På avstånd

    
 Redan fredag! Och visst var det marknadsdag! Men, om man inte skall ha något så känns det lite slöseri med tiden att trängas bland alla andra som tittar, plockar, handlar, knuffas och kör på mig med "dramaten" (spoppingvagnar på hjul). Men visst, går jag då och då på marknaden, men då finns det något jag i förväg vet att jag skall handla. Ett folknöje är detta förvisso. Men lite på avstånd håller jag mig.
 
På förmiddagen blev det en cykeltur för att uträtta lite ärenden och sedan drygt 90 minuter tillsammans med min kurs i spanska. Och det går framåt. Roligt är det också!
 
Visserligen är jag x antal mil hemifrån, men tänk vilka möjigheter det nu finns att kommunicera via datorn och Skype. Jag pratar i stort sett varje dag och ibland flera gåger om dagen med de mina hemma och har oftast ingen enkänsla av att jag är utomlands. Ganska fantastiskt!
Och det här att vara nåbar har sina fördelar.
Idag på eftermiddagen ringde min "fru doktor" från Södersjukhuset. Jag förstod ju att hon inte ringde för att "kallprata" och var i och för sig beredd på samtalet. (Såg i går att någon ringt från ett nummer som inte syntes och lade ihop A+B och vi har en överenskommelse att hon skall ringa eftersom jag inte är hemma och personligen kan infinna mig.)
Jag visste ju att ett par "detaljer", (maligna melanom, små...) som solen orsakat mig, nog skulle behövas ses om ytterligare och så var det. Ett av dem sitter vid munnen och det blir lite knepigt, men de kunniga läkarna har tänkt ut en bra lösning. Skönt!
"Fru doktor" berättade om hur hon tänkt sig det hela  och hur det skulle gå till.
Fanns inte så mycket att tillägga, men vi var båda helt överens om att det här var en tröttsam historia och att jag i varje fal inte genast behövde åka hem. Bra så!
Trots avståndet mellan "fru doktor" och mig kändes det som om vi satt mitt emot varandra och pratade. Och jag är så glad för den vård och det bemötande jag får och har fått.
 
Efter samtalet behövde jag få avstånd både till mig själv och solskadorna och en promenad kändes helt given.
 
 
Vackra vita, längor av hus med olika lösningar på sina portar. Här är man inte så förtjust i insyn...
 
Ett större hus med en originell grind. En myra verkade passa som grindsymbol i detta huset.
Mycket välordnat och prydligt och en hel del flit för att få till det.

Som vanligt på mina promenader drogs jag mot havet. Hittade en bra bänk att sitta på en stund och låta tankarna fritt sväva i vinden. Tror nog att en del av dem fortsatte till havs.
 
Passerade detta äldreboende (gula höghuset) och gladdes över att flera äldre satt ute i det fina vädret och bättre utsikt kan man knappast ha. Och där inne bland pelarna fanns min bänk idag.
 
Jag gick vidare ett tag till längs havet innan jag vek upp på Calle Almudena och drog mig hemåt.
Och tänk, just nu har jag det mesta på avstånd. Jag och solskadorna har ett distansförhållande och det känns helt ok. Just nu....
 
 
 
 
                                                                                       
 
Tina

Du har så häftiga bilder! Jag får aldrig till det, när jag knäpper "Totem-pelarna"!
Läste spanska för 2 år sedan, läraren tipsade att sedan läsa 15 min/dag! Jag har barnböcker och annat lätt-studerat framme och nära, och varvar med något på nätet t ex på Youtube. Man blir ivrig, vill lära mycket och fort 💃
Har du förresten ätit på Bar Nautica i marinan? Läste tips om uppträdanden där, tisdagsr och lördagar, tror jag. Lite osäker. Flera skriver att underhållningen håller god kvalitet.
Trevlig Helg från Umeå!

Svar: Tack! Jag gillar ju att fotografera och ibland blir resultatet bättre och ibland finn smycket att önska. Men motljus är svårt och jag har inte lärt mig än hur jag skall få till det. Men det kommer.Just nu tränar jag spanska minst 2h /dag med min internetkurs och sedan försöker jag ha på de spanaks nyheterna. Hittade också några barnböcker som också hjälpeer till. Läste spanska i två år på gymnasiet, men det är länge sedan. Men genom franskan s har jag en del hjälp. Och roligt är det.
Har ännu inte ätit på Bar Nautica, men det får bli framöver. Låter trevligt.
Önskar dig också en trevlig helg!
Ditte

Geddfish

Visst är det en fördel att vara nåbar på avstånd om det är viktiga saker!
Alla samtal är inte behagliga. Jag förstår att du behövde lufta tankarna. Då är det gott med naturen, den läker i sig.
Trevligt att följa dig, jag tänkte just förut, att jag har fått så många nya som kommenterar hos mig, känns som ny energi och friska vindar!
Ha det så bra och varm kram ♥

Svar: Tack, för din omtanke. Och tankarna fick sin luft! Havet betyder mycket för mig och just där kan jag tänka klart.Och visst är det trevligt med någon som liksom "följer med" och ger "feedback". Ger helt klart energi och vindarna friskar i.
Kramar från mig!
Ditte

Iris

Härligt och lugnande med havet. Många varma kramar

Svar:
Ditte

Till Iris!

Visst är det! Känner dina kramar genom luften!
Tack! Skickar kramar tillbaka!

Ann-Kristin

Gomorron Ditte!
Känner med Dig och hade gärna varit på plats för att lyssna och promenera med Dig till havet. Iofs vid sådana tillfällen vill man oftast vara själv och få tänka i lugn och ro.
Visst är teknikens under fantastiskt! Jag ringde via FaceTime hem till de mina. Helt suveränt.
Ha det gott och skönt att Du inte behöver hasta hem till Sverige.
Många kramar till Dig från mig/A-K

Svar: Att promenera är skönt och nu är vädret ganska lagom. Igår var det tidvis +28 så det var inte direkt någon hastig promenad. Men det hade varit trevligt om du varit med. Har förstått att Facetime är bra, men det förutsätter Facebook och det har jag ingen. Men Skype fungerar bra. Och jag stannar ett tag till, ingen brådska hem i alla fall.
Många kramar till dig också! Tänker på dig när jag går förbi ditt hus.
Ditte

Veiken

Skype, datorer och annat är helt otroligt att ta till när man är hemifrån och vill prata med nära och kära. Jag har upptäckt att om det är lite dålig kvalité på Skypesamtalen, ringer man bättre via Facebook!
Alla samtal är ju inte lika trevliga, men det är fantastiskt att kunna bli nådd om det behövs! Ta väl hand om dig och njut av din vistelse i "främmande" land! Kram

Svar: Jag har ju ingen Facebook så jag får nöja mig med Skype och ofta fungerar det bra. Har också ett konto på Skype där jag kan ringa till mobiler och fasta telefoner för en liten kostnad och det är bra att ta till om man vill nå någon som inte är uppkopplad. Och där är ljuskvalitén alltid bra. Bra med olika alternativ.Nej, alla samtal är inte lika trevliga, men jag ä glad över att jag har så bra läkare så trots mindre trevliga besked kan de kännas "ok då"....
Men jag tar dagarna här som de kommer och det känns bra.
Kramar och tack för uppmuntran.
Ditte

Eva`s blogg

God morgon du fina kvinna!! jag blir lite nedstämd då jag läser om ditt problem, men förstår dina känslor & det kan bli tungt förstår jag. En vacker tur fick du dig och kanske ett bra avstånd? som jag dras oxå till havet i alla lägen :) hoppas du mår gott i dag och får en skön dag som du vill ha det ...ta hand om dig på alla vis o massa kramar från mig Ditte :)

Svar: God morgon och tusen tack för din uppmuntran! Jag blev också lite nedstämd, men hade nog räknat med ett liknande beskes så jag var förberedd så gott det går.Men det kunde ju varit värre...Att promenera är bra för jag rensar ut tankar och tar in nya och det känns konstruktivt.
Solen skiner idag också och en ny dag väntar på mig.
Många kramar till dig också
Ditte

Ami

Visst är det enkelt att prata med sina nära och kära nu fast man är många mil ifrån varandra.
Men alla samtal är ju inte så roliga, förstår att du tänker och funderar och behövde rensa tankarna......Hoppas ni hittar en bra lösning på det hela.
Tänker på dig!
Kram

Svar: Tack! Jodå, det finns bra lösningar. Och här får jag lite mer distans till det hela och det är skönt. Promenader ger mycket och på olika sätt, men huvudet rensas lite och nya tankar får plats.
Kram!
Ditte

TantGlad

Hej kära Ditte.
Visst är det toppen att man kan sitta så långt ifrån men ändå kommunicera som typ Skype och datorer. Vilka framsteg. Man undrade ju som liten hur 2000 talet skulle se ut. Och nu vet man *LER*. Men några mångubbar och flygande bilar har jag inte sett ännu.
Härligt med promenader och så spännande bilder du visar. Men du.....Jag är skiträdd för spindlar. Jag hoppas det är min bossespindel som flyttat till Spanien som jag ser där på bilden.
Så mysigt att sitta lite skuggigt på en bänk å njuta av allt.
Nu önskar jag dig fina en underbar helg. Roligt med din kurs åxo.
Kramelikram från ett mulet Sundsvall.❤

Svar: Kära tant Glad! Spindelmannen Bosse kanske har flyttat till vår terrass och gömmer dig där . Men på grinden var det nog en myra. Dock med för många ben . Men kanske kan det vara en spindel gömd där . Vet att du inte, lika lite som jag, gillar spindlar . Kursen är rolig och jag lär mig en hel del och det känns bra. Så idag går jag vidare .... Kram till dig!
Ditte

Ama de casa

Men fy då. Ska det aldrig ta slut? Jobbigt... Men skönt att du kan promenera i dom här fina omgivningarna och få lite distans till det hela.

Fast jag kan inte låta bli att påpeka att den där myran på grinden - som i och för sig är läcker - visst har den fått två ben för mycket? Men det kanske är en spindelmyra ;-)

Svar: Ja, skönt att rensa tankarna genom att promenera här och mycket fint finns att se. Vad gäller myran så har fen kanske ett par ben extra för att röra sig snabbare. Vem vet? Läcker är den !
Ditte

znogge

Så skönt att du har en kompetent och bra läkare som du känner förtroende för. Jag är också nöjd med min hudläkare. Han besitter dessutom en förmåga som inte är helt vanlig i läkarkretsar! Han är alltid i tid så jag behöver aldrig vänta :-)

Önskar dig en trevlig lördagskväll!

Kram

Svar: Visst är det en trygghet med kunniga och förstående läkare. Skönt att du ckså har den erfarenheten.Samma här, min fru doktor är före tid så jag är alltid där i extra god tid. För säkerhets skull.
Önskar er en trevlig festkväll!
Kram!
Ditte

Lena i Wales

Långt borta, men nära! Tänk vad världen har krympt!

Svar: Visst har den! Och visst är det bra!
Ditte

A-C

Så tråkigt med beskedet från din läkare. Jag håller tummarna för att läkaren hittar en bra lösning på det hela. Javisst är skype bra nu när ens nära o kära är långt borta.
Vi har hunnit med en hel del den senaste veckan o nu har vi ju hyrbil också. I torsdags åkte vi till spa-anläggningen i Archena. Där finns bl a stora pooler både utomhus o inomhus med mkt varmt vatten o flera bubbelpooler. Idag åt vi lunch på restaurang Rebate som ligger ute på landet, en halvtimmes bilresa fr oss. Mkt trevligt ställe o god mat. Imorgon blir det nog ett besök på Citronmarknaden. Kram A-C

Svar: Ja, trist besked var dte, men jag anade ju att det skulle bli så. Och lösningar finns, känns bar. Men jag blir lite trött p att det inte tar slut. Men det kunde ha varit värre. Är vid gott mod i alla fall.Vad trevligt med bil! Ja, här är trevligt utan bil också, men extra roligt att se sig om. Roligt att vid tillfälle få höra mer om SPA anläggningen i Archena. Verkar väldigt trevligt.
Även Rebate verkar trevligt. Inser att vi nog får hyra bil när vi får besök i slutet av månaden...
Trevligt med citronmarknaden, där har jag heller inte varit...
Önskar er en fin söndag!
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: