Praktiska tips

    
Alicante, fortsättning, del 2/3
 
Lunchdags i Alicante och det var svårt att bestämma restaurang. Men till sist avgjorde slumpen och vi hamnade på en liten gata där de små tapasbarerna låg tätt. Perfekt! Och vi kunde också enas om var vi skulle slå oss ner. Skönt att vila fötterna ett tag och att prova ett gäng tapas.
 
Lätt att hitta mysiga tapasbarer i den gamla delen av Alicante.

Under dagens strövtåg så hittade jag på några parktiska tips. Vad sägs om den här vasen? Lyckades också klura ut hur blommorna kunde komma ner i glödlamporna. Tittade nämligen efter...
 
 
Det var siestadags både när vi åt lunchen och ett par timmar därefter så det riktiga gautlivet saknades just på dessa gator. Blev väldigt förtjust i trafiklyset som stod på en gågata och ändrade färg. Kunde ju vara risk för köbildning bland de gående.
Den uppmålade cykelbanan i mitten av den enkelriktade gatan, kändes modern. (Just så här ser det nu ut på flera gator i Stockholm, bl.a på Götgatan på Söder.)
I övrigt undrar jag om bilarna skall köra om cyklisterna på den vänstar sidan...Fick inte möjlighet att se det för det passerade inga bilar. Siesta ni vet och den pågår ofta mellan 14 och 17.  
 
 
Vissserligen är svampsäsongen över, men för att få till lite naturkänsla på en av alla gågatorna så fanns mängder av flugsvampar uppsatta och toppade med sniglar av allehanda slag. Ett piggt och alert inslag bland de gamla husen. Och några av dem var också till salu. Hittade ett klart fynd för den händige som var till salu.
Bara lite ytskiktsrenovering som saknades.
 
 
Ama de casa

Ett annat praktiskt tips är att stanna över en natt eller två. Finns många bra och tämligen billiga hotell att bo på. Stan har så mycket att erbjuda och det är skönt att slippa stressa. Man kan dessutom passa på att ta tåget upp efter kusten och besöka dom fina platser som finns lite längre norröver, som Altea, Benidorm och Calpe :-)

Svar: Tack för perfekt insidertips! Det skall vi göra nästa gång, för det blir helt klart fler turer till Alicante.Och att ta tåget upp blir också bra för det vra länge sedan jag var både i Benidorm, Calpe och Altea.
Utflykter är alltid trevliga.
Ditte

Ami

Bra med lite tips, så vi inte behöver åka vilse igen nästa gång vi besöker Alicante :)
Ser väldigt mysigt ut där i gamla delen, då där förstår jag att ni slog er ner. Och även ett fiffigt tips med glödlamporna :)
Ha en trevlig kväll!
Kram

Svar: DEt var lätt att hitta i Alicante till fots och den gamla delen var så mysig. Tror Ama har många goda tips vad gäller Alicante, så jag får höra mer med henne nästa gång. Och då stannar vi över natt.Skall se om jag kan få hjälp med en glödlampsvas....
Kram!
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Ja det finns mycket att se i ALC. Svamparna var det lampor eller bara prydnader?
Undrar om såna svampar finns här :-)
Kram P ♥

Svar: Vet inte om svamparna var lampor eller prydnader. Vi åkte ju tillbaka till Torre innan det blev mörkt. Men får kolla nästa gång.
Kram!
Ditte

Marja

Alicante verkar vara en mysig stad. Kul tips med glödlamporna... återbruk är alltid bra. Kram! :)

Svar: Alicante var verkligen en trevlig bekantskap och nu hann vi baar "skrapa på ytan". Men dit kommer vi tillbaka, helt klart. Och gärna då med övernattning.Visst var glödlampsvasen rolig! Skall se om jag får till något liknande. Alltså, men hjälp...
Kram!
Ditte

Veiken

Det där var en vas helt i min smak! Har inte Spanien slutat med siesta. Jag hörde ryktas om det, men det är svårt att vända en koloss!
Jag har ägnat en lång stund idag av att läsa en viss persons inlägg från Thailand. Jag tror att bloggen drivs av någon som heter Ditte! ;) Kram

Svar: Nejdå, kanske storstäderna har det, men här pågår fortfarande siesta, men bitikerna håller uppe långre på kvällarna. Men säkert skulle Spaniens produktion öka om siestan inte fanns. Men det tar tid att vända en koloss, som du så sant skriver.Kul att du läst lite från Thailandsperioden. Jag kan nog sakna den, men förnuftet fick segra. Och alla fina minnen och foton finns kvar. Ngra personer ligger mig också varmt om hjärtat.
Kram!
Ditte

Eva`s blogg

God morgon finaste bloggvän! jag vet inte varför men jag blir alltid glad av att komma in till dig här :) men va mysigt det låter att välja o vraka o äta gott som ni gör ...kan bara tänka mig så behaglig värme ni har just nu ...vill oxå hoppas du får en skön helg o ta hand om dig kramen

Svar: God morgon! Vad trevligt att du blir glad av at titta in här. Vi har det ju väldigt bra här i Spanienlandet och fortfarande är det sommarvärme och man kan sitta ute länge på kvällarna, väldigt skönt.Önskar dig också en fin dag!
Kram!
Ditte

Znogge

Vilken söt svamp men renoveringsobjektet var verkligen något att bita i! Så härligt att bara strosa fram och välja var man ska äta lunch. Det skulle jag behöva efter mötet med poolen...

Hoppas du får en fortsatt fin och härlig lördag!
Kram

Svar: Ditt möte, med den i mitt tycke fula plastpoolen, kräver nog en lång återhämtningsperiod. Att strosa i vackert väder och sitta ner på trevliga tapasställen är avkopplande och mysigt. Och inga plastpooler inom synhåll. Däremot söta flugsvampar vars material jag inte känner till. Önskar dig en bra lördag, alltså så bra den kan bli, efter poolmötet. Stor och uppmuntrande kram kommer här.
Ditte

Lena i Wales

Vad trevligt att få lite Alicantebilder! Har inte varit där på ca 10. Har inte återkommit sedan vi blev stoppade av polisen utanför staden och det saknades ett dokument på bussen (inget viktigt, men skulle varit med) och jag lyckades få ner bötessumman till hälften genom att lova poliserna att gå ut och dricka ett glas vin med de nästa gång jag kom till stan!!! Undrar vart de bötespengar vi betalade tog vägen?!?!

Svar: Kanske ligger bötespengarna i en särskild kassa och förräntar sig tills nästa gång du kommer. Alicante är helt klart värt att återkomma till och då kanske du slipper trassel med trafikpolisen .
Ditte

Ann-Kristin

Hola Ditte!
Härliga bilder från Alicante. Flugsvamparna såg roliga ut. Undrar som P, kan det vara lampor i tro? Det får du kolla när ni gör en övernattning i staden.
Jag har varit barnvakt på morgonen/förmiddagen. Gick upp 06 i morse och det känns i ögonen nu. Jag blir hämtad om någon timme för att åka på en modevisning. Sånt tycker jag är trevligt.
Hälsa Bosse och kram till Er båda./A-K

Svar: Om det finns lampor i svamparna får kollas för det vore nog fint . Barnvakteri med tidig uppstigning sätter sina spår. Men kanske en siesta före modevisningen kan vara bra. Vill ju till att du ser bra. Kramar från oss båda.
Ditte

Gittan

Så mysigt du har det, härligt att bara vara. Glödlampvasen var häftig likaså svamparna.
Skönt med Spanienvärmen än ett tag kan jag tänka mig.
Kramar.

Svar: Visst har vi det bra! Skönt att ta dagarna som de kommer. Skall försöka få till den där glödlampsvasen. Alltså, jag visar B och han kan nog klura ut hur det skall vara. Här är det nu i kväll klockan 23, +23 grader. Så skönt att sitta ute.
Och det sköna vädret får gärna fortsätta.
Kramar!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: