Sysslolös? Visst inte!

    
Månen har just visat sig på himlen, mörkret sänker sig så sakteliga (klockan är 19.45) och jag sitter och summerar en dag som gått väldigt fort.
Började storstilat med min kurs i spanska via internet och hann avverka 2x60 minuter och fyra lektioner, plus ett par repetitioner. Helt nöjd med det.
Jag har valt en kurs från någor som heter "Babbel.com" och där jag tagit tre gratis provlektioner för att se om jag gillade konceptet. Och det gjorde jag, så nu har jag betalat för en månad 10 euro och kan jobba på så snabbt/långsamt jag vill.
Återkommer i ett annat inlägg om hur kursen fungerar.
Babbel kan erbjuda kurser i många språk och har över lag fått goda recensioner. Men det är inte viktigt för mig, utan jag vill lära mig spanska och är beredd att satsa tid och kraft på det.
Så detta blir ett gott försök. Och jag är ju en envis typ...
 
Min utsikt i kväll klockan 19.30.
 
Eftermiddagen bjöd på träff med Anna-Carin nere på "fiket" Ina Expresso. Det blev en trevlig pratstund ackompagnerad av gott kaffe och för min del en fräsch tonfisksmörgåse
 
 
I det vackra vädret drogs jag förstås ner mot havet och Paseon. Och jag gillar ju bänkar av allehanda slag. Här finns det gott om dem och det är bara att slå sig ner.
 
Jag satt en stund bredvid den "väntande fiskarhustrun" som tittar ut över havet och väntar på sin själs älskade.
Men om han skall komma tillbaka eller ej är ovisst.
 
Bänkar är det gott om och jag provade ett par till.
 
Jag kände en längtan till båt och segling och undrade hur det varit med den saken för min/vår del om inte mina maligna melanom valt att dyka upp.
 
Avstod från att tänka vidare på det utan gick hemåt för att på vägen träffa vännerna de "tre Ina" på Torreoro  (café) för ytterligare en kopp kaffe. Trevligt som vanligt! Här satt vi och tittade ut över vackert, grönskande olivträd och oliver som ännu inte hunnit mogna.
Tänk att sitta ute med vänner och en kopp kaffe och det fortfarande är +24 grader vid 19 tiden. Helt klart njutbart!
Och i morgon är en ny dag då jag skall träffa Orust/Göteborgsvänner som är här i stan på besök. Jätteroligt!
 
 
 
 
                                                                                                               
 
 
Veiken

Kunskap är makt och att kunna främmande språk är ännu mera makt! Lycka till med spanskan! Jag tyckte också att månen var ovanligt stor i går kväll med ett starkt höstsken!! Kram

Svar: Jodå, det är höst här också. Märks inte på dagarna då solen skiner och det är +25 grader, men det blir mörkt snabbare på kvällarna och ljust lite senare på mornarna.Här såg jag månen vid 19.40 och den såg nästan ut att vara full...
Jag gillar ju språk och nu har jag bestämt mig....Detta skall gå.
Kram!
Ditte

Ami

Oj, det dröjer inte länge innan du talar flytande spanska.....Och det bästa av allt är ju att du har Lex att fråga om du är osäker på något ord :) Och spanska är ett väldigt roligt och vackert språk!
Och visst är det härligt och nästan overkligt att kunna sitta ute vid 19 tiden med 24 grader i luften....Fantastiskt!
Önskar dig en trevlig morgondag med dina vänner!
Kram

Svar: Jag kommer att få jobba på med spanskan, men tid har jag och jag är envis. Bra att ha både Lex och Preciosa att tillgå vad gäller att prata och förstå i.r.l. Men nu är jag taggad! Vädret är härligt och jag längtar inte just nu efter den svenska hösten. Vackra bilder får jaf se på svenska bloggar och nöjer mig bra med det. För hösten just nu är ju vacker i naturen.
Jätteroligt att träffa goa vänner i morgon.
Ha det gott!
Kram!
Ditte

Sanna Preifelt

Gud så underbart!
Vad roligt med språket också, jag läste spanska i 6 år på gymnasiet men är absolut inget bra. Roberto pratar ju flytande spanska och pratar alltid det med sin pappa, och då förstår jag precis vad som sägs, men skulle aldrig våga öppna munnen själv. Säger väl enstaka ord ibland, haha, och då brukar han alltid bli helt till sig att jag kan vissa glosor. Vid något tillfälle åt vi köttbullar och jag utbrister bara "albondigas!!!!" och han vart väldigt imponerad, hahahaa.. Annars är det ju de vanliga fraserna jag kan; "una cerveza por favor, me llamo Sanna, vivo en Gothenburgo" etc. Där ser man vad 6 års studier på högstadie- och gymnasienivå ger - jag hade ändå MVG & VG... Vill hemskt gärna lära mig mer, hade varit så kul att kunna prata med Robertos släktingar på deras språk, förstå alla dessa referenser som dras hela tiden. Vi umgås ju även mycket med personer med rötter i Sydamerika, och där kan det bli lite ord & meningar och sånt, och det är så tråkigt när man själv är den enda som inte riktigt hänger med, i ärlighetens namn har jag känt mig lite utlämnad då och då när de börjar referera till nåt speciellt slangord som jag inte alls fattar, också skrattar alla och jag själv sitter som ett frågetecken.
Dock är det väl inte riktigt smart av mig att börja med något sådant just nu då jag redan har väldigt mycket, men skulle gärna vilja lära mig spanska inom ett par år i alla fall - om jag lever med Roberto och vi skaffar barn vill jag definitivt att de ska lära sig spanska, om de inte absolut inte vill. Lång kommentar här... Haha

LYCKA TILL!

Svar: Tror det är klokt av dig att vänta ed spanskan. Du har det i bakhuvudet och dina kunskaper kommer när du sätter i gång. Men det får bli senare. Ingga fler stressmoment för dig.Jag har ju all tid i världen. Läste spanska ett par år på gymnasiet och har varit en del i panien, men nu börjar jag från början och det känns bra. Kinesiskan har en del av mitt språkhuvud i sitt sköte, så jag får plocka bort lite för att få plats med spanskan. Men språken får väl tränga ihop sig.
Om ni får barn så blir de förstås tvåspråkiga. Du talar svenska med dem/det och Roberto spanska. Språk är ju en tillgång.
Kram!
Ditte

Iris

Orustvänner? Några som jag känner? Ifall ja så krama dem så gott! Här är det helgdag imorgon Fiesta del Rosario - Fuengirolas skyddshelgon. Ledig dag imorgon med andra ord och då blev det GT hos min norske hyresvärd med hans danska gäster - underbart med nordbor! Många varma kramar!

Svar: Vad trevligt! Saknar dig! Skulle gärna ta mig en tur till dig...
Jag hälsar Orustvännerna och du känner dem. Dock inte A, men närstående....
Kramar och tankar till dig.
Ditte

Preciosa

¡Buenas noches Ditte!
¡Gracias por la visita esta tarde! ¡Muy agradable!
Que tengas una buenas noches y descanses bien :)
Un abrazo muy fuerte/ P ♥

Svar: Muchas gracias a ti tambien! Muy agreable!Un abrazo para ti .
Ditte

Ann-Kristin

Gokväll Ditte!
Låter trevligt med spanskakursen. Ska kolla den länken. Tror mig förstå Preciosas meningar.
Här är det 7,5 gr nu. Saknar de härliga varma kvällarna på min älskade balkong redan.
Kram och godnatt/A-K

Svar: Ja, idag har jag börjat. Jätteroligt! Titta in på "Babbel", verkar bra tycker jag. Och man tar lektionerna i sin egen hastighet och nivå. Här har vi haft strålande sol och +26 idag. Härligt! Hösten känns fjärran!
Kram och natti!
Ditte

Znogge

Vilket smart sätt att plugga språket om man har grunderna. Jag får nog kontrollera och se vad det finns för alternativ för portugisiskan. Visserligen går jag på traditionell kurs men det ena utesluter inte det andra. Du får rapportera mer!

Kram

Svar: Vet inte om jag har några grunder direkt, men det verkar bra med den här kursen. Och du skulle sökert kunna har det som extra träning utöver din kurs. Det finns många olika språk att till gå hod just Babbel, Väl värt att titta mer på tror jag.Rapport kommer när jag kommit igång lite mer. Roligt är det i alla fall!
kram!
Ditte

Eva`s blogg

God morgon ....va skoj att du är envis ang språket du är vädur va? vill oxå lära mig grekiska men grammatiken är svår o jag har aldrig gillat det i skolan heller, men kanske kan man lära sig ändå? vad hette sidan sa du eller finns det fler? du njuter ser jag o fortsätt kramen

Svar: Kursen heter "Babbel" och man kan prova ett par olika lektioner gratis. Här bakas grammatiken in. Jag har bokat en månad och skall se hur det sedan känns. Men man kan ju ta lektionerna när man vill och i vilken takt som helst och det är bra. Dessutom kan man repetera hur mycket man vill.Jag gillar ju språk och inser att det får bli nu. O ja, jag är typisk vädur...
Kram!
Ditte

Ama de casa

Vad duktigt du kämpar på med spanskan! Vi gick på lektioner ett par terminer, men har helt kommit av oss...

Svar: Ja, men ni kan ju mycket! Jag måste komma igång och nu har jag bestämt mig att sätta fart. Tiden har jag ju och intresset. Så vi får se vad som hänt om en månad. Jag är hoppfull!
Ditte

znogge

Jag testade lite och tycker det verkar vara ett bra sätt. Så kanske blir det ett komplement till min kurs. Vi får se :-)

Kram

Svar: Kul att du testade. Tror det kan vara ett bra komplement till din kurs. Jag provar nu en månad och ser vad jag tycker. Man kan ju ta det i sin egen takt. Kram!
Ditte

A-C

Hola Ditte!
Tack för den trevliga fikastunden! Vi hörs o ses snart igen! Kram A-C

Svar: Hola Anna-Carin! Tack själv! Jättetrevligt att ses. Det här får vi göra om. Vi hörs av!Ha det bra!
Kram!
Ditte

Gittan

Vad härligt att lära sig spanska, jag gick en spanska kurs en gång och kunskap är ju inte tungt att bära. Vad härligt du har det och vilket fint väder bara att passa på att njuta.
Stora kramen.

Svar: Nu är vädret alldeles lagom, +27 har vi haft idag och inte ett moln på himlen, dock en skön bris från havet. Har idag träffat vänner från Orust och visat dem stan. Verkligen jättetrevligt.Nu har jag satt fart med spanskan, borde gjort det för länge sen. Men så blev det inte. Och kunskap är aldrig tung att bära, så sant.
Kram!
Ditte

Malin

Vilka härliga dagar i Spaninen, även om det är tomt utan Liv och barnbarnen verkar du vara sysselsatt med både språkkurs och trevligheter

Svar: Visst är det fina dagar och med trevlig sommarvärme. Och det finns alltid något att göra...
Ditte

Skulle jätte gärna vilja lära mig spanska. Så vackert språk och så användbart. Borde verkligen testa!

Svar: Absolut! Ett väldigt användbart språk också. Och med den kurs jag tar nu så kan man jobba själv och det fungerar jättebra för mig. Hitintills.... Jag känner att det här blir bra. Roligt är det dessutom.
Ditte

TantGlad

Kunskap är ju alltid bra , och så spännande det låter med spanska som jag förstår är ett bra språk för dig. Själv är jag sååå himla trög. Tror inget fastnar haha.
Fina bilder från over there har du åxo. Jag drömmer mig lite bort en stund känner jag.
Skönt att sätta sig för att koppla av åxo lite här och var. Att njuta av värmen är ju så skönt.
Nu ska du ha och må det så jättegott.
Varma men regniga kramar från mig. JO...det är skönt att mysa i ruskvädret åxo.
GOA KRAMAR till dig fina Ditte.

Svar: Tack, goaste Tant Glad! Ja, spanskan är rolig och jag är motiverad till att lära mig. Visst skulle det fastna hos dig om du var intresserad, men alla kan inte vara intresserade av allt. Och tur är väl det. Nu är det lagom varmt för mig och jag är ju i skuggan, men +26 är helt ok.
Visst är det skönt att mysa inne i ruskvädret och extra roligt nu när du/ni gjort om.
Njut av kvällen!
Soliga och varma kramar!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: