Vilken kategori?

    
Dagens rubrik kan verka förbryllande, men jag knyter ihop den längst ner på sidan.
 
Gårdagen avslutades med en långpromenad på kvällen längs havet och sedan middag på restaurang da Vinci.
Ännu en av dessa vackra och ljumma kvällar, som gör att hösten för mig bara finns i almanackan.
Tror att det är första gången här i Torrevieja som jag äter middag utan sällskap, en ny erfarenhet, men jag kände mig inte alls ensam.
 
 
Restaurang da Vinci ligger på Plaza Castellar nr 5  (alldeles i närheten av vattenfallet) och i samma rad som några andra restauranger och här fick jag bord på första parkett.
Vi provar ju lite olika restauranger i stan, men till da Vinci återkommer vi.
Man kan dels äta en dagens meny, serveras både till lunch och middag, för ca 8 euro och då ingår förrätt, varmrätt, efterrätt eller kaffe, samt en valfri dryck (läsk, vatten, öl , vin....) och det finns många rätter att välja bland. Kommer man med barn så kan de dela en meny och blir garanterat mätta och belåtna.
Vill man hellre ta restaurangens buffé så går det bra till priset av 9,90 euro. Då beställer man i så mycket man vill av de rätter som känns lockande som serveras efter hand, nylagade, till bordet. Valet av rätter är stort och prtionerna ganska små och då orkar man kanske prova många rätter. Efterrätt eller dryck ingår inte i priset , men väl kaffe.
 
 
Några av min rätter. Jag brukar näatan bara ta in olika förrätter och jag beställer flera omgångar. Här var det grillade räkor, friterade räkor, kycklingspett, musslor som gratinerats med bacon och ost och serrranoskinka med manchegoost. En pasta, raviolikuddar med hunnersås är också en favorit.
Äter man vegetariskt så finns det också en del att välja bland.
 

Jag satt kvar länge vid mitt bord i den vackra kvällen och det fanns mycket att titta på.
Innan jag i lugn takt strosade hemåt satte jag mig på en bänk och lät tankarna fladdra i takt med vågorna. 
En fin avslutning på en vacker dag och kväll.
 
 
 
 
 
Något helt annat.  Det här med att resa är för mig också ett sätt att leva och har nog varit så sedan jag var liten. Och det är väldigt länge sedan.
Jag har rest så länge jag kan minnas och hoppas kunna fortsätta med det i många år framöver.
I och med resandet och intresset för det har jag också hittat bloggar där man skriver om resor på olika sätt och det kan vara resor  både inom Sverige, till våra grannländer eller runt om i världen.
Några av de som bloggar bor utomlandads, andra reser så ofta de kan och många då och då när tillfälle ges. Men intresset av att resa och för resor finns där hela tiden.
Det är verkligen inspirerande och givande att få bra tips både vad gäller resmål, hotell, restauranger, sevärdheter, upplevelser, erfarenheter och mycket annat.
För säkerhets skull har jag  skaffat en särskild anteckningsbok, modell större, där jag flitigt antecknar tips och har två sidor för varje land. Bra att ha till hands när och om det blir aktuellt.
 
En websida, helt klart värt att titta på, är Svenska resebloggar  och dit kan man också anmäla sig .
Jag har gjort det och kan genom denna sida få många fler  tips om bloggar jag ännu inte upptäckt, resor, olika evenemang och utbyten bland bloggar både inom Sverige och utomlands.
(Detta är inte en sponsring av Svenska Resebloggar, den portalen är inte upplagd på så sätt, utan här skall våra gemensamma intressen och kunskaper spridas vidare.)
 
Sedan vet jag inte alls om jag kan kategoriseras som en reseblogg eller inte, men i stora drag. Kanske är bloggen också lite inspirationsinriktad. Och vad gäller livsstil, så är jag nog mer tveksam, ibland kanske. Undrar om kategorin blandad finns?
Vad tycker ni som läser? Intressant att höra var ni vill placera mig.
Kanske finns helt andra kategorier där jag passar in.
Har inte alls funderat på detta tidigare, men just idag gör jag det.
                                                                         
 
 
Ami

Jag har inte heller tänkt på var du skulle "passa" in, men när jag börjar läsa en blogg är det nog främst personen som jag fastnar för. Om du sen är i Stockholm, Torrevieja eller någon annan stans har inte så stor betydelse. Det är hur du skriver och hur du är som person som gör att man vill fortsätta följa dig :)
Kram

Svar: Ja, jag känner och tycker också så när jag läser en blogg. Det är både personen och det som skrivs som känns viktigt. Var man sedan är, det spelar mindre roll. Men jag har ibland fått fråga och funderat lite. Men något svar har jag inte haft.
Ditte

Veiken

Jag har också¨anmält mig där och jag skriver ju också om mycket annat än bara reor, även om det är ett jätteintresse. Jag vill tycka om bloggen i första hand och handlar det dessutom om resor ibland är det ett plus! Stor kram

Svar: Jag hittade dig där nu när kah tittad och tycker att det är roligt med en plattform där man skriver mycket om resor men också om annat i vardagen och till fest.Jag vill också tycka om bloggen och det som skrivs oavsett kategori. Men kan inte påstå att enbart mode eller skönhetsbloggar är det som fångar mitt intresse. Men roligt att läsa bloggar i olika genrer skriven av personer i olika åldrar.
Och visst är det ett plus om en blogg då och då handlar om resor, långa som korta.
Kram!
Ditte

Ama de casa

Håller med ovanstående talare (skrivare? ;-) ). Det är personen bakom som gör att man återvänder. Rese/restaurang/hotelltips är alltid välkomna, även om dom inte kommer i alla inlägg :-)

Tur förresten att jag just har ätit... :-)

Svar: Visst är det personen bakom det skrivna som känns viktig. Men att följa med den /de på resor, korta eller långa, eller både och är förstås väldigt roligt det också.Sicken tur att du just ätit...Men det kommer fler dagar.
Ditte

Gittan

Jag håller med de föregående, jag fastnar för personen i fråga. Tycker du skriver så intressant och kul att läsa om fam, barn och barnbarn. Mode och inredningsbloggar är inget jag är intresserad av speciellt, jag följer gärna med dig på en resa då och då med.
Kramar mina fina bloggvän.

Svar: Tack! Då kan kag vara lös i kategorin. Känns bra. Trevligt att du följer med på en och annan resa. Kramar till dig också!
Ditte

Hamid

Hola Ditte,
Jag skulle först och främst placera dig som en duktig organisator på guidning och rundturer,alltså resor. När man läser din berättelse då känner man sig i den miljön som du har varit och det är liksom verkligt. I alla fall för mig. Sen kommer det livskvalitén per automatik i bilden.
T.ex din middag ikväll och dina bilder förklarar att du är en livsnjutare och en livsnjutare brukar värdera livskvalitén ganska högt och även detta finns i bloggen.
Det är min bild av din blogg och jag njuter.
Restaurang Da Vinci ligger ganska nära oss och det ska vi gå till.
Ha det gott.
Hasta luego.

Svar: Tack, Hamid! Det var vänliga ord som jag verkligen uppskattar. Det är så roligt att du följer med på mina strövtåg, vare sig de är hemma i Stockholmstrakterna, här i Torrevieja eller någon annanstans. Och livskvalitet är viktigt! Jag försöker att göra det bästa av tiden och tillvaron och tänka positivt. Det blir så mycket enklare då. Men ibland så falerar det ett tag. Så är det, men det kommer alltid en ny dag.Ha det gott! Och ett besök på da Vinci rekommenderas.
Hasta luego!
Ditte

Marja

Visst kan din blogg kategoriseras som reseblogg. Jag har inte tänkt på det faktiskt, men du reser mycket och beskriver de platser du besöker ingående. Och så har du fina bilder.
Min blogg brukar kategoriseras som 'vardagsblogg' :) Kramar! :)

Svar: Ja, det är nog mer vad min också är. Jag reser ju i även i vardagen. Och det spelar inte så stor roll. Men ibland undrar jag var jag hör hemma i arkiven...Kram!
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Kategori: Ditte-blogg :-) Du skriver alltid intressant, spelar ingen roll om vad.
Da Vinci ska jag följa med på när jag blir bra. Det ser jag klart och tydligt.
Kram P ♥

Svar: Tack, du goa! Ja, det är väl en Ditte-blogg. Men ibland skall man ju hamna i ett "fack"...Skynda dig på att bli frisk och då tar vi ett nytt besök på da Vinci. Och jag kan vänta! Att du blir piggare är viktigast.
Kram!
Ditte

znogge

Jag håller också med om att det är personen bakom bloggen som är viktig. Även jag gillar att resa och skulle gärna kunna tänka mig ett krypin söderöver. Då blir det självklart att läsa bloggar där resande avhandlas!

Kram och fortsätt i samma stil!

Svar: Så ser jag det också att det är personen bakom en blogg känns viktigast.Jag läser gärna bloggar med olika inriktningar och där de som skriver är i olika åldrar och de flesta bloggar är ganska eller mycket varierande och det är en del av det roliga med bloggläsanset.
Och jag fortsätter som vanligt....
Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Hola kära Ditte!
Jag lärde känna personen Ditte först och för ett år sedan och det är jag väldigt glad för.
Därefter så följer jag Din blogg med stort intresse, var Du än befinner Dig. Njuter av Dina fina bilder och beskrivningar vad de än handlar om.
Jag tycker om Da Vinci. Har ätit både smårätter och menyer. Men tycker nog nu efter att ha provat FU, att de är ett strå vassare. Iofs inte samma stuk, men otroligt gott!
Saknar Dig och promenaderna.
Kram/A-K

Svar: Hola!Tack för dina tankar, ja, vi lärde känna varandra först. Visst var det så.Saknar dig också, jättemycket. Men det kommer en vår och kanske kan vi ses hemma i vinter.Fu är trevligt, absolut! Och det är bra att ha lite olika restauranger att välja på. Och man hittar sina favoriter. I söndags gick jag ut själv för att äta och då var da vInci extra bra eftersom det passerar så mycket människor där. På Fu kan det bli lite "ödsligt" om man inte har sällskap. Kramar och tankar till dig.
Nu blir det prmenad!
Ditte

Eva`s blogg

Jag tycker din blogg är varm & lärorik på många sätt :) och det är ju den som finns bakom skärmen som är viktig att följa olika bloggar i olika kategorier är som att läsa olika tidningar för mig ...man kan ju välja så varför skall man inte utnyttja det? underbara bilder o jag längtar mig bort så här innan jag skall jobba :) stor kram till finaste dig Ditte :)

Svar: Tack för din uppmuntran! Visst är bloggar att läsa som tidningar och det finns mycket variation och det tycker jag är roligt. nej, det här med en kategori är inte så viktigt, men då och då kommer frågan från lite olika håll. Så det var en fundering. Men jag varvar ju ganska mycket, precis som många andra....Jag tänker lite extra på dig när jag nu har sommaren här hos mig.
kramar!
Ditte

FREEDOMtravel

Resebloggar kan ju vara väldigt olika, men så länge man skriver om resor, andra kulturer eller reserelaterade saker då och då funkar det väl bra att kalla sig reseblogg tycker jag. Sedan är väl vissa resebloggar mer renodlade medan andra kanske mer är blandningar av reseblogg/livsstilsblogg/vardagsblogg/familjeblogg eller vad det nu kan vara. Och det gör ju ingenting det heller! Som vanligt försöker man ju kategorisera omgivningen eftersom den blir lite lättare att tolka då, men som vanligt går det ju inte riktigt ;) Välkommen till Svenska Resebloggar förresten! :)

Svar: Tack! Har funderat just i de banor ni också tänker i och har landat där. Många resor är gjorda och fler skall det förhoppningsvis bli. Känns trevligt med Svenska Resebloggar för där har alla resandet gemensamt både i större eller mindre skala.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: