På parkett

    
 God afton! Sen kväll är det! Internetuppkopplingen och jag är inte helt sams i kväll, men kanske kan vi sluta fred nu när bilderna är på plats. Återstår att se.
Fint väder och varmt, men som man skulle säga i Bergen, Norge; "Skiftende skydekke over Bergen"; alltså delvis molnigt fär där är det ofta så. Och många gånger regn...
När jag på dagens promenad med "La Syrra" kom ner till Paseon tittade jag extra noga på dadelpalmerna.
Jag har en mycket god vän som nu bor och jobbar i Saudiarabien och hennes blogg heter just "Dadlarosand"
och varje gång jag ser dadelpalmerna och sanden här på stranden går mina tankar just till Eva i Saudi.
 
Fina dadelpalmer, men antar att dadlarna i färskt tillstånd inte är så goda.
 
 Vi slog oss ner på första parkett och kunde njuta av utsikten.
Den första timmen passerade och sedan kom Preciosa och Lex tillsammans med vännerna Jörgen och Susan. Jättetrevligt. Och utsikten är alltid trevlig här.
I vanliga fall brukar inte antalet segelbåtar längs kusten här vara så stort, men just idag kom det faktiskt ett 10 tal inom loppet av trettio minuter. Kanske för att det var något särskilt att titta på...
 
Här är en ensam seglare, men det kommer snart fler....
 
Och här kommer de! För idag klockan 14 gick starten för segeltävlingen Volvo Ocean Race från Alicante, ca 45 km norr om Torrevieja.
 
Färden går från Alicante i Spanien till Kapstaden, Sydafrika och vidare Abu Dabi i Arabemiraten. Därefter väntar Sanya på ön Hainan i Kina, sedan Auckland på Nya Zeeland, Itajar i Brasilien, New Port i USA,  Lissabon, Loirent i Frankrike, Nederländerna och Haag och sedan målgång den 21 juni 2015 i Göteborg, nio månader senare. En lååång seglats blir det.
Av de sju båtarna (fartygen) så är team SCA svenskt och med en kvinnlig besättning. Förra gången en deltagare i racet hade en kvinnlig besättning var 2001.
Svensken, Martin Strömberhg är kapten ombord på det kinesiska fatyget Dong Feng och det skall bli spännande att se hur de svenska fartygen kommer att stå sig i konkurrensen.
 
Lyckades få bild få med de fyra båtarna i täten.
 
 
Lex, Susan och Jörgen tyckte också det var kul att se fartygen passera långt där ute.
 
Och vi fortsatte att njuta av kvällen och blev sittandes länge i den ljumma kvällen. Jättemysigt!
 
 
 
                                                                  
                                                            
Susan

Hola! Tack för trevlig samvaro! Tiden bara flög iväg! Så kul att den här stan ändå inte är större än vad den är. Bor ca 100 000 här på vintern och mer än en halv miljon på sommaren - men knallar man på paseon kan man nästan vara säker på att man träffar någon man känner. ;) Vi gick hem och "dumpade" våra inköp för att sedan gå till vår lokala indiska restaurang: Och där satt födelsedagsbarnet Ama - med sin stalker! ;)

Ses på myggnätsinspektion!

Kram//Susan & J

Svar: Tack själva! Jättetrevligt att ses! Och kul att se de stora fartygen passera efer starten från Alicante. Ja, indiern var det ett tag sedan vi provade. Kanske dags igen?
Och stan är ju ganska liten här! Kul att träffa A och A där på födelsedagsmiddag.
Kanske ni också firade?
Vi ses på myggnätsinspektionen!
Kram!
Ditte

Znogge

Vilken härlig dag och kväll på alla vis! Här har vi 16 grader fastän klockan är runt midnatt. Imponerande för att vara i mitten av oktober.

God natt och god söndag snart :-)
Kram

Svar: Helt klart en bra dag här. Vad skönt att ni hade varmt och skönt under gårdagens kväll och jag kan tänka mig att det blev en fin och trevlig kväll.
Hoppas du sovit gott!
Kram!
Ditte

Leffe

Gomorron Ditte! Ja, njut nu så mycket ni kan. Här i Skövde ösregnar det just nu och hos Karlsson faller snön i mängder...............

Svar: Gomorron, Leffe! Saknar vare sig regn eller snö. Det skulle vara Skövde då, men tror inte det.I natt kom det lite regn, mer fint fallande sommarregn, men idag skiner solen och jag tänker ha ännu en bra dag.
Ha det bradu också, så gott det nu går. Men kanske bär det av norrut och till Karlsson och då blir det ju garanterat "gott."
Ditte

Ama de casa

Det är vad jag kallar reeeesa det! :-)

Dadlarna närmare piren ser så gott som mogna ut. En jul vet jag att jag såg folk stå och slå ner dadlar med långa käppar nere vid Cura och plocka. Dom verkar kunna mogna lite när som...
:-)

Svar: Visst är det en reeesa att segla jorden runt. Men komforten är inte så hög ombord och jag skulle nog bli sjösjuk och dessutom tycka att det blåste för mycket. Tror däremot jag skulle gilla stoppen.Får vvväl ta och prova en dadel vid tillfälle. Några kanske faller ner av sig själva. Annars finns de säkert att tillgå i butiken.
Ditte

Ann-Kristin

Gomorron Ditte!
Så trevligt att Du träffade på Susan och Jörgen också.
Hoppas att Ditt internet funkar bättre idag.
I går beställde jag min vårresa. Åker ner i mitten av april och hälsar på min syster o svåger några dagar innan de åker hem och då tar jag över och stannar några veckor. Ska nu beställa hemresan som kostar 46€.
Kram/A-K

Svar: Vad trevligt att du bokat! Då ses vi här! Ja, idag funferar internet bättre. Kanske var det för att det regnade som det inte ville sig. Kom lite regn uder kvällen. Jättekul att träffa S & J! Så vi var en hel grupp som satt och såg Ocean Racebåtarna passera.
Idag skiner solen igen.
Kram!
Ditte

Eva`s blogg

God förmiddag på dig ...åh va ljuvligt o jag älskar oxå havet är så glad för att bo så här, sen hade jag gärna som du kunnat vara ute i ljummiga luften till sent på kvällen ....ser ljuvligt ut det där ...önskar dig en skön söndag kramen

Svar: God förmiddag! Ja, vi hade en jättemysig eftermiddag och kväll. Så skönt att sitta ute med vänner och mysa. Och idag är det ännu en fin dag.
Önskar dig en trevlig söndag.
Kram!
Ditte

Ami

Så roligt att ni träffas och umgås.....Fortsätt med det :)
Trevlig länk, Dadlar o sand.....Patrik har bott ett år i Jeddah och gick då i svenska skolan där :)
Kram!

Svar: Vad roligt att Partik gått i svenska skola i Jeddah! Där finns i alla fall Röda havet i närheten. Mina vänner bor och jobbar i Riyadh och där är det nog bara öken förutom en del oaser förstås. Llvet är ju väldigt annorlunda där i Ökenlandet och särskilt om man är kvinna. Men mycket spännande att se och uppleva förstås. Här ses vi gör som spanjorerna; umgås, äter och har trevligt och mysigt att kunna sitta mycket utomhus.
Kram!
Ditte

Malin

Vad härligt att kunna sitta på första parkett till seglingstävlingen. Förra helgen gick alla avsnitt i repris kring uttagningarna av den kvinnliga besättningen till tävlingen på tv här hemma. Spännande att titta på!

Svar: DEt var jätteroligt att se båtarna glida förbi och snabbt gick det trots dålig vind. Men de har ju en enorm segelyta. Kul att du såg reprisen av uttagningen till den kvinnliga besättningen. Skall se om jag kan hitta det programmet här och titta på det.
Tack för det tipset!
Ditte

TantGlad

Härliga bilder så njut på. Hos mig är det grått och ingen sol. Absolut ingen sommar.
Ha det så gott och VARMA kramen från mig.

Svar: Jag skickar genast lite soloch värme till dig. Håll till godo! Soliga kramar!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: