Bokkväll med inspiration

    
 Stockholm strålar fortfarande i kapp med det vackra vädret och det är bara att tacka, ta emot och njuta.
Och jag gör verkligen mitt bästa för att få till det. Inte alls ansträngande...
Gårdagen inleddes med ett tidsbokat besök hos Nackapolisen för att ansöka om nytt pass. Snabbt avverkat och det skall hämtas på tisdag. Funderade ett tag på ett internationellt idkort, men det gäller bara inom Europa och  "Schengensvängen" så den begränsningen ville vi inte ha. Så pass fick det bli.
Att man sedan inte får le på passfotot kändes konstigt och gör ju att liknelsen mellan mig och ett surkart blir slående.
Nästa punkt på dagens agenda blev en promenad längs Årstaviken som senare utsträcktes via Gamla Stan, längs vattnet på Kungsholmen och vidare till St. Eriksplan och kvällens bokklubb.
 
Jag satt en stund på Stortorget i Gamla Stan med Börshuset/Nobelmuséet bakom fontänen
och gick sedan förbi Storkyrkan. 
Mötte sedan upp väninnan Mona som bor i Gamla Stan och vi fortsatte att gå mot Kungsholmen.
 
Skymningen sänker sig över Klara Sjö och vi traskar på över bron och upp mot St. Eriksplan.
Visserligen hamnade vi inom ett staket uppe i Sabbatsbergsområdet och fick backa ut därifrån och kom ut vid Bonnierhuset. Snart framme! Och vad väntade? Jo, höstens första "Pekingbokklubb".
(Vi är några f.d. Pekingbor som har "importerat" den bokklubb vi hade där till Sverige och nu ses vi ett antal gånger per år och pratar, skrattar och äter gott.
Givetvis pratar vi förstås böcker; rekommenderar och lånar ut till varandra)
 
En härlig middag väntade;  pastarullar som var fyllda med grönsaker, rökt kalkon och mozzarellaost placerade på en botten av tomatsås och en fräsch sallad. Stämningen var på topp redan från första början och samtalsämnen saknades absolut inte.
Desserten med friska bär och mandelmassegrädde var "försvinnande god".
 
Bokpratet är i full gång och kombinerades med kaffe och kakor. Mona, som är ständig sekreterare, har fullt sjå att anteckna vem som lånar vilka böcker. Och stämningen är hög!
Tack Birgitta och alla andra för en jättetrevlig kväll.
 
Några av alla böcker som presenterades.
 
- och de jag fick med mig hem.
 
Även kvällen kommer att gå i bokens tecken då jag är medbjuden på en författarafton.
 
 
 
 
                                                                                                      
 
 
 
 
 
 
 
 
                                                                 
 
 
Preciosa

Hej Ditte!
Du kan konsten att ha trevligt och så förstås trevliga vänner som inte förvånar mig alls att du har :-) Det där med mandelmassegrädde fastnade i min hjärna hahaha.
Kram/ P ♥♥

Svar: Jag har tränat på att ha trevligt. En lång och gedigen träning....Och vi har trevligt och väldans roligt på våra möten.
Förstår att mandelmassrgrädden intresserade dig. Gott var det:
Kram!
Ditte

Freedomtravel

K2 på liv och död har jag läst. Fascinerande och intressant, även om det är svårt att förstå varför man utsätter sig för såna påfrestningar.

Svar: Böckerna är ju olika och K2 verkar extra spännande. Att tänja på gränserna och riskera livet är no knepigt att förstå.
Ditte

Znogge

Vilken trevlig kombination med god mat, goda vänner och goda böcker! Viktiga saker i livet minst sagt :-)

Kram

Svar: Visst är det! Och jag ser alltid fram emot våra bokcirklar och förutom böcker blir det också trevliga diskussioner och många skratt.Kram!
Ditte

Ami

Vad roligt att ni fortsätter att träffas här hemma och har det trevligt :) Och den där mandelgrädden verkade väldigt god!
Ha en fin onsdag!
Kram!

Svar: Jättetrevligt att fortsätta att ses och bra att få böcker presenterade och tillfälle att låna av varandra. God mat och dryck hör också till.Sol här idag också så en tir ut får det bli.
Önskar dig en trevlig dag.
Kram!
Ditte

Eva`s blogg

Ja alltid trevligheter här inne och det är skoj, skönt när det händer sånt i livet o önskar att jag hade mer tid med böcker ...hoppas allt är bra med dig & att din onsdag blir skön här nere skiner solen i dag :) ha det gott kram

Svar: Tack! Sol här också! Så skönt! JJag skulle också vilja läsa mer men det går i perioder. Trevligt är det i alla fall att ses och jag har stort utbyte av det.
Önskar dig en trevlig dag.
Kram!
Ditte

Malin

Vad trevligt det lät att träffas, prata böcker och låna med sig tills nästa träff.

Svar: Det är alltid trevligt att ses och ett bra sätt att få böcker rekommenderade och att kunna låna av varandra.
Ditte

Lena i Wales

Vad trevligt ni verkar ha det! Böcker är alltid intressant. Vackra bilder från Stockholm också! Ha det bra!

Svar: Tack! Alltid roligt att träffa vänner och extra roligt är att vi mötts i Peking och fortsätter den bokklubb vi hade där. Dock en reducerad skara....
Ditte

Anne-christine

Hej Ditte.
Stockholms stad är underbar. Så underbart och så trevligt att bo så till, att man kan promenera omkring sådär som du. Så njutbart.
Njuta av livet kan du åxo Ditte med vänner och bekanta som här. En författarafton såååå spännande. Fina böcker och bra läsning fick du åxo med dig hem. Ni har haft en riktigt trevlig kväll som jag förstår. Ja det är presis så det ska vara.
En vacker dag med 20+ här i Sundsvall idag. Tyvärr är jag själv sjuk. Bara att kurera sig .
Ha en underbar dag i Stockholm.
Kram till dig fina Ditte från en krasslig TantSur.....Glad menar jag *Ler*.

Kramkram.

Svar: Krya på dig! Bäst att du vilar dig i form och tar det lugnt. Säkert lättare sagt än gjort...Du får titta ut på det vackra vädret och kansk öppna fönstret och släppa in solen.Jag försöker ta vara på dagarna och göra trevliga och roliga saker.
Författaraftonen var verkligen inspirerande och gav så mycket.
Önskar dig god bättring!
Styrkekramar till dig du fina.

Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: