Det fräser

    
 God morgon! Av gårdagens inlägg blev det intet. Här var det rejäl blåst och en del regn igår, så när jag på kvällskvisten skulle skriva var internetuppkoplingen milt sagt dålig.
Men det är ju en "världslig sak" i sig.
Helenfamiljen och Sara kom på eftermiddagen och vi här i hushållet mötte dem vid det hyrda radhuset i Rosaleda.
 
Jodå, solen tittade fram några ögonblick när vi kom till "hyreshuset".
 
Vi drog oss i samlad trupp mot Los Locos för att hitta en restaurang. En tidig middag kändes angelägen och vi hittade en kinesisk wok och bufférestaurang alldeles i slutet av Los Locos om man kommer från stan.(I det höga stora, rosa, huset)
Stranden Los Locos tidig söndag kväll. Inte mycket av själva stranden fanns kvar. Havet fräste och vinden blåste friskt i palmerna och vågorna gick höga.
 
Det fräste även inne bland restaurangens wokpannor. Man kunde välja bland månag olika sorters kött, fisk, skaldjur, grönsaker och lämnade sedan sin tallrik till den duktige kinesiska kocken som snabbt wokade det.
På  de stora bordstabletterna fanns också förslag på hur man själv skulle plocka ihop ingredienserna för att få speciella kinesiska rätter. Personalen var väldigt hjälpsam och hjälpte gärna till att få de ingredienser som behävdes för en viss rätt. I övrgt fanns det mängder av olika tillbehör och var man sugen på dessert så fanns det också. (Priset för buffén var 9.50 euro och för barn 6.50. Mer än prisvärt!)
 
Vackert vid Los Locos i skymningen.
 
 
 
 
 
 
 
                                                                                   
 
 
 
 
 
 
 
                                                             
 
 
GeddFish

Man rår inte över vädrets makter. Här har blåst också. Jag vet inte hur det blir idag, förmodligen mulet med några solglimtar och upp till 17 grader, men jag tycker det är kallt, jag.
Ni har det skönt i Spanien. En tacksamhet.
Godförmiddagskram denna söndag, Gerd <3

Svar: Vi har det skönt, men vädret är på förbättringsstadiet. Det har varit en hel del regn och mycket blåst. Men det är ändå +24 grader, så fryser gör vi inte.Jag skall stanna ett tag men för döttrarna och barnbarnen vore det trevligt med bra badväder också. Vi håller tummarna.
Önskar dig en trevlig söndag.
Kram!

Ditte

Znogge

Ser att lite sämre väder har drabbat södra Europa men äta gott o prisvärt kan ni göra ändå :-)

Kram

Svar: Ja, solen har ledigt verkar det som. Men å andra sidan har den ju jobbat hårt här sedan mars och tills mitten av september. Men bara det inte regnar så kan man hitta på saker ute. Är lättare då att sysselsätta barnen.Men vi har det bra och solen kommer nog tillbaka.
Kram!
Ditte

Ruth i Virginia

11C och 94% luftfuktighet i Herndon vid halv sju tiden.
Lovas 26C mitt på dan OCH sol.
Tråkigt med regn, när barnen vill leka på stranden.
Hoppas det ljusnar omedelkvickt!

Svar: Oj, vilken hög luftfuktighet! Men värmen och solen kommer till dig.Här är solen lite på gång och vi hoppas på mer. Inte roligt att vare sig leka på en blöt strand i hällregn. Men snart så....
Ditte

Sanna Preifelt

Åh vad härligt :)

Svar: Skönt att vara här, men lite mindre regn och blåst hoppas vi på resten av veckan.
Ditte

Ami

Oj, vilket oväder! Och som Los Locosstranden ser ut......
Hoppas det blir lite bättre nu när familjen är på plats, så de kan njuta av sommarvädret :)
Och på den restaurangen var Max och Frida och åt på i somras och de sa att den var bra!
Ha det så bra
Kram!

Svar: Kul att Max och Frida, som är i branschen, också tyckte att wokrestaurangen var bra.Vi var väldigt nöjda och extra plus för barnpriset.
Idag har solen återkommit från semestern, men kanske var det bara ett kort besök. Barnen och några vuxna, inte jag dock, badade vid lagunerna på Cura men även där var en del av stranden borta.
Det var i alla fall så pass varmt att vi i kväll kunde sitta ute och äta. Provade idag Da Vinci och deras meny. Riktigt bra!
Kram!

Ditte

Freedomtravel

Blåsigt överallt alltså! Det blåste ganska bra på färjan hem från Polen (vi kom hem idag) och här hemma har husbåten blåst så hårt mot en lyktstolpe att grannarna fick rycka in och förtöja om den....

Svar: Oj då! Jag är tacksam att jag inte befann mig till sjöss mellan Nynäs och Gdansk. Har varit där vid storm och det gör jag inte om. Alltså, jag åker aldrig mer från Nynäs och över. Tyckte färjan var klen...Men det går att åka från Skåne, för till Polen vill jag gärna igen.Vilken tur att grannen hjälpte er förtöja om husbåten. Och ibland hjälper det inte även om man förtöjt för storm....
Ditte

Susan

Hola! Den där poolen känns igen! Kul att ni tog er ner till woken! Visst är det prisvärt! Håller tummarna för bättre väder. ;) Själva har vi varit i Värmland i helgen och hälsat på släkten. Min mormor, 91 år, tyckte att ingen skulle behöva stå vid spisen med stor middag igår så hon bjöd oss alla 14 på restaurang!
Kram//Susan

Svar: Trevligt av din mormor! Och väldigt roligt att hon är så pigg och orkar att gå ut och äta. Härligt!Jodå, gänget är installerade i "Fort Knox". Många nycklar är det...
Och wokrestaurangen var riktigt bra och prisvärd dessutom. En bra kombo.
Nu vill vi dock att solen skall återkomma från sin semester och byta plats med regnet.
Kram!
Ditte

TantGlad

Tittar in för att se hur du har det. Ja oj så det har blåst på många ställen.
Det låter så gott med maten. Billigt åxo och det är ju alltid bra.
Nu ska du fortsätta njuta over there.
Själv ska jag läsa lite nu innan jag slår igen mina två blå.

Varma soliga Goa kramar till dig.

Svar: Jodå, vi har det bra. Idag har vi vare sig regnat eller blåst bort. Stora delar av dagen har bjudit på bra väder med stora solglimtar och vi kunde sitta på en utomhusrestaurang och äta middag . Blåst och oväder verkar det ha varit på många platser runt om i Europa, men vi hoppas det nu gett med sig.Önskar dig en fin vecka och hoppas att du nu är frisk igen.
Kramar från mig!
Ditte

Mats

Hej Ditte, vilket väder ni har :) ...vill också vara där när det blåser och stormar för att se...mäktigt kan jag tänka! Det stora rosa huset med en wok...dit får vi pallra oss någon gång, det måste väl vara exakt som det uppe i Punta prima för dom hade då exakt likadana bordstabletter :) men vi har nog närmre till PP... Ha det så härligt där nere..

Svar: Tack! Och visst är det mäktigt med blåst och regn, men lagom är bäst. Inte kul när både Cura och Los Locosstränderna nästan försvunnit. Idag har det varit fint på eftermiddagen och kvällen och det blev en trevlig middag för oss alla på Da Vinci inne i stan. Och mycket "gång" har det blivit. Men motion lär vara nyttigt sägs det...DEt är säkert samma firma som har woken i P.P. Jätegott var det i alla fall och med en kines vid woken så bör det bli bra.
Ha det bra där hemma också.
Ditte

Ama de casa

Det där stället har bara ett enda fel - man äter alldeles för mycket... ;-)

Svar: Sant! Men någon enstaka gång...Och jag har hört att den kinesiska och asiatiska maten är nyttig. Kanske får man låta bli det friterade i större mängder bara.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: