Inbyggd klocka

    
 Det fina och soliga vädret fortsätter och jag tar dagarna i milt sagt lugn takt. Här finns inga "måsten" och jag får inte alls dåligt samvete för att jag inte rusar iväg ut i det vackra vädret i arla morgonstund. Jag har all tid i världen. Kanske inte riktigt då, men tiden är ingen bristvara i alla fall.
Dagarna går utan att jag funderar över innehållet och det känns bra.
Jag har efter mina 40 roliga och givande år som lärare, då ständigt på språng med det mesta, nu tid att vara upptagen med att inte göra så mycket. Och oftast trivs jag med det.
Klockan är fortfarande på, men jag tittar sällan på den, utan litar till mitt inbyggda urverk.
 
Frukostar på terrassen i kortärmad t-shirt, spanskstudier, bokläsande, promenader, (ofta längs havet) cykelturer, träff med vänner för prat, mat och fika, diverse utflykter i omgivningarna med buss och botaniserande blad fräscha frukt/grönsaks/fisk/skaldjurs och köttdiskar i mataffärer och i saluhallen för att få inspiration till middag.
Känns inte alls som om dagarna vare sig är enformiga eller händelselösa.
Och vad gör jag hemma i Stockholm? I stort sett ser dagarna hemma ut på liknande sätt, men där vill jag vara aktiv på ett annat sätt. Känner mer att jag måste utnyttja tiden. Vet inte varför, men jag vill hinna med...Vad jag sedan skall hinna med, det vet jag inte.
Jo, döttrarna och barnbarnen är viktiga och mina vänner förstås.
Men i övrigt vet jag inte. Kanske är det den inre klockan som tickar snabbare i storstaden och påkallar mer uppmärksamhet. Men jag kan ju blanda lite som jag vill, Stockholm och Torrevieja, och det är en förmån som jag är glad över.
 
 
En segelbåt som tyst glider fram i god vind är en bra kontrast till stranden.
 
Stränderna runt stan har fortfarande många besökare.
Men nu går det ganska lätt att hitta en plats trots många pinaler att packa upp;
parasoller, stolar, kylboxar med mat och vatten är givna följeslagare.
 
Vill man hellre slå sig ner bredvid "den väntande fiskarhustrun" brukar det finnas plats.
Och här slipper man sanden...
 
Skymningen sänker sig nu redan vid 18.30 och det rosa skenet tar vid.
 
Här kan jag sitta länge och drömma mig bort....(stranden vid los Locos)
 
 
Znogge

Jag tycker dina dagar låter alldeles underbara och är bra exempel på livskvalitet! Fortsätt så :-)

Kram

Svar: Tack! Ja efter ett antal år i "saltgruvenäringen" så är det skönt att nu skörda och "göda" sig själv lite extra.Kram!
Ditte

Ami

Livet är som bäst när man slipper alla måsten. Och nere i Spanien går det särskilt bra att bara vara :-)
Ha en trevlig eftermiddag!
Kram

Svar: Ja, här är det lätt att "flyta runt " om man vill, men det finns också mycket att se och göra och vill man ha aktiviteter finns det också. Önskar er också en fin eftermiddag.
Kram!
Ditte

Sanna Preifelt

Det låter helt underbart att kunna koppla av sådär Ditte. Njut! :)
Ha en fortsatt trevlig kväll! KRAM

Svar: Tack! Middag ute på terrassen i och helt blanka dagar. Men det får inte bli alltför stilla... Kram till dig också.
Ditte

Ruth i Virginia

Ditte - En kvinna efter MIN smak. Blandar förkovring, motion, vila och njutning!

Svar: Tack! Då har vi detta gemensamt! Härligt, Ruth!
Ditte

Ann-Kristin

Gokväll Ditte!
Vilka härliga dagar. Visst är det skönt attta dagen som den kommer.
Läste en länk hos P och blev lite orolig. Tydligen måste man byta frekvenser på de spanska kanalerna innan nyår. Hur har ni gjort?
Jag kommer inte förrens april och syrran i januari och då är det tydligen försent.
Här har vi väldigt varmt för årstiden. Hela 13 gr nu kl 22.30.
Hälsa Bosse och kram/A-K

Svar: Go kväll! Vi har inte bytt frekvens på tv, men får höra efter vad som skall hända till nyår. Kanske vet din "morfar" vadson skall ske och kan ordna det. Om vi klurar ut något så berättar vi. Skönt även med värme hemma. Här har vi fortsatt + 25 på dagen. Skönt ! Kram!
Ditte

TantGlad

God morgon vännen.
Det låter som om du njuter och struntar i tiden. Tar dagen lite som den kommer och har förstånd att njuta av livet och din tid.
Tänk så länge som lärare du har jobbat. Dags då att njuta nu. Livskvalite ÄR du värd vännen.
Tack för fina bilder och kramar från ett regnigt Sundsvall.

Kraaaaaam!

Svar: Tack! Jag skickar genast lite morgonsol med doft och smak av kaffe från terrassen. Man skall dela med sig...Länge har jag jobbat och det har tagit ett tag, några år, att förstå att jag inte måste skynda på hela tiden.
Nu känns det som om det finns all tid i världen.
Kramar till dig!
Ditte

Leffe

Låter så härligt när du skriver det och du har såå rätt. Önskar bara att Karlsson och jag snart kan skriva I samma ordalag.

Svar: Tack! Och det känns bra att vara här och vet ju att det är bra hemma i Estocolmo också. Men fint att kunna varva.Och jag önskar också att du och Karlsson kan göra detsamma.
Ditte

Eva`s blogg

Ja va härligt jag drömmer mig bort, kan känna med dig & ditt sätt att se saker på :) klart ett härligt sätt att leva på som ni gör det är min dröm att göra sen :) önskar dig en avslappnad dag kramen

Svar: Det är skönt att kunna välja och när man jobbat färdigt så öppnar sig ju nya möjligheter. Jag försöker ta vara på alla positiva stunder jag kan. Önskar dig också en fin dag.
Kram!
Ditte

Ama de casa

Visst är det härligt att ha förmånen att få tillbringa sina dagar på det vis du beskriver. Vi tittar ofta på varann och säger "Tänk vad bra vi har det!" :-)

Svar: Förstår det; håller helt med om "tänk vad vi har det bra". Och skönt är väl det!
Ditte

Jag tycker det låter helt fantastiskt och skönt!

Svar: Det tycker jag också! Och roligt att se och upptäcka nya restauranger och platser i närheten om och när andan faller på.
Ditte

Lena i Walesl

Vad härligt du verkar ha! Njut i fulla drag! Jag har ingen inbyggd klocka, helt tidlös. Nu när jag jobbar är det ständigt tittande på klockan, men när jag är lefdg äter jag när jag är hungrig och sover när jag är trött!

Svar: Visst är det annat om man jobbar, då är tiden minst sagt viktig. Men skönt att du däremellan kan ta det lugnare. Här har vi det fortsatt bra och jag längtar inte efter den svenska hösten. Inte just nu...
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: