Omdirigerad

    
 Nya äventyr  på gång och extra roligt blir det när man inte vet utgången av det hela.
Vi skulle idag först ta oss till ett område en bit utanför stan, Los Balcones, för våra gäster har vänner som har hus där. Kunde vara roligt att se hur det såg ut där och därefter hade vi tänkt äta en sen lunch på restaurang Nautilus nere vid havet  vid Rocio del Mar.
Vi vandrade i samlad trupp ner till busstationen "Eras del Sal", strax söder om småbåtshamnen.
Just härifrån går flera av innerstadsbussarna. Och eftersom busstidtabellerna är mer en rekommendation så kan man bara på ett ungefär ana avgångstiderna. Oftast går bussarna en gång i halvtimmen, men man vet inte riktigt.
Eftersom jag åkte den här sträckan i torsdags, och då med en buss som heter D/F, var jag ganska säker på att det var den vi skulle ta.
Bussen kom, jag klev på och frågade om den även gick till Los Balcones eftersom jag rest dit med samma busslinje i torsdags. Nej då! Det gjorde den inte. Märkligt!
Strax efter kom bussen E, med destination Los Balcones och ett annat område som heter Lago Jardin. Men icke till Rocio del Mar.
Vi klev på bussen och den begav sig upp i stan i stället för att åka söderut. Jag frågade på stapplande spanska  chauffören om vi var på rätt väg.  Jodå, bussen skulle ta en sväng upp i stan innan den körde söderut.
Efter en kvart på bussen såg vi att den passerade vårdcentralen, La Loma,  nästan hemma hos oss igen. Alltså hade vi promenerat i 35 minuter i onödan till busstationen, om man då inte tänkte på motionsfaktorn.
Hur som helst fick vi se Los Balcones och Largo Jardin, en bra bit ute på "vischan" och vackert beläget uppe på en höjd.
En vänlig busschaufför lät oss följa med tillbaka till Torreviejas sjukhus och där kunde vi byta buss till linje D/F.
Och tänk, efter att ha åkt med två bussar i över en timme kan vi se havet vid Rocio del Mar.
Klockan hade hunnit bli närmare halv fyra när det blev dags för lunch. Hungriga var vi och fram kom vi.
 
Kusten just här vid Rocio del Mar är ganska karg och har också sin tjusning. Det blåset och vågorna gick höga.
Vackert och mäktigt!
 
 
En pizzalunch på Nautilus smakade väldigt bra och utsikten från vårt bord var absolut njutningsbar.
 
Jag följer ju ubåtsincidenten hemma med stor spänning och även här dök det upp en. Dock i en annan förpackning. Undrar om den månne blivit omdirigerad.
 
 
 
Iris

Mysigt ni har det! Idag fortsatte jag med utvecklingssamtalen - vid början av varje samtal fick jag samma kommentar. Iris, har du märkt att det är + 35 i skuggan idag? Nej, det märkte jag ju inte, med AC på i klassrummet och samtal till kl 18. Men vilken härlig känsla ikväll, +26 vid kl 20 !!' Underbart med sommar! Kram

Svar: Visst är det underbart med sommar ! Saknar inte alls hösten. Skönt att du hinner njuta lite av de ljumma kvällarna . Ett par grader svalare hos oss i kväll. Saknar dig! Kram! B hälsar!
Ditte

Helen

Haha Fyndigt mamma :-) vi spanar för fullt här hemma men inga ubåtar tyvärr!

Svar: Tror att den/ de kanske är här. Kram!
Ditte

Ami

Oj, vilken lång busstur det blev. Men du är duktig som tar dig fram och vågar fråga på spanska. Och ni kom ju rätt och fick er efterlängtade lunch :)
Och tänk så härligt att sitta på en uteservering i tunna kläder i slutet på oktober!
Kram

Svar: Bussturen blev lång och vi hann se mycket. Men nu vet jag mer om bussarna och det kan vara en fördel. Lunchpizzan var riktigt god och utsikten perfekt. Bra belöning efter resandet.Och vu njuter av full sommarvärme. Ja, svensk alltså.
Kram!
Ditte

TantGlad

Det vart en busstur som hette duga. Men bra med motionen där som aldrig är fel. Underbara vackra bilder som vanligt åxo. Här är det regn så ska jag fota blire bara regn å rusk. Fast det tycker jag konstigt nog om.
Ha en stråååålande dag du fina bloggväninna.
Kramar om!

Svar: Tack! Roligt att ta sig runt med buss och lite extra krydda blir det när man inte riktigt vet på förhand om vart man är på väg. Men det brukar lösa sig. Visst kan regn vara mysigt och det är ju lika bra att gilla det väder som är, för man kan inte alls påverka det.
Önskar dig en fin dag!
Soliga kramar och hälsninga.
Ditte

Gerd

Härlig utflykt! Jag ska också göra en utflykt nu. Helt allena igen. Men inte kan jag åka i tunna kläder, inte! Blir att pylta på mig lager på lager i regnet.
Ha en soooolig dag, för det är du värd, kram!

Svar: Tack, ja här strålar solen redan nu på morgonen från en klarblå himmel, men lite kyligt är det ännu, +18. Men frukost ute på terrassen väntar.Kul med en utflykt för din del, roligt att få läsa om vart det bär åstad idag.
Vi tar en ny busstur och in till den större staden Alicante. Får se var vi hamnar...
Önskar dig en fin dag, trots att det regnar.
Skickar lite sol till dig!
Kramar!
Ditte

Tina

Intressant, här blir att notera tips, igen! Bra att det finns bussar som tar oss utanför stan! Saludos!

Svar: Buenos dias! Det finns många bussar att välja på och alltid roligt att var man hamnar. Vi fortsätter att njuta av sommarvärmen och det blir även idag en bussresa.
Ditte

Ann-Kristin

Gomorron Ditte!
Du tar verkligen ut Bosse, svåger och svägerska på äventyr. Det går väl bussar utåt La Mata fr La Loma också?
Jag har inte varit vid Los Balcones och Lago Jardin sedan 1985 . Skulle nog inte känna igen mig. Kan kanske bli någon busstur i april och tar mer än gärna sällskap med Dig och Bosse.
I dag ska jag göra kålpudding. Också mycket länge sedan jag gjorde det.
Ha en bra torsdag och kram/A-K

Svar: Kålpudding låter bra! Får nog bli när jag kommer hem. Här är det fortfarande sommarvärme så det blir inte så långa stunder i köket.Bussturer är ett litet äventyr i sig och idag tar vi oss mot ett nytt mål med buss; Alicante.
Ser fram emot bussturer i trakterna med dig.
Kramar och B och de andra hälsar.
Ditte

Ama de casa

Ja, dom där busslinjerna är inte sådär jätteenkla att begripa sig på. Inte "tidtabellerna" heller. Har ju testat bussen till/från La Mata (med trevligt sällskap! :-) ) men ska vi nån annanstans i ytterområdena så blir det bilen som får motion :-)

Svar: Visst var det trevligt sällskap både innan vi kom på bussen, i det resan och efter . Idag blir det nya bussäventyr ! Och lite längre resa. Men visste det lättare och bekvämare med bil. Helt klart!
Ditte

A-C

Hola Ditte! Nya äventyr varje dag! Det är alltid trevligt att visa vår stad och dess omgivningar när man får besök. Vad gäller lokalbussarna så tar det sin tid att lära sig hur de fungerar. men jag måste säga att åtminstone vår buss, B, håller i stort sett alltid tidtabellen. Ett tips, om du inte visste det, så finns det på turistinformationen att hämta en bra karta över alla lokala busslinjer samt tidtabeller. Ha en trevlig dag i Alicante! Kram Anna-Carin

Svar: Tack för tipset om tidtabellerna. Vi hade nog de tabeller som gått ut, blir ett besök på turistbyrån snarast.Alicante skall bli kul!
Önskar dig en fin dag och hoppas vi ses snart.
Kram
Ditte

Marja

Det kan väl inte skada med lite extra sightseeing... jag tänker att allt var ju helt nytt för era gäster. :) Fina bilder på de karga klipporna och det lite upprörda havet! Där hade jag velat vara. Här är det full storm ute. :) Kramar! :)

Svar: Då får du tänka dig havet i din storm...Och extra sightseeing för oss var bara trevligt.
Lunch fick vi också sent om sider.
Kram!
Ditte

Veiken

En extra sightseeing sitter väl inte så dumt, men om magen knorrar så blir det inte så bra! Ni kom ju rätt till slut och en pizza serverad med en vacker utsikt är inte fel alls! Kram

Svar: Nejdå, vi kom fram, dock lite senare än beräknat. Men å andra sidan har vi inga tider att passa. Ja, det skall vara busstiderna då...Kram!
Ditte

Znogge

Det blev verkligen en rejäl busstur det för er i dag. Jag tycker det är svårt med bussar utomlands när språket inte är bekant och man inte känner igen sig men du verkar klara det bra. Befinner dig dessutom på hemmaplan vilket väl gör det lättare. Sedan verkar inte punktligheten vara den bästa men det kan man stå ut med! Utsikten var i alla fall klart godkänd :-)

Kram

Svar: Jodå, jag lärde mig under åren i Peking att åka buss till och från olika platser och då gick det inte att härleda någonting språkmässigt. Men jag lärde mig lite efter hand och har alltid tyckt om att prova mig fram. Och jag har lärt moig mycket under dessa bussresor. Här kan jag lite av språket och det underlättar. Och även idag har vi varit på äventyr per buss.
Kram!
Ditte

vivi

Jag dör av skratt😆😆😆😆...

Svar: Gör inte det! Kom hit så ska vi på äventyr. Kram! Saknar dig!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: