Till Alicante

    
Del 1/3
 
Idag blev det av! Vi har nu i mer än ett år tänkt att ta oss till Alicante, en stad 45 km från Torrevieja. Men av någon outgrundlig anledning har det inte blivit av. Men idag så!
Bussar går från den "stora busstationen i Torrevieja" och de går i princip en gång i timmen.
Till priset av 4 euro och 50 cent per person klev vi ombord på bussen för att ta oss till Alicante via grannorterna Guardamar, La Marina och Santa Pola. Och efter en tur  75 minuter och 30 rondeller klev vi av vid den fina busstationen i Alicante. 
En karta över stan fick vi i infodisken på plan två i bussterminalen och strax var vi på väg mot Alicantes gamla stadskärna.
 
På väg mot den gamla stadskärnan längs den vackra strandpromenaden, Paseo Explanada de Espana.
 
Vackra hus med gränskande balkonger mitt inne i stan.
 
Alla gator hade tydliga skyltar i kermaik och vackra träportar var det gott om.
 
Alicante är en stor stad i provinsen Valencia med ca 330 000 invånare och som tillsammans med fyra grannkommuner kommer upp till ett invånarantal på ca 700 000.
Staden är gammal och den grundades 324 f. Kr av grekerna som då kallade Alicante för Akra Leuka.
År 201 e. Kr. erövrades Alicante av romarna som valde att kalla staden för Lucentum.
Mellan 718 och fram till 1279 styrdes Alicante av morerna och kom sedan att ingå i Kungariket Aragonien.
 
Parken, Fuente Plaza Gabriel Miro, ( döpt efter en spansk författare) var vacker
och här stannade vi till på en bänk för att bara njuta.  Vet någon vad träden med de hängande rötterna heter?
Jag var ett tag inne på en sorts ficus, men kanske är det plataner. Hjälp, den som vet...
 
Med tanke på att det började närma sig lunchtid, så kan jag lugnt meddela att utbudet av restauranger var jättestort. Och vilken skulle vi välja. Svårt val, för alla såg mysiga ut.
 
Nej, det blev inte den här....
 
Fortsättning följer...
 
                                                                                                                                                                                                           
 
 
 
FREEDOMtravel

Kul att ni kom iväg! Ser fint ut, både med de höga palmerna och de vackra träden i parken!

Svar: Alicante besökte jag som hastigast för drygt 20 år sedan. Det är en väldigt gammal stad och som har mycket att erbjusa. Det blir garanterat fler besök där. Men bussresan var inte en höjdare med sin a30 rindeller, för en person som lätt blir åksjuk...
Ditte

Ann-Kristin

Gokväll Ditte!
Vilka fina och trevliga bilder från Alicante. Tror inte jag varit där sedan 1987.
Kanske dags att även ta en busstur dit också.
Här är det svart och kallt nu, bara 6 gr. Brrr!!!
Önskar Dig och Bosse all gott och njut av värmen så länge ni kan. 😊
Kram/A-K

Svar: Tack, vi njuter på. Och i Alicante har jag inte varit sedan 1992...Kanske får vi tillsammans ta en tur dit. En vacker och jättemysig stad. Skickar genast lite sol och värme til dig.
kram!
Ditte

Enrique Perez.

Hej Ditte, jag heter Enrique Perez och bor i Peking. Jag har funnit din blogg genom http://abbfrunikina.wordpress.com/2014/08/29/vart-nya-sverige-liv/#comments. Jag har bestamt mig for att kontakta dig. Du har skrivit om Alicante stad. Nu fragar jag dig: bor du i Alicante provins? Min dotter och jag ska semestra i Torrevieja och Murcia i januari 2015. Om du ar kvar i Alicante provins, da skulle vi kunna traffas. For din information arbetar jag pa det spanska konsulat med kontor i Peking. Min hustru heter Wang Jing, och var dotter heter Aurora de Weimar. Roligt att traffas. Mvh. Enrique

Svar: Hej Enrique! Vad trevligt att du hittat till min blogg. Just ABB frun och jag är vänner sedan tiden i Peking. Vi bor inte permanent i Alicanteprovinsen, men vistas ofta här. Det vore jätteroligt att träffa dig och din dotter här. Just nu vet jag inte om vi är här när ni kommer, men jag tror det.
Spännande att du nu bor i Peking. Vi bodde ju där under nästan fyra år och är väldigt förtjusta i den staden, trots dålig luft.
Om du i en kommentar till mig skriver din mailadress strax under där du skriver ditt namn så skickar jag dig gärna ett mail.
Ha det bra och roligt att du skrev till mig.
Ditte

Bosse Lidén

Det är så härligt att få en möjlighet att få se många olika ställen i vår värld när jag bloggvandrar. Du har en viktig funktion här och gör det så himla bra Ditte. Jag tycker om att få "resa med dig". Du har en känsla för att forma ett blogginlägg så att betraktaren och läsaren lämnar din blogg med en värme och glädje inombords. Hoppas du inte blev yr i alla de 30 rondellerna. Tack för att du finns här. Helgkram Bosse

Svar: Tack själv du goa! Visst är det extra roligt att mina läsare gärna följer med mig på turerna dit jag ställer färden. Att få sällskap gör resandet extra trevligt.Jodå, jag blev rejält yr i huvudet i alla rondellerna men det gick. Man får bita ihop. Och Alicante var verkligen värt ett besök igår och det kommer att bli fler.
Helgkram till dig också!
Ditte

Ama de casa

Åh! Jag älskar Alicante och skulle inte alls ha nåt emot att bo där. Jag tycker bussresan går jättebra, men jag har inte anlag för åksjuka då. Det tar ju bara en timme och dessutom finns det tämligen pålitliga busstidtabeller :-)

Svar: Vad gäller busstidtabellerna så stämde de helt perfekt. Men det var många resenärer så turerna ner till Guardamar, La Marina och Santa Pola tog tid. Resorna tog 75 respt 85 minuter och mår man då illa som jag gör så är det lite småjobbigt. och dessutom 30 rondeller/väg. Men vi var väldigt förtjusta i Alicante och kommer helt klart att åka tillbaka. Igår blev det mest en överblick.
Ditte

Ami

Till Alicante ska vi absolut åka en gång "på riktigt"
Vi har nämligen bara varit där och kört vilse, så nästa gång vill jag se det lite mer ordentligt :)
Önskar er en trevlig fredag!
Kram

Svar: Helt klart värt både ett och flera besök. Och det går bra att parkera innan centrum och sedan promenera runt. Här har vi varit på marknad en snabbis och sedan hos Ali. Önskar er en trevlig dag. Kram
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: