Salig blandning

    
 Här är filmintresset stort och högt i kurs ligger gamla svartvita filmer men även mängder av hamla föremål, som alla har sin egen historia att berätta träffar men på lite varstans i lokalerna.
Nej då, vi är inte på någon loppis eller i en kuriosabutik.
Bättre upp!
 
                                                                                                                                                                               
Fastnade förstås vid en filmaffisch från en av mina gamla favortfilmer, Casablanca, med Ingrid Bergman och Humphery Bogart i huvudrollerna. Filmen är från 1942, en verklig klassiker.
Även ledmotivet "As Time Goes By", spelat på flygel, är jag förtjust i.

Varje gång vi varit i Torrevieja, och det är många nu, så går vi dagligen förbi restaurang Nando´s men det har inte blivit av att stanna till här vare sig för att äta eller se oss omkring bland alla härliga samlarobjekten.
Oftast har vi dragit oss ner mot havet för att äta, men man kan väl variera sig.
Nu blev det i alla fall av med ett besök och det kommer att bli fler, för god och vällagad mat till rimliga priser, trevlig miljö och bra service tycker vi mycket om. 
På Nando´s serveras en menylunch, förrätt, varmrätt, efterrätt och flera rätter att välja bland för ca 10 euro och då ingår det vatten/läsk/öl eller vin. Även kvällstid serveras olika menyer från priser mellan 12 till 18  euro.
Vill man hellre äta à la carte så går det utmärkt.
Fredags och söndagsluncherna mellan 14 och 16 är särskilt välbesökta och hit kommer också många spanjorer för att äta och det tycker vi är trevligt.
Midddagar serveras från klockan 19 och framåt. Men från söndag kväll och hela måndagen så vilar både personal och restaurang upp sig.
 
Dagens meny står angiven på en griffeltavla vid ingången och vi önskades välkomna av kocken som också kvällen till ära var fotograf. Den ätande skaran betår av Bosse, Maggi, Bertrand (Bosses syster och svåger) och jag är också med på ett hörn längst fram.
                                                                          
För min del blev middagsvalet avokado med räkor och  utskuren biff med två såser. Gott!
Magen var mätt, så desserten blev glass med chokladsås och för de andra föll valet på en Pavlovatårta i form av en "alptopp" av marräng med olika fyllningar i lager. (Mycket god, men i en annan variant än originalreceptet)
 
 
Ann-Kristin

Nostalgi av stora mått här! Nandos var den första restaurangen i området. Då hade han bara luncher till att börja med . Det är fortfarande samma ägare, men han jobbar inte så mycket själv längre efter mins 25 år på ort och ställe.
Numera är det Jaime ( en liten rund herre) som arbetar mest. Tidigare anställd, men tror nästan att han är delägare nu.
Jag brukar träffa på Nano mellan varven och får alltid en kindpuss. Vi har ju "känt" varandra i 25 år.
Kul med det inramade fotot! 😊🇪🇸🍷
Kram/A-K

Svar: Förstår verkligen att det är nostalgi för dig. Kul att det är samma ägare nu som då. Kanske var det Jaime vi såg, men vi såg två lite äldre herrar med tendens till rund form...Hit kommer vi att gå många gånger....
Är bara lite sur på att vi inte besökt restaurangen tidigare.
Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Glömde skriva att hans avacado med räkor är en favorit.

Svar: Tänk, då tycker vi lika...
Ditte

Znogge

Men så gott och prisvärt din middag lät! Här blir det korv med mos men jag festade i alla fall loss på en räksmörgås på båten! Får väl kompensera kvällens middag...

Kram

Svar: Välkomna tillbaka igen! Hoppas allt gick bra! Räkmackor är jag förtjust i och äter det då och då, även här. Korv med mos tycker jag är gott, men ikväll blir det pannbiff med lök. Och den serveras ute på terrassen. Inte alls dumt...Kram!
Ditte

A-C

Hola! Vilken trevlig restaurang. Vilken gata? Ikväll är vi bjudna till våra irländska grannar på barbecue tillsammans med fyra andra grannar. Ska bli trevligt. Hoppas vi ses snart! Kram

Svar: Nando´s ligger på Calle Marcelina, alldeles i närheten av Bar Carlos och två gator upp. Vad trevligt att bli bjudna på barbecue med era grannar! Alltid roligt att äta flera tillsammans.
Vi kan väl höras per telefon och bestämma något?
Kram och trevlig kväll!
Ditte

Ruth i Virginia

Ser ut som en jättetrevlig restaurang.
Dessutom är memys precis som vad jag skulle gilla.
Avokado med räkor är sällan man får här - är en favorit.
Trevliga människor kring bordet! :)

Svar: Visst är det gott med avokado och räkor, men synd att du inte så ofta får det hos dig. Desto festligare när det finns! Restaurangen är verkligen mysig och i matväg inte alls turistanpassad, vilket också är bra. Och visst var det trevliga människor runt bordet.
Ditte

Ulla

Hej tycker deär trevligt att läsa din fina sida,,,bra tips till vi kommer till Torre på Fredag. Men jag undrar vad jazzmusiken,, ligger verkar mysigt. Må så gott..

Svar: Tack! Vad trevligt att du tycker om min sida. Välkomna hit! Bar Carlos ligger på gatan Santa Petra, alldeles vid marknaden norrut, där den "gröna parken finns". Tittar du på länken i inlägget så syns läget förhoppningsvis bättre . Här är det skön sommarvärme och väldigt behagligt.
Ha det gott så länge!
Ditte

Annika

Tur att jag är mätt då jag läser det du skriver för annars så hade jag nog kastat mig över kylskåpet. Låter jätte gott och vilket trevligt ställe Nandos är.
Ha nu en fortsatt trevlig vecka.
Kramen

Svar: Ja, vi bor nästan bredvid och har inte förrän härom dagen varit där . Så vi har missat något viktigt. Men nu vet vi. Önskar dig också en fin vecka! Kram!
Ditte

Veiken

Vilken härlig avslutning på "filmdagen" Tyvärr, så somnar jag när det är film på TV, men aldrig i en biosalong! Förklara det den som kan! ;) KRam

Svar: Kan känna likadant, att se film på tv kan vara sövande. Men visst gör både ljud, ljus och storleken på filmduken sitt till för en helt annan upplevelse av film på bio. SEr inte ofta film hemma på tv.kram!
Ditte

Bosse Lidén

Gissa två gånger om jag hade trivts där. Jag kan riktigt höra Solveig ropa på mig. "Bosse! Kom nu. Maten kallnar." Kram

Svar: Jag kan nog också höra Solveig ropa på dig där. Lätt att fastna bland alla samlarobjekt. Fick också höra att den restaurangen funnits här i 25 år med samma ägare. Och fler besök där blir det..Kram!
Ditte

GeddFish

Mmmm, det bara vattnas i munnen. Avocado med räkor, en av mina favvorätter!
Så trevligt ni ser ut att ha det!
Men nu ska jag inte klaga. Jag har ätit restaurangmat nästan hela förra veckan, vilket inte vill återkomma det närmaste året.
Ha det så gott i värmen, kram, Gerd

Svar: Vi hade en jättetrevlig måltid tillsammans och jag är glad att vi äntligen kom hit. Har bara inte blivit av. Vi äter oftast hemma, gillar att laga mat och botanisera blad fräscha varor i saluhallen och butikerna. Här finns frotfarande riktiga små slakteributiker kvar och roligt att se vad som finns och handla efter det. Ofta tröttnar man ju på att restaurangmaten efter ett tag och vill variera. Men under våra år i Kina och resorna till Thailand hann vi aldrig tröttna på utematen.
Önskar dig också en fin dag!
Kram!
Ditte

Ama de casa

Det är en trevlig restaurang, men trots det så har jag nog bara varit där en eller två gånger. Som du säger - man söker sig mot havet och även mot stan mer än uppåt :-)

Svar: Det har vi också gjort, men nu kan vi helt klart alternera med Nando´s.
Ditte

Ami

Ytterligare ett bra tips på en restaurang och lägga på minnet. God mat och bra service är ju det viktigaste :-)
Kram

Svar: Visst är det! Och Nando´s ligger även nära er. Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: