Alldeles i närheten

    
 Ibland äter vi middag hemma på terrassen och ibland ger vi oss ut på stan, gärna ner till havet och Paseon, för att prova olika restauranger, allt efter humör och tycke. Men det är inte alltid så att den bästa maten fås där det bästa "läget är".
Alldeles i närheten av där vi bor finns det ett ganska stort utbud av restauranger, visserligen inte med havsutsikt, men den kan man ibland faktiskt hoppa över.
Förra året då vi var här fick vi tips om en belgisk restaurang, Delicado, (Calle de Ramon Freixa, 2) och åt där ett par gånger. En "dagens rätt" finns alltid och därutöver en utmärkt à la carte meny där det både finns vegetariska rätter, fisk, skaldjur och kött. Allt lagas i det öppna köket "à la minute" av kocken och ägaren Patrick. (Eftersom maten lagas helt efter hand kan det ta ett tag innan den kommer till bordet. För revbensspjällen kan det ta ca 30 minuter. Men maten är värd att väntas på.)
 
 
 
 
Skymningen börjar sänka sig när vi passerar dessa vackra bougainevilleaträd i lekparken helt nära restaurangen.
 
Inom några få minuter är vi framme.
 
De flesta borden finns inomhus och hela miljön är verkligen fräsch.
Vi hade turen att vara tidiga till middag, (19.45) och fick de två borden utomhus.
 
Mycket gott att välja på. Jag hade helt klart svårt att bestämma mig. Men efter moget övervägande slog jag till på grillspett med kyckling och räkor på en "spegel" av currysås. ( Annan sås gick utmärkt att få.) Väninnan AK och Bosse som också var med, hade sedan länge bespetsat sig på att äta husets revbensspjäll
 
        
Maten serverad! Väldigt gott och fräscht!
                                                                                                                                                                       
Vi satt kvar länge i den ljumma kvällen och njöt av god mat och dryck, prat och skratt.
Hit kommer vi gärna tillbaka.
(+27 grader när klockan var 22.)
 
Skrivet torsdag den 4/9-2014, klockan 20.45.
Ett tillägg; Vår goda vän Preciosa ligger sedan i morse på Torrevieja Sjukhus för misstänkt hjärtinfarkt. Hon har bett mig meddela detta till sina vänner via en kommentar på sin egen blogg och att jag även kan nämna det på min blogg. 
Vi tänker på Preciosa och önskar henne allt gott.
 
Oslofru

Vilken otroligt cool hylla!

Svar: Visst är den! Har funderingar på att få till en sådan hemma. Fastskruvad i taket och hängandes i läderremmar.
Ditte

Annika

Hej Ditte
Ja där har vi varit också ett par gånger. Revbensspällen är riktigt goda.
Kram

Svar: Förstår att du känner igen restaurangen, det ligger ju "nästgårds". Och väldigt bra mat!Kram!
Ditte

Veiken

Man hittar sina favoritställen som man återvänder till. Revbensspjällen ser verkligen supergoda ut! :)
Grillspettet ser också härligt gott ut! Härliga kvällar ni har. Här är det full sommar, men kvällarna talar om att det är höst! Kram

Svar: Alltid roligt att återkomma till det som är bra, och alla restauranger kan ju inte ligga vid havet heller. Känner att det skall bli skönt att komma hem nu om några dagar. Det har varit väl varmt för mig. Men ändå skönt att vara här. Miljöombyte betyder mycket och det var en tuff sommar.
Kram!
Ditte

Yvonne

Den ska prövas nu när vi kommer ner på fredag. Såg ju jättefräscht och gott ut.

Hälsa Irene så jättemycket när/om du pratar med henne. Hoppas hon blir pigg igen och det snabbt.

Svar: Välkomna ner! Jag skall häsa Irene så mycket och önska henne snar och god bättring. Vi håller alla tummar!Trevligt för er att prova Delicado. Vi var supernöjda.
Ditte

Mats

Hola Ditte, mysig restaurang! Hälsa P så mycket från oss båda från Kungsgården då du träffar henne ! Sköt om er båda! Mats o Marie Louise

Svar: Restaurangen var jättebra så dit går vi igen . Och givetvis hälsar jag till P. Många hälsningar till et båda från oss två .
Ditte

Ama de casa

Men usch och fy... Hoppas P mår bättre nu när hon kommit under vård. Dom är ju både duktiga och noggranna där på sjukhuset, så det blir säkert bra.

Ge henne en stor kram från mig ifall du hälsar på!

Svar: Vi går se vilket nästa drag blir. Men skönt att hon är på rätt plats för vård. Givetvis hälsar jag med stor kram från er. Önskar er en fortsatt trevlig resa .
Ditte

Ann-Kristin

Gokväll!
Tack för trevligt sällskap i går kväll och ett varmt och hjärtligt tack för god mat hemma hos Dig och Bosse i kväll.
Vi kommer nog alla att ha våra tankar hos P i kväll när vi lägger oss. Skönt att det är bra sjukvård här i Torre.
Sitter nu på balkongen och inväntar på att sovrummet ska bil kallt.
Fortfarande 28 gr ute och ett par gr varmare inne.
Natti, natti, sov gott och än en gång ett stort tack för ikväll/A-K

Svar: Tusen tack till dig också. Och visst är tankarna hos P. Helt klart. Men hon är på rätt plats och givetvis hoppas vi på att P får den vård dom behövs. Imorgon är en ny dag. Kram! Vi hörs och ses!
Ditte

Ami

Vilken trevlig kväll ni hade! Och tack för tipset på restaurangen! Ska kolla upp var den ligger....
Desto värre för stackars Preciosa :( Tack för att du gav oss informationen. Men ge henne en stor kram från Patrik och mig när du träffar henne. Och hälsa La syrra och Lex.
Kram från oss!

Svar: Väldigt tråkigt för Preciosa men hoppas hon under dagen får lite provsvar. Läkarna skulle fortsätta med undersökningarna idag. P bad att jag skulle skriva och nu är det gjort. Jobbigt givetvis för Lex och la Syrra att inte vet och oron förstås. Givetvis skall jag hälsa dem från dig och Patrik. Vad gälrestaurangen är den väl värd besök. Många hälsningar och kramar.
Ditte

A-C

Vilken trevlig restaurang den ska vi absolut prova. Så tråkigt det som drabbat Preciosa, hoppas verkligen hon blir bra snabbt. Hälsa henne så mycket fr oss att vi tänker på henne o håller alla tummarna. Tack ska du ha för att du informerar oss, det uppskattar vi. Men för att skriva ngt trevligt så har vi idag varit på en njutflygt (ja, jag lånar ditt förträffliga ord) vi besökte Artipelag här ute på Värmdö, ett mkt trevligt ställe att besöka. Kramar

Svar: Ja, det var verkligen en "njutflykt"! Visst är det ett bra ord! Artipelag är så fint! Har varit där några gånger, men tyvärr har det då inte varit så vackert väder. Så det blir en ny vända. Restaurang Delicado är väl värt ett besök och extra roligt att maten lagas när den beställs och att man kan se hur kocken jobbar i köket.
Om P vet vi inte så mycket mer än att hon är kvar på sjukhuset och att man skall utföra fler undersökningar. Och jag skall givetvis hälsa.
Kramar!
Ditte

Ulla

Hej hittade din blogg här myckettrevlig,,,,,kul att läsa lite olika tipa iTorre..vi btukar hyra i Bravomar Hej Ulla

Svar: Hej Ulla! Välkommen hit! Och trevligt att ni brukar hyra i Bravomar. Dit har vi cyklade vi i våras och det är alltid roligt att se sig omkring här i trakterna.
Ditte

Malin

Alltid bra tyvker jag att kunna ha valmöjligheten att äta "hemma" eller ute. Det spontana och vad som faller en in vid lunchen eller middagen blir mer givande då

Svar: Visst är det så! Och man behöver inte så lång startsträcka heller...
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: