Djurgården runt (åtminstone runt halva)

    
 Stockholm bjuder fortfarande på fint sensommarväder och jag passade på att bestämma träff med väninnan Ninni ute på Djurgården för långpromenad och lunch.
Bekvämt och mysigt att ta båten Emelie hemifrån kajen och vår brygga, Barnängsbryggan, till Allmänna Gränd, Gröna Lund, som dock stängt för säsongen vad gäller måndag till onsdag. (Torsdag till söndag är det fortfarande öppet)
Båten fortsätter in till Nybroviken, om man nu hellre skulle vilja åka med dit.
 
På väg och snart framme. En skön båttur in till Djurgården på 15 minuter. Helt perfekt!
Jag önskar verkligen att ännu fler båtlinjer skulle öppnas på Stockholms vatten.
 Tänk inga köer eller stopp...Och frisk luft får man på köpet.
 
Vi började med att gå upp till Rosendals Trädgårdar. Här märktes det att turistsäsongen är över. Gott om plats  och inte ens kö inne i caféet, vilket det är från maj till början av september. Vackra höstblommor och härlig miljö.
 

På Rosendals Trädgårdar kan man köpa med sig "plockblommor" och betala efter vikt.
Och vill man hellre köpa växter och plantor från något av växthusen så går det också bra.
Ett besök i butiken som bl.a. säljer bröd, te, marmelader, kryddor m.m. är också trevligt.
 
Från Rosendals Trädgårdar gick vi vidare ner mot Biskopsudden och fortsatte genom skogen och sedan längs vattnet till Waldermarsudde. (Även här finns en mycket trevlig restaurang som serverar god mat.)

   
 
Prins Eugens Waldemarsudde är alltid trevligt att besöka och även här är parken väldigt vacker.
 
 Just att gå längs vattnet är rogivande och särskilt en helt vanlig onsdag då de flesta turister lämnat stan och många återgått till sina arbeten. 
Annat är det på helgerna då det ofta är lämmeltåg av människor här ute.
 
 
                                         
 
Vi passerade nedre delen av Skansen, Gröna Lund och ABBA muséet och bestände oss för att det var "absolut lunchdags". Och lunch blev det på en klar favorit "Blå Porten" där man så här års kan välja att sitta ute i en vacker trädgård med gott om platser eller inomhus, om man så önskar.
I det vackra sensommarvädret blev valet lätt, vi hittade flera perfekta bord och kunde välja.
Vad gäller maten så blev det  idag lamfärsbiffar som variation. Oftast väljer vi att äta den inkokta laxen som är  jättegod, men man måste förnya sig ibland.
Och biffarna var jättegoda!
 
Vill man "fika" så är utbudet av bakverk stort, men idag hoppade vi över det och nöjde oss med lunch.
 
En titt på stegräknaren visade att vi passerat 10 000 steg på vår runda. Friskvård som kombineras med trevlig   samvaro, naturupplevelser och god mat, visst är det bra. 
 
PS När jag väl var hemma hade jag traskat 1,2 mil idag. Och det är jag nöjd med...
Ann-Kristin

Gokväll!
Vilken otrolig fin och njutningsbar dag!!!
Det är inte utan jag är avis.
Själv har jag varit på La Mata-marknaden idag och därefter lunch hos vännerna som var med. Bidde en tältklänning och mera trosor.
Sovit urdålig i natt så John B är på G.
I morgon bitti kommer nya gallergrindarna.
Kram till Er båda/A-K
Svar: La Mata låter trevligt, marknaden där också. Inte så stor...Men antar att det var varmt. Hoppas du kan sova bättre i natt.
Och i morgon nya gallergrindar.....
Kramar och häsningar från oss båda.
Ditte

Znogge

En dag helt i min smak på alla vis! Bortsett från lammfärsbiffarna men man kan inte få allt ;-)

Kram

Svar: Vad trevligt att detta också var en dag i din smak. Trevligt var det. Och det fanns mycket annat på menyn att välja på. Blå Porten har också mycket vegetariskt och det brukar jag välja. Eller laxen...Kram!
Ditte

Ama de casa

DUKTIGT promenerat! För mig har det inte blivit sådär jättemycket gått nu, USA är ju bilens förlovade land. Inte gjort för fotgängare på dom allra flesta ställena. :-)

Djurgården är fantastiskt fin! Jag har ju jobbat där några år, och en vårpromenad vid Valdermars Udde var obligatorisk när vi bodde i Sollentuna. Minst en, alltså :-)

Svar: Djurgården är fint och i Stockholm finns det ju så många fina promenadområden. Waldemarsudde är en favorit och fiket längst ut på Blockhusudden är mysigt och ger också en aning skärgårdskänsla. Nej, du får spara promenaderna när du återkommit till Torre."Amerikat" är inte gjort
för fotgängare.
Här är det härligt promenadväder nu med +17-20 grader.
Ha det fortsatt bra!
Ditte

Gittan

Vilka fina bilder du bjuder på och visst är det vackert i Stockholm, vi brukar åka inåt stan i bland när vi är hos släkten i Waxholm som jag talat om.
Och skönt när det är lite mindre folk och en sådan bra friskvårdsdag, vilken härlig restaurang.
Ha en skön dag, själv ska jag hämta två av barnbarnen i dag. Kramar vännen.

Svar: Trevligt med barnbarnsbesök! Det piggar upp och är fin kvalitetstid för alla.Waxholm är så fint, tar då och då en tur dit antingen med båt eller bil. Skönt att blicka ut över vattnet och strosa längs de smala gatorna. Alltid trevligt också att titta in i Lena Linderholms butik.
Friskvård blev det och behaglig sådan tycker jag det är att promenera.
Önskar dig en trevlig dag!
Kramar!
Ditte

Bosse Lidén

Vilken underbar runda du tar mig med på. Det är rätt skönt när de flesta turisterna åkt hem. Framför allt att slippa köer till matställen. Visst är det perfekt när man kan kombinera olika saker som nytta och nöje. Jag trodde de hade öppet hela september på Gröna Lund. Kram Bosse

Svar: När jag tänker efter så är det nog öppet på Grönan under helgerna, men stängt på vardagarna nu mot mitten av september. Antar att beläggningen är mindre....En skön och rejäl promenad blev det och i vackra omgivningar. kram!
Ditte

Ami

Det blev en rejäl promenad! Men med så fin väder och vacker omgivning är det ju härligt att gå :)
Och vilken trevlig dag du och väninnan fick!
Önskar er en trevlig torsdag!
Kram!

Svar: Tack! Jätteskönt att promenera utan att det är alltför varmt. Just nu är det så skönt väder. Bara att njuta. Och att promenera ute på Djurgården är så mysigt och särskilt med en väninna och avsluta med lunch. Önskar dig också en trevlig torsdag.
Kram!
Ditte

Eva`s blogg

God morgon....hoppas du sovit gott & får en härlig morgon eller förmiddag ha det gott kram

Svar: Sol och vackert väder idag också så visst blir det en bra dag. Önskar dig detsamma!
Kram!
Ditte

Marja

Vilken härlig promenad och underbara blombilder från Rosendals trädgårdar! Vi har också underbart höstväder. Hoppas det fortsätter några dagar till. Kramar! :)

Svar: En jätteskön och trevlig promenad. Och fint att kunna gå när vädret är alldeles lagom.Nu håller vi tummarna för att det vackra vädret fortsätter i några dagar till.
Kram!
Ditte

Veiken

Vilka otroligt vackra bilder! Jag har aldrig hört talas om att man kan köpa blommor efter vikt! Jättebra! Kramar

Svar: Jodå, på Rosendals Trädgårdar köper man dem efter vikt, men det gäller bara snittblommor. Krukväxter och buskar har fasta priser. Kram!
Ditte

Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Vilka härliga bilder du bjuder på.

sv: Åh, vilken fantastisk upplevelse att se riktiga vanliga pandor. Det hade jag också velat göra. Och vad häftigt att bo i Kina.

Svar: Tack! Ja, åren i Peking var några av de bästa i mitt liv. Så mycket roligt och så mycket att uppleva och lära sig. Så Kina/Peking är en stor del av mig.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: