Kryddigt uppdrag

    
Inköp av en kryddhylla att hänga på väggen har legat länge på vår "göra" lista. Vi har då och då letat och tittat i butiker men inte hittat någon. Och idag hade vi bestämt att en kryddhylla skulle in i "stugan" och vi tänkte inte komma hem utan kryddhylla. Tur man är envis!
Är inte ens säker på ens att sådana finns här. Dock finns kyddor i mängder och jag anar att de måsteförvaras någonstans, men uppenbarligen inte i en hylla.
Jag hade en inre bild av hur vår tilltänkta kryddhylla kunde se ut och förslagsvis som någon av dessa på bilderna.   
 
Den vänstra hittade jag i en tidningen Plaza som jag hade här och den högra är från en spansk IKEAkatalog.
Och med bilderna med mig så började vårt letande.
                                                         
Längs den stora "möbelgatan" en bit nedanför oss, Avenida Cortes Valenciana, ligger mängder av större och mindre butiker och vi gick in i alla och letade och visade bilderna. Men icke! Inte ens något som ens kunde tänkas göras om till en hängande kryddhylla hittades.
                                                                       
               
Allt fanns, utom det vi skulle ha och i minut och parti.
Vi  besökte både "loppisbutiker", prylbutiker, möbelaffärer och heminredningsbutiker.
Möjligen hade vi kunnat få med en kryddylla om vi öpte ny spis och fläkt och det var inte aktuellt.
 
En del fanns att titta på under gång; gatorna sopades per maskin och rent blev det. Men det körde ihop sig på ett övergångsställe, i en korsning där en bil hade parkerat. Visserligen stod et tydligt STOP på gatan. Men frågan var hur länge bilen hade tänkt stå där.  Vi stannade ett tag och ingen bilförare dök upp. De motorburna sopfordonen fick sopa en annan gata så länge..
Efter att ha besökt ett 25 tal butiker drog vi oss ner mot havet för lite lunch och vila, kanske kunde vi komma på en annan idé dessutom.
När vi pustat ett tag kom vi på att det var sista och då är de flesta butikerna stängda. Undantag finns med de större matbutikena, Carrefour och "Kinabutikerna" (Där säljs allt man både behöver och inte behöver till billigt pris, men efetrsom det mesta ändå är tillverkat i KIna så kan man ju handla här också. Och man får ju oftast vad man betalar för och det vare sig det gäller flygresor, kläder, mat eller annat.)
 


              
Solen strålade vackert och havet blänkte och på Playa del Cura var det  idag många badgäster.
Kan knappast tro att det är den 30/10, +24 i luften 0ch +22 i havet.
 
En egen bänk vid havet passade oss perfekt.
Kanske kunde här nya funderingar frodas vag gällde kryddhyllan.
 
Både Bosse och jag insåg att vi nu var tvugna att hitta något användbart i en Kinabutik och vi skulle komma att passera flera. Och visst kan jag köpa en kryddhylla hemma i Stockholm, men nu skulle den på plats idag.
Efter visst letande hittade vi en tänkbar reserv som fick följa med oss hem och den sitter nu på väggen. Alla burkarna fick plats och en bänkyta frigjordes. Bra så!  Åtminstone tills ett alternativ uppenbarar sig.
Lätt att konstatera att vi "gått över brunnen (över ån....) för att hämta vatten", kryddhyllan.
(Denna hylla har hela tiden funnits i Kinabutikerna....)
 
 
 
 
 
Ama de casa

Men det blev väl bra! :-)

Visst är det så. Vissa saker som finns "överallt" i Sverige verkar inte spanjorerna använda sig av överhuvudtaget. Vi höll på att leta oss fördärvade efter en potatissticka att ha i "campinglådan". Men icket. Gick inte att uppbringa. Sen var det en massa snälla människor som förbarmade sig, så nu har vi hur många stickor som helst som folk köpt med sig från Sverige :-)

Svar: Just potatissticka har vi en. Och kommer den bort lånar jag gärna...Hur har ni gjort med kryddhylla? Minns inte....Men den vi nu har fungerar bra, men direkt vacker är den inte. Men jag har ordning på burkarna...
Ditte

Ami

Ja, den hyllan blev väl perfekt! Och skönt att få bort burkarna från bänken. Det blir ju lite mer lättstädat när man samlar dem på hyllan :)
Och tänk att ni har så härligt väder!
Fortsätt njut och ha det så bra!
Kram

Svar: Ja, kryddhylla får bli en bra reserv. Det blev inte det jag tänkt mig, men man får vara flexibel och "ändamålet helgar medlen" som det heter. Snyggare finns ju...Vädret är helt perfekt och vi tar stor del av det.
Kram!
Ditte

TantGlad

Man kan ju nästan bli skogstokig när man inte hittar det man söker.
Otroligt med en sån värme och det är oktober.
Fina bilder och fina kryddhyllor.
Ha det jättegott kära Ditte.
Varm kram från mig.

Svar: Håller verkligen med och vi har letat länge. Nu har vi dock en vikarierande kryddhylla och jag skall ta med en annan hemifrån. Här är sommaren pågående, enligt svenska mått och vi tar del av den med nöje. Sommarkramar från mig mitt i hösten.
Ditte

Gittan

Sån tur att du hittade något till sist i alla fall. Vi tänkte hyra en lägenhet av ett par som vi känner och den ligger i Torrevieja, byn heter San Miguel är
det något du känner till ? Vi vet inte när vi ska åka kanske jan/feb eller mars. Vad brukar det vara för väder där då ? Kan ju vara kul att prova det också.
Fina bilder du bjuder på. Kram min fina bloggvän.

Svar: Byn San Miguel ligger ca en mil från Torrevieja och en bit upp i landet. Har inte varit där ännu, men sett vägskylten dit. Förra året var vi här under den perioden och det var mellan +15 och upp till över +20. Januari är svalare och det blir varmare och ljusare i februari och mars. Men jämfört med Sverige så är det vårväder även i januari. Hoppas vi kan ses då.
Kram!
Ditte

Preciosa

Gokväll Ditte!
Jaså du tycker min hylla är ful :-) Jag har två i badrummet. Tycker dom är fina :)
OK, kryddhylla ska ju vara av trä tycker jag. Dom är iaf himla bra dom där vita.
Jag måste byta ut en likadan snart eftersom den vita plasten ramlar bort efter några år om dom används flitigt som i badrum tex. OK 7 år har den suttit där :)
Kram P ♥

Svar: Nej då! Inte alls!Har inte ens sett att du har sådana hyllor i badrummet. Men jag hade tänkt mig en i trä...Men nu fanns inte det här. Ja, kanske finns de, men vi har inte efter att ha genomsökt totalt ca 20 butiker hittat någon. Så, jag får leta vidare hemma. Den här hyllan fyller mycket väl sin funktion även som kryddhylla.
Och den verkar ju hålla länge....
Kram!
Ditte

Marja

Men det blev ju en fin hylla till slut. Lite spanskt stuk med sina krusiduller. :) Och hyllorna är djupa, så att kryddburkarna står stadigt.
Kram! :)

Svar: Brrkarna är på plats och borta från "bardisken" och jag har bra överblick och behöver inte flytta på alla för att hitta just den jag skall ha. Kanske hitar jag hemma den jag tänkt mig...Kram!
Ditte

Ama de casa

Vi har kryddorna huller om buller i ett skåp. Mycket opraktiskt, det är lätt att det blir dubbletter, köper nytt fastän det står en där och gömmer sig bakom dom andra i skåpet. Helst skulle jag vilja ha en sån där kryddlåda som man drar ut och så ligger kryddorna där snyggt och fint. Men nån sån har vi inte plats med - alla lådor ("alla" fyra, alltså) är redan smockfulla...
:-)

Svar: Här var kryddorna huller om buller i en plastlåda på bänken och jag hittade inte genast det jag skulle ha. Det gör jag nu. Och jag har en fri bänkyta. Bäst är ju en låda där alla burkar prydligt är uppradade i bokstavsordning. Men det får bli ett kommande projekt.
Ditte

Eva`s blogg

såå jätte fin hylla o att åka runt o titta efter en hylla och den är jätte fin :) ser så härligt ut med att ni har dom graderna som ni har :) önskar dig en skön fredag kramen

Svar: Nu är kryddorna på plats och den här hyllan får duga så länge. Är inte den jag ville ha till ändamålet, men den hittar jag nog hemma. Här har vi varit ute hela dagen i det fina vädret och haft det bra.
Önskar dig en trevlig kväll.
Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Hola Ditte!
Efter allt letande så tycker jag att Ni hittade en jättebra lösning till kryddorna. Duger perfekt!
Jag har kryddorna i en korg som står i det s.k. skafferiet = ett överskåp bredvid spisen.
Kollade Ni även på Casa?
Hur långt har Du kommit på spanskkursen? Här går det sakta.
Önskar Er en trevlig helg och kram/A-K

Svar: Vi har dammsugit de flesta av Torres både större och mindre butiker och Casa har jag tittat extra noga i. Men ingen kryddhylla. Nu behövde vi hänga upp den för skåpen är inte så många här. Den här får duga så länge och nu har jag en fri bänkyta. Spanskan jobbar jag på med ca 60 min/dag just nu. DEt räcker, för annars blir det för mycket nytt att komma ihåg. Men jag lär mig en hel del nytt och repeterar också mycket.
Önskar dig också en trevlig helg.
Kramar från oss båda.
Ditte

Lena

Hej du fina och envisa Ditte! Härligt att du fann något för kryddorna till slut. Är så avundsjuk på dig som är kvar i det underbara Spanien. Jag har nu återvänt till Sverige. Det var faktiskt frivilligt för jag hade bestämt att ha en babyshower för Helena. Den är nu avklarat och det blev en jättetrevlig kväll med alla Helenas kompisar och systrar. Helena sken som en sol men en och annan tår föll när hon och fick läsa alla fina brev till bebisen. Nu är det ca tre veckor kvar till förlossningen och eftersom jag ska vara med kan jag nog erkänna att jag är mer nervös än Helena.(Andreas, hennes man, ska också vara med förstås) Ni får fortsätta att njuta av vädret och den goda maten. Kanske kan vi få till en Spanienträff nästa gång jag reser ner. Stor, stor kram till dig samt maken

Svar: Hej goaste Lena! Oh, så nära nu att bli mormor för dig. Kan förstå att du är nervös och du skall ju också var med vid förlossningen. Spännande värre! Så klart att Spanien får vänta!Vad roligt att den "babyshower" du ordnade för Helena blev så lyckad. Men om du gör något, så blir det garanterat bra. Visatnnar ett tag till och vi hörs av när vi är hemma igen.
Många kramar och tankar till dig från oss båda och till Börje förstås.
Ditte

Ruth i Virginia

Vad är en POTATISSTICKA? Har aldrig hört det ordet.

Och, Ama de Casa - Du behöver inte oroa dej om kryddor.
Det är ju Anders gebit. :)

Svar: En potatissticka är en smal sticka av metall där man kan känna efter om potatisen är färdigkokt eller om t.ex. en kaka är färdigbakad i ugnen. Och den kan nog användas till mycket annat också....Antar att Ama har den till lite allt möjligt.
Ditte

Ruth i Virginia

Tack för upplysningen, Ditte!
Jag använder tandpetare till både potatis och sockerkakor.
En smal metallsticka skulle försvinna väldigt kvickt "hemma nä mäg". :)

Svar: Jag använder oftast en liten gaffel till detta eller tandpetare. Men jag kan tänka mig att Ama använder sin sticka till mycket annat i deras "hotelcampingutrustning".
Ditte

Malin

Skönt att ni hittat en kryddhylla till slut. Jag blir i alla fall så att om jag sett något i en tidning som fallit mig i smaken och jag vill ha något i liknande stil så har jag svårt att köpa någon annan i en annan stil.

Svar: Så är det med mig också. Men vi var i stort behov av en kryddhylla som hängde på väggen och nu har vi det. Sedan kommer jag att söka vidare hemma där utbudet på hyllorna är större och sedan tar jag med en hit.
Ditte

Ama de casa

Vi använder mest potatisstickan för att kolla om det som kokas är färdigkokt. En gaffel tenderar till att ha sönder (för grov) och man bränner sig lätt med en tandpetare (för kort). Den är en "stor plutt" i ena änden på stickan så man kan hitta den i lådan. Här hemma är den där "plutten" i form av en svart katt med magnet, så den hänger på kylen. Hur lätt som helst att hitta :-)

Svar: Jag har flera potaisstickor för de har en tendens att försvinna. Men nu får Ruth veta exakt. Låter bra med att ha en magnet på den så man hittar den. Skulle jag verkligen behöva.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: