Tjuvstart!

    
Fredag och marknadsdag, men den gick oss spårlöst förbi.Är inte så där jätteförtjust i att trängas bland alla människor om det inte är något speciellt jag skall ha. Och det skulle jag inte idag.
Vi mötte i stället upp vännerna Anna Carin och Krister redan på förmiddagen för promenad med vätskepaus och därefter lunch.
Vi tjuvstartade lite med "Semana de la Cuchara", betyder egentligen skedvecka och kanske förväntas man äta maten med sked. Jag vet inte ännu...
Detta är en speciell matvecka, "Gastronomiska Torrevieja" där 24 olika restauranger medverkar och varje dag serveras specialiteter av god kvalité, dels från regionen här och dels från andra delar av Spanien.
Menyerna har ett fast pris som varierar på de olika restaurangerna och från måndag till fredag ligger priserna på mellan ca 15 och 20 euro. Och nu är det inte de vanliga lunchmenyerna som erbjuds, uta det skall vara lite extra.
(På fredag och lördag höjer några restauranger sina priserna med ett par euro.)
I menyerna ingår förrätter, bröd, varmrätt, dessert och dryck.
Spännande att prova på och man får läsa menyerna och se vad som lockar och på vilken restaurang.
Broschyrer om evenemanget finns att hämta både på turistbyrån och på de restauranger som är med.
 
Vi tog det säkra för det osäkra och tjuvstartade idag på restaurang Tasca Nueva Bahia med deras lunchmeny. Gott var det, rikliga portioner och mycket prisvärt! Vad sägs om 9 euro för förrätt, bröd, varmrätt, efterrätt och dryck? Dessutom flera rätter att välja bland.
Tasca Nueva Bahia är också med på "Semana de Cuchara".
 
Och det blev verkligen en riktig heldag. Jättetrevligt!
 
Det blev först ett besök på turistbyrån nere vid småbåtshamnen.
Bra att uppdatera sig på nya busstidtabeller och kartor.
Sedan var vi redo för Paseon.
 
Havet glittrade lika vackert som vanligt.
 
 
Första besöket för oss på den här restaurangen och det blev väldigt positivt.
Min förrätt; fin och mjäll lax, räkor och färsk sparris . (Ja, de var stora, så jag åt bara knopparna.)
 
 
Varmrätten har serverats! God den också! Och väldigt riklig...
Anna Carin, Krister och Bosse låter sig väl smaka.
 
 Desserterna inte att förglömma; chokladtårta som verkligen smälte i munnen och crème caramel. Gott!
Nåja, jag avstod chokladtårtan den här gången men fick ett smakprov.
                                                                          
 
Preciosa

Gokväll Ditte!
Ja vad trevlig dag och så fick jag se Anna-Carin och Krister på bild också :)
Här har också varit trevligt. Trots lårbenseländet men nu ska det vilas :)
Kram och hälsa Bossemannen! P ♥♥

Svar: Visst är det skönt med "braiga" dagar! Tycker dock att diyy benonda snarast skall ge med sig. Vila, tycker jag låter som en ypperlig idé!
Kramar från oss båda.
Ditte

Malin

Vilken måltid! Och verkligen ett trevligt inslag att restaurangerna göra så. Skulle verkligen vara kul att ha något liknande i Sverige. Smaka på Stockholm är visserligen ett steg i rätt riktnig men skulle nog vilja slå mig ner som er på restaurangen. Såg väldigt gott ut dessutom!

Svar: "Smaka på Stockholm" är ett trevligt inslag men oftast är det så trångt och ont om bord och sittplatser. Jag tycker om att sitta mer ordentligt och äta. Och riktiga bestick, tallrikar och glas känns bättre. Vi hade en trevlig dag och den sena och goda lunchen gjorde det hela ännu bättre.
Ditte

Veiken

Matveckor av det slaget som du beskriver borde vi ha i det här landet också! Det ser såå gott och trevligt ut, till ett hyfsat pris! Jag äter inte chokladefterrätter och Creme Caramel är inte heller en favorit, men det andra ser supergott ut! Socialt trevligt dessutom! Kramar

Svar: Man kunde få kaffe, frukt eller ett par andra desserter också....Gott var det och roligt att prova en för oss ny restaurang. Trevligt sällskap hade vi också.I Stockholm brukar det någon gång per år vara mat och restaurangveckor i Kungsträdgården där man kan smaka på. En trevlig idé och bra underhållning från scenen där brukar också följa med.
Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Gomorron Ditte!
Så trevligt med en tjuvstart på matveckan! Såg gott ut och ett bra pris. Var ligger denna restaurang? I dag ska jag baka tårta till sonhustrun och sedan ta mig i kragen och läsa lite spanska.
Kram/A-K

Svar: Tasca Nueva Bahia ligger på en lite gata om man går in från Paseon före "hippiemarknaden". Det ligger flera restauranger där på gatan som är mer spanskinriktade. Trevligt med både spanska och besök hos somhustrun.
Vi får se vad dagen bjuder på men solen skiner....
Kramar!
Ditte

A-C

Gomorron! Tack för en mycket trevlig dag tillsammans med er två!! Nu ska vi gå iväg och hämta vår hyrbil och sen åka vidare till flygplatsen för att hämta Nicke. Hoppas han får några soliga o varma dagar här. Vi hörs och syns snart igen. Kramar till er båda från oss båda. // Anna-Carin o Krister

Svar: Tack själva! Vilken trevlig dag det blev! Det här får vi göra om vid tillfälle. Nu hoppas vi på fler soliga och fina dagar så Nicke kan glömma hösten hemma. Kramar till er båda från oss.
Ditte

Ami

Vad trevligt och gott! Där på Tasca Nueva Bahía var vi i vintras med Ama och Anders. Och maten var verkligen god :)
Önskar er en fin lördag!
Kram

Svar: Det var vårt första besök där och vi kommer tillbaka, helt klart. Finns många ställen som vi ännu inte provat så vi får sätta lite fart. Det blir lätt de "gamla".Önskar er en trevlig lördag!
Soliga hälsningar och vi skickar både värme och sol till er.
Ditte

FREEDOMtravel

Ser gott ut och låter trevligt! :) Vi längtar efter att komma iväg nu...

Svar: Förstår att ni längtar! Och det skall bli jätteroligt att via bloggen följa med. Kanske kommer ni under året att ta vägarna förbi oss och då är ni välkomna hit.Här känns hösten fjärran och vi har det bra i solen (skuggan för min del) och värmen. Mysigt med måltider utomhus.
Ditte

Ama de casa

Tasca Nueva Bahia är ett säkert kort :-)

Får se om det blir nåt besök på skedveckan. Låter lite dyrt, tycker jag. Kanske väntar vi tills tapasmaran drar igång istället :-)

Svar: Jag tyckte också att priserna var lite"över" men som jag förstod det så skulle det vara "det lilla extra" den här veckan. Något besök skall vi göra för att prova, men Tapasveckan är nog roligare och absolut mer prisvärd.
Ditte

Lena i Wales

Vad trevligt! Jag är kvar i Spanien, fast har kommit hem till Elviria och ska bara jobba med dagsturer framöver. Kanske lite ledigt oxå! Behövs nu! Ha det bra!

Svar: Hoppas du får lite ledigt nu när du varit på resande och jobbande fot så länge. Dagsturer är också krävande men skönt att komma "hem" på kvällen. Ha det bra och njut av sol och värme.
Ditte

Znogge

Så gott det ser ut! Väldigt prisvärt också vilket verkligen inte gjorde det sämre på något vis :-) Jag avstår oftast efterrätt och väljer hellre en förrätt men i kväll kan det bli aktuellt med en Tiramisu. Vi får se...

Kram

Svar: Låter väldigt gott med tiramisu. Här ingår oftast förrätt, varmrätt och dessert/kaffe i menyerna, plus dryck så ibland blir det dessert. Prisvärt och gott är det ofta.
Hoppas ni har det fortsatt bra.
Kram!
Ditte

Gittan

Så mysigt ni har det och vilken god mat. Ha en fortsatt skön helg. Kramar vännen.

Svar: Vi har det fortsat jättebra och myser på så mycket vi kan. I kväll blir det middag hemma och ute trots att klockan är strax efter 19, men det är fortfarande +23. Önskar dig också en fon helg.
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: