"Lugna gatan"

    
Idag på morgonen blev det så tyst och tomt. Inte bara den fysiska känslan, utan det blev också tomt inom mig. Något saknades, helt klart.
  I en vecka har huset varit "fullt" även om vi varit uppdelade på två hus.
Vi har gjort och upplevt en massa roliga saker och haft en toppenvecka tillsammans i Torrevieja. Och trots ett par regniga förmiddagar har det blivit mycket bad både i pool och i havet.
 
Glimtar från gårdagen.
 
Gårdagens poolbad; en glag max som är som en fisk i vattnet och en glad William som älskar att bada.
Här tillsammans med moster Helen.
 
Kusin Max och "tant" Sara gillade att bli fotade med undervattenskameran -
 
 -  Liv också. Men Max flöt upp som en kork och roade sig på mosters rygg.
 
Playa de Los Locos tidig fredag kväll. Bad igen för hela gänget. Härligt!  Och jag håller vakt! Nåja, på William.
 
Los Locos sent fredag kväll. Vackert!
 
Och idag på morgonen blev det verkligen "Lugna Gatan" här,  för jag blev ensam kvar...
 
Mot flyygplatsen i Alicante och vidare med SAS till Arlanda.
 
Hej då alla! Tack för en härlig vecka! 
Verkligen "Lugna Gatan", tänkte jag och gick in och satte på en kopp kaffe.
 
                                                                                        
Gittan

Jag förstår hur du känner, visst är det tomt när alla åkt hem.
Jag vet ju när alla har varit på ön i flera dagar med bad och allt som hör till så när alla åker så blir det en konstig känsla.
Ta hand om dig nu, sov gott och stor kram till dig.

Svar: Tack för din omtanke. Ja, nu är det natti, natti. Och i morgon är det en ny dag och nya möjligheter.Kram!
Ditte

Mats

Hola Ditte, vilken härlig vecka du haft med dina barn och barnbarn, många äventyr och härliga stunder...dax för lite paus :) sitta o pusta lite.. Ha det gott i värmen// Mats

Svar: Vi har haft det jättebra, men nu känns det både tyst och tomt. Jodå, lite paus blir det. Men på måndag skall spanskstudierna komma igång på mer allvar. Har väntat på tok för länge...I morgon skall jag pusta, åtminstone lite...
Ha dte gott ni också.
Ditte

Marja

Åh, jag känner igen den där känslan av tomhet när alla har farit. I synnerhet efter en intensiv samvaro. Men ni har haft härliga dagar trots att vädret inte varit helt på topp.
Fina vattenbilder! Kramar! :)

Svar: Tack! Ja, tomt är det verkligen. Och fina dagar tillsammans har vi verkligen haft. Vädret lyssnade dessutom på oss och blev bättre och bättre. Positiva tankar brukar hjälpa.Nu skall jag vänka mig vid tystnaden igen.
Kramar!
Ditte

Leffe

Joo, den där känslan har vi nog alla upplevt, som sagt, "att skiljas är att dö lite grann".
Man får trösta sig med att nedräkningen till nästa möte precis börjat................

Svar: God förmiddag! Så sant! Och det är ju inte så långt mellan mötena. Tyst är det i alla fall och tomt. Men jag vänjer mig. Nu stannar jag ju ett tag så november hinner nog komma innan det bär av hemåt. Vi får se....
Ditte

Eva`s blogg

God morgon fina du...oj vad du har haft det mysigt o besök, o visst blir det tyst o ensamt då det blir så, svärmor sa detsamma då vi åkte för vi har ju haft det så gott. Har scrollat ner o sett att du har det toppen & så bra ...så nu är det bara du & mannen kvar där? ja på Evia o eretria men i malaconda bor svärmor en liten bit från just eretria ...jätte fint o va skoj att du varit just där ...inte så vanligt med turister ...ha en skön dag kram

Svar: God förmiddag! Här blev det sovmorgon idag. Välkomna hem! Förstår att ni också haft det jättebra.
Länge sedan dock jag var på Evia, men under några somrar reste jag runt mycket i Grekland och hann se en hel del. Jätteroligt och trevligt.
Önskar dig en fin söndag!
Soliga och varma kramar från mig.
Ditte

Ama de casa

Kan tänka mig att det blev lugnt... Men ni har verkligen haft det härligt! Och undervattenskamera är en skojig leksak :-)

Svar: Nästan lite för lugnt....Bra har vi haft det och extra roligt att det blev så lyckat när det var Helenfamiljens första besök i Torre. Det är ju lite av ett vågsåel när man hyr ett hus, Rosaleda. Perfekt för en vecka med en pool utanför dörren just när det finns barn med. Ja kameran är rolig och har hängt med ändå sen Pekingtiden, inhandlad I Hong Kong. DEssutom är den stötsäker även på stengolv...
Ditte

Ami

Usch ja, så tomt och tyst det blir när alla åker. Men ni har haft en härlig vecka tillsammans och snart ses ni igen :) Men visst blir det tomt.....
Önskar dig en fin dag!
Kram

Svar: Tomt är det verkligen! Men vi hade en toppenvecka trots att vädret de två första dagarna var ett förbättringsområde. Vi hade humöret uppe och roligt ändå. nu spricker det upp och den blå himlen tittar fram och +24 är det.
Önskar dig en trevlig söndag!
Ditte

Lena i Wales

Jag har inte glömt bort dej, Ditte, men jobbat så mycket att det inte blivit tid över till mycet annnat. Såg dej hos Preciosa. Jag har oxâ haft bloggträff i Spanien, med Annica I Sevilla. Ha det skönt!!!!

Svar: Jag vet att du jobbar för fullt och guide/resledarjobbet kräver en hel del. Jag är ju så sugen på att vid tillfälle hänga med på en av dina resor. Tänk vad mycket jag skulle lära mig och jag är så förtjust i historia och att resa förstås. Ja, Preciosa och jag bor nästgårds och ses ganska ofta.
Kul med bloggträff i Sevilla.
Ha det fortsatt bra på din resa.
Ditte

TantGlad

God förmiddag min vän.
Förstår ju vilken tomhet det blir efter en vecka med fullt pådrag av nära och kära. Men som jag förstår har ni haft det mysigt och gott ihop . Du visar ju så många fina mysiga och underbara bilder.
Hos mig är det grått och trist idag. Men då får man tända lite mysiga ljus och lite lampor inne så blir man genast piggare.
Ha nu en jättefin och skön söndag Goa du.
Varma kramar från mig.

Svar: God förmiddag! Ja, vi har haft en jättefin vecka på alla sätt. Och tomt är det!Här blev det sovmorgon idag. Lite halvsoligt men ändå +24 så lagom varmt är det. En promenad står på dagens agenda och sen får jag se.
Kanske dags här också att inhandla lite fina ljus, för det blir ju mörkt vid åttatiden. Dock längre dagar än hemma.
Antar att du nu är färdig med din "home styling" och kan njuta av resultatet.
Önskar dig en mysig söndag.
Kramar!
Ditte

Ann-Kristin

Hola Ditte!
Förstår att det blev tyst. Ni verkar ha haft intensiva och trevliga dagar. Jag åkte ju hem i torsdags och i fredags kom pojkarna och sov över hos sin farmor. Åkte hem med dem i går kväll och inväntade föräldrarna som kom vid 21-tiden. Mormor kom med Astrid vid 18-tiden.
Så även här är det lugna gatan idag.
Tack för att jag fick komma och skriva ut min boarding! 😊
Sköna och fina höstdagar här.
Kram/A-K

Svar: Då har du också rått om de dina. Mysigt! Skönt att det är fint höstväder hemma då kan man i alla fall vara ute.
Hoppas er resa hem gick bra och det är bara trevligt att du tittar förbi.
Ha det bra!
Tomt när du inte är här.
Kram!
Ditte

znogge

Kan tänka mig att det blev väldigt tyst när alla åkte hem. Dels vänjer man sig vid att vara flera, dels hittar man oftast på mycket tillsammans. Men nu får lugna gatan ta över för denna gång. Jag känner samma sak när barnen är hemma och då har vi ändå inga barnbarn...

Kram

Svar: Tyst blev det verkligen. Men jag vänjer mig och nu är det lugna garan som gäller ett tag. Kanske skall spanskstudierna få en extra satsning för tiden har jag och intresset också.Barn och barnbarn livar upp och jag förstår att det märks hos dig också när alla tre barnen lämnat. Och så skall det väl vara.
Kram!
Ditte

Bosse Lidén

Var det som du flyttade från "Lyckliga gatan" till "Lugna gatan"? Den där känslan är speciell. På ett vis tycker jag alltid att det känns så overkligt. När alla skratt, fotsteg, röster tvärt klipps bort är det som om det aldrig hänt. Har vi haft besök i flera dagar? Räkna de lyckliga stunderna blott. Ett lån från en annan gammal schlager. Kram på dig.

Svar: Ja, "Räkna de lyckliga stunderna blott", det bör man göra. Detta är en sång som min mamma sjöng ganska ofta. Vill minnas att det är Jules Sylvain som skrivit texten. Hur som helst är det tomt, men nu väntar vardagen här också. Med spanskstudier.
Kram!
Ditte

Ruth i Virginia

Jag är av den åsikten att kort och intensivt är bättre än l å n g t och trökut.
Visst är det roligt att ha barn och barnbarn på besök, men det är ju också till en del
begränsande. Som man blir äldre, blir man lite´ mer så att man göra det man vill
göra NÄR man vill göra´t.
Bilden från Playan med de långa skuggorna är jättefin. Vilken vacker afton!

Svar: Ja, det var en vacker kväll och dem njuter jag av. Håller helt med dig att intensivt är bättre än långt och tråkigt. Och det var det, dessutom väldigt roligt och trevligt. Kan helt klart göras om. En vecka är ganska lagom och man hinner som sagt inte tröttna på varandra.
Men nu är det väldigt tyst, fast jag börjar vänja mig.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: