Idag är det fredag! Igen!

    
Fredagar här innebär marknadsdag. Men jag var inte särskilt intresserad och beslöt mig för att bara passera.
Ingen idé att bunkra upp med vare sig frukt eller grönsaker för imorgon kväll går färden mot Sverige igen. (Dessutom har butikerna ett lika bra sortiment som marknaden, trängseln är mindre och hettan likaså. (Och priserna skiljer inte mycket.)
Men lite oliver är alltd rätt. Trevligt dessutom att ta med hem. Blev att provsmaka flera sorter innan jag kunde bestämma mig.
 
Ganska mycket folk på marknaden redan vid 10 tiden,
men klart mindra än för ett par veckor sedan då spanjorerna fortfarande hade semester.
Då var det riktigt trångt.
 
Hade tänkt att få mig lite svalka nere på Paseon, men icke. Gjorde i alla fall ett försök  i skuggan på en bar och beställde en iskall citronlemonad, "granizado de lemon". Svalkade gjorde den, men luften stod still.
Blev verkligt sugen på att bada och nu när högsäsongen är över för de spanska turisterna finns det gott omplats både i havet och på stranden.
Tyvärr var inga badkläder med och solen var jättestark, så lika bra att traska hemåt och söka upp de skuggiga gatorna.
 
Gott om plats både på stranden och i havet.
 
 
Tror jag hann dricka mer än 1l vatten på vägen hem och satte mig pustande ute under en fläkt. Termometern visade +33 i skuggan.
Beundrade mina fina hibiscusar och funderade på hur de kan frodas och trivas i hettan. Visserligen pratar jag med dem, vattnar och göder dem. Men ändå!
(Vi har tur, för när vi inte är här så har vi vänner med gröna fingrar som pysslar om blommorna och det är uppskattat av både oss och växterna.)
 
 
 
 
 
Tillägg; Vad gäller Preciosa så är hon fortfarande kvar på Torrevieja Sjukhus och fortsatta undersökningar görs. Hon hälsar till alla via La Syrra.
 
Znogge

Ska man resa är det verkligen inte lönt att fylla förråden. Snarare läge att äta upp alla rester. Så skönt att ni har någon som tittar till och sköter blommorna för jag misstänker att det är vattning väldigt ofta som gäller.

Hoppas Preciosa snart är hemma igen. Jag känner så väl igen hennes namn från många bloggar...

Ha en bra hemresa!

Svar: Vi hållet tummarna för Preciosa och hoppas att hon snart är pigg igen . Vad gäller blommorna så är det värdefullt att någon pysslar om dem med mycket vatten, näring och prat. Vi är så tacksamma för den hjälpen. Efter all värme skall det bli skönt med lite svalka hemma....
Ditte

Ann-Kristin

Hola!
Har nu varit till poolen en vända.. Var genomsvettig när jag kom hem. La syrra och jag fikade först hos Ali. Sedan kom Cata och gjorde oss sällskap. Vi gick ner på paseon och satt i närheten av Keepers. Vi gick också på skuggsidan hem.
Köpte en liknande klänning som du hade i går kväll på marknaden. Det blev en lila.
Ha det gott och hälsa Bosse.
Kram/A-K

Svar: Skönt med ett dopp i värmen! Och vad gäller klänningen vore jag glad om du vid nästa tillfälle visar mig var du köpte din. Behöver en till! Ha det bra du också och vi hörs ! Bosse hälsar! Kram!
Ditte

Ami

Ni har det riktigt varmt....33 grader i skuggan :) Förstår att du inte var så sugen på att gå på marknaden i den hettan.
Synd du inte hade badkläder med dig, för ett svalkande dopp hade nog varit härligt.
Tack för att du uppdaterar om Preciosa, vi fortsätter att hoppas att hon ska krya på sig snabbt.
Ha nu en trevlig hemresa i morgon!
Kram!

Svar: Varmt är det och fuktigt. Trodde värmen skulle ge sig, men icke. Bada får det bli mer av nästa gång. Många tankar går förstås till Preciosa . Hoppas hon snart piggnar på sig och bra att undersökningar görs på sjukhuset. Önskar er en trevlig kväll. Vi drar oss utåt när det är svalare för lite mat...kram!
Ditte

Annika

Hej Ditte
Det är ju varmt här också, men inte så hett som i Torrevieja. Tack för besked om P. Det är bra att dom gör grundliga undersökningar.
Välkommen hem
Kram

Svar: Tack! Ja, det blir mer lagom med värmen hemma nu ett tag.
Och för Preciosas del är det förstås trist att vara på sjukhuset men samtidigt är det väldigt bra att få reda på vad som hänt och vara i trygga händer. (Hoppas vi ju...)
Kramar!
Ditte

Anne-christine

Hej vännen. Det är bra man pratar med blommorna för då växer dom snällt.
Fina bilder som vanligt och välkommen till Sverige igen. Vi har haft 24+ idag och det har kännts som en riktig skön sommardag.
Jag önskar dig en JÄTTEFIN HELG.

Kraaam till dig från mig!

Svar: Tack! Känns perfekt med lite lagom sommarvärme hemma. Här har det varit väl varmt med topp idag på +33. Önskar dig en jättefin helg. Kram!
Ditte

Veiken

33 grader, det är ruskigt varmt. Här har vi nöjt oss med 23 idag och det var perfekt. Ni är som skottspolar mellan Sverige och Spanien. Välkomna hem igen! Kramar

Svar: Tack! Blir helt klart bra med lite mer lagom värme och +23 låter perfekt. Restiden hit är lite under fyra timmar så det går snabbt....Kram!
Ditte

Ruth i Virginia

Tyvärr har vi 33C här också idag.
Augustivädret var mer som september brukar vara,
så månaderna har bytt med varandra, tycks det.
Gud välsigne A/C!!!

Svar: Ja, håller helt med dig. A/C är toppen. Tyvärr är vår inte så tyst av sig men den svalkar skönt. Har läst att det är varmt hos dig också så kanske blir det ett lugnare tempo för dig också. Själv gör jag inga storverk på dagarna men kvällarna är sköna.
Ditte

Ruth i Virginia

Hahaha - "lugnare tempo"! Jag håller alltid ett
lugnt tempo, men jag gjorde mitt 3-timmars shift
på min up-scale loppis i morse, och i morron blir
det också ett shift. Annars tror jag att jag är
spcialist på att göra ingenting. :)

Svar: Bra med lugnt tempo och särskilt i värmen. Trevligt med loppis och roligt se både vad som kommer in till försäljning och vad som säljs. Önskar dig en trevlig helg!
Ditte

Bosse Lidén

Vad bra att du pratar med blommorna och att de har sällskap även när du åkt hem. Jag hade också valt affärerna istället för att trängas på marknaden. Bra att du inte slarvar med påfyllning av vätska. Trevlig hemresa. Kram Bosse

Svar: Tack! Och det känns bra nu ed hemresa för här har det varit väl varmt för mig, men ändå väldigt trevligt med miljöombyte efter sommarens bestyr. Men nu hinner vi njuta av lite sensommar hemma innan hösten på riktigt gör entre.Önskar dig en trevlig helg.
Kram!
Ditte

Mats

Hola Ditte, ni har fortfarande varmt ser jag! Här har också varit väldigt varmt, härligt :) såg att ni drar hemöver ett tag igen..skönt att kunna fara som ni vill! Träffar du P något mera innan ni åker så hälsa så mycket från oss! Ha en trevlig hemresa nu och hälsa Bosse..// Mats o Nenna

Svar: Jag har hälsat från er, men inte själv träffat P. Hon är kvar på sjukhuset och utreds vidare. Känns bra att åka hem ett varv ni och njuta av den svenska sensommaren. Men jag är snart tillbaka.Ha det gott! Bosse hälsar också.
Ditte

Lena i Wales

Tråkigt att behöva lämna värmen och det goda livet, men Stockholm är också fint och jag ser fram emot dina berättelser därifrån! Ha en bra helg!

Svar: Måste nog tillstå att det nu efter tre veckor känns bra att känna på lite sensommar i Stockholm. Det har varit varmt hela tiden men ökat den senaste veckan och +33 är för mycket. Man orkar inte företa sig så mycket. Vi har haft det väldigt bra ändå och miljöombyte är trevligt.Önskar dig också en fin helg.
Ditte

Ama de casa

Ooops! Så det var fredag igår... Missade det totalt. Lätt att virra ihop dagarna när man åker runt sådär.

Jag bara älskar oliverna med mandlar i som dom säljer där. Så ibland stångar jag mig dit upp till grönsaksgatan. Fast oftast blir det på vintern.
:-)

Såg att det fanns lite lugnande besked från Patrik på Preciosas blogg - skönt!

Svar: Ja, vi håller tummarna för P och hoppas att hon snart är på benen igen. Håller helt med dig att oliverna med mandlar i är jättegoda. Men det får finnas gränser för köer så här i högsäsongstider.
Ha det fortsatt bra ! Jag hänger med...
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: