Hösten känns fjärran...

    
 Hösten känns fjärran och veckans vykort.
 
Förmiddagens promenad gick i växternas spår. Jag hade tänkt att leta efter eventuella hösttecken på min väg till vännerna Susan och Jörgen här i närheten.
Men det mest höstliga jag hittade var att passionsblomman nu inte var så frodig och att det bara var några som blommade. I våras var en hel mur täckt av dem.
Såg också att en  del bougainevilla hade torkat lite. Inte alls konstigt med tanke på all värme som varit i augusti och september. Men de är fortfarande väldigt vackra.
Några lövträd såg jag inte till på den 12 minuter korta promenaden, men kanske de finns någon annanstans. I och för sig har ju både bananplantorna, olivträden och palmerna blad. Men så gula är de inte. Får leta vidare.
En skön sommardag är det och extra roligt att då titta efter eventuella hösttecken.
 
Det var jättetrevligt att se området där S &J bor och som för mig var en ny upptäckt och jag gillade verkligen den moriskinspirerade arktikekturen. Och trevligt med en stor och fräsch pool i mitten.
 
Nu fortsätter söndagen i lugn takt med spanskstudier ute på terrassen och senare en längre promenad. Och vartstyr jag månne stegen? Visst, havet lockar.
Trevlig söndag önskar jag!
 
 
 
 
Ami

Förstår att du inte hittade några direkta hösttecken. Och var glad för det......Det är inget trevligt när löven ligger gula på marken och grenarna är nakna och fula!
Önskar dig en trevlig söndagseftermiddag!
Kram

Svar: Tack! Ja, det som är gult här är väl ett och annat visset palmblad...Men jag ser på vackra höstbilder från Sverige och är så nöjd med det. Åtminstone för tillfället.
Kram!
Ditte

Ann-Kristin

God eftermiddag/kväll kära Ditte!
Så fin samling av bilder med blommor och blader och Områder där S och J bor.
I dag har det varit grått och trist hela dagen. Tack o lov inte kallt ännu.
Längtar tillbaka och får nu vänta i 6 mån. innan det bär av till Torre igen.
Om det inte blir ngt drastigt beslut att åka över jul och nyår. Tyvärr passar inte priserna min fattiga pension.
Har nu bekantas, bekanta boende i min lgh fr V-ås. Bekanta nr 1 upplevde ngt otrevligt samma dag jag åkte hem. De bor i ett höghus som jag ser fr balkongen och en man hoppade fr balkongen fr 11:te våningen. Fy så otrevligt!
Ha det gott och kram/A-K

Svar: Kanske dyker det upp någon resa till ett bra pris, man vet aldrig. Hoppas går alltid bra. Usch, vad hemskt att någon väljer att hoppa....Illa! Jag ryser!
Det var jättetrevligt med ett besök hos S & J och jag skaulle titta på deras myggfönster. Tycker att vi kan behöva en myggdörr. (Myggfönster har vi.) Kanske något för Bosse att dona med.
Har inte gått förbi hos dig ännu, men det blir nog. Känns tomt när du inte är där.
Kramar!
Ditte

Znogge

Avsaknaden av hösttecken ser jag som ett gott tecken! Visst är hösten vacker men värmen är vackrare...

Ha en bra kväll!

Svar: Här är det vackert just nu med alla blommor. Fantastiskt vad de måtte vara tåliga efter de heta månaderna juli, augusti och september... Lite gulnade och vissna palmblad och bananblad men inte mer. Och pelargonerna är inte på topp just nu, men de kommer till vintern här. Antar de har viloperiod.Jag nöjer meig med att titta på andras vackra höstbilder och njuter på av sommaren. (Dock i skuggan.)
Önskar dig också en trevlig kväll. Skall ta en vända till med spanskan..
Kram!
Ditte

Veiken

Leta inte efter hösttecken för jösse namn. Här finns det så det räcker och blir över. Gläds istället över alla vackra blommor som fortfarande har sommar hos dig!
Tack för det vackra vykortet som andas sommar! Kramar

Svar: Sommar är precis vad det är! Och jag skall nog sluta leta hösttecken. Får en del via dig och andra med vackra höstfärger och visst är det vackert ute just nu. Men jag håller mig kvar i sommaren ett tag till. Kram!
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Pelargoner gillar vintern här. Lagom varmt. Just nu ser dom inte så roliga ut. Skulle behöva omvårdnad :) Sommaren är det för varmt. Kul att du nu varit ho S och J.
Fint område.
Själv kom jag inte ut i dag. Men gör inget :)
Kram P ♥

Svar: Antar att du vilar dig i form inför veckan. Men trist att du inte kom ut. Tittade efetr dig i kväll, men du var helt osynlig. Saknade dig! Lex träffade jag däremot på när jag i kväll var på väg hem.Vi hörs och ses!
Kram!
Ditte

Eva

Hej igen Ditte!
Nu har jag bytt apparat och tog paddan istället. Då fungerade det när jag gjorde på samma sätt som jag gjorde nu, så någonstans är det något som inte funkar.
Fina blommor!
Kram

Svar: Tack! Ja, mobiler i all ära, men lättare med padda och dator. Här är det fjärran från hösten och det är skönt. Lagom varmt och man=jag orkar gå långa promenader längs havet och det njuter jag av. Ja, mycket annat också.Blommorna är verkligen vackra och inga hösttendenser där .
Kram!
Ditte

Gittan

Visst är det härligt med hösten men passa på att njuta av sommaren, du kanske kommer tillbaka så du får lite av den med. Skönt med promenader och kul att hälsa på vänner.
Ha en skön kväll. Kramar.

Svar: Jodå, hösten är trevlig men ibland blir den i mitt tycke för lång och grå. Och samtidigt är det årstidernas skiftningar som är tjusningen i Sverige. Men jag tar sommar ett tag till. Känns bra så. kram!
Ditte

TantGlad

Härligt med hösten, och jag hoppas du hittar nåt hösttecken. Hos mig har snart alla löv blåst bort.
Du är så duktig som läser spanska. Bra för dig att kunna.
Ny vecka är det åxo. Vart tog helgen vägen??
Nu ska du njuta av den nya veckan så gott som du bara kan.
Kram du fina bloggvän.😃

Svar: Kanske får jag ge upp hösttecknen här. Men jag ser gärna dina och andras färgglada bilder och då får jag också lite höstkänsla. Regn och rusk saknar jag inte. Jag har ju helg hela tiden så för mig blir det inte så stor skillnad.Men visst tänker jag ändå på att ordna "det där lilla extra" till helgen.
Önskar dig en bra vecka och med många upptåg.
Stor kram till dig också!
Ditte

Susan

Hola! Kul att du kom förbi! Vi tog en biltur till La Zenia senare under eftermiddagen och middagen intogs på La Rosaleda bar. Har lite "tantmaffiaplaner". Mejlar!
Kram//Susan

Svar: Tack själv för att jag fick komma! Jättetrevligt! Middag på Rosaleda låter bra. Själv var jag till Da Vinci; gott och trevligt. Tantmaffiaplanerna gillas starkt. Jättekul!
Kram!
Ditte

Mats

Hola Ditte, dax att bli lite avundsjuk igen då när man kollar in bloggar från värmen...jag vill också ju! Har ni kommit er för med att cykla söderöver nått då? Men ni verkar ju inte ha brist på sysselsättning i närområdet heller :) hur som helst så fortsätt med de ni gör, för det gör ni så bra så// Mats o Nenna

Svar: Jag håller ställningarna ännu en vecka och sedan blir det säkert cykelturer söderut också. Skall till P.P i veckan på fotoutflykt men då blir det buss. Vill inte cykla hem i mörkret. Här är absolut ingen brist på sysselsättning. Dagarna räcker knappast till . Är glad att jag kommit i gång med spanskan ett par timmar om dagen. Jättekul! Kursen via internet fungerar bra för mig. Jag skickar lite värme till er! Ha de'!
Ditte

Ama de casa

Nej, så mycket höst är det inte här ännu... Fast det gör ingenting :-)

Härligt vykort!
:-)

Svar: Tack! Nejdå, hösten behöver jag inte. Känns så bra med den här sommarvärmen. Behagligt!
Ditte

Bosse Lidén

Tack för det fina vykortet. Leta inte för djupt efter hösten. Då kommer den kanske snabbare och visar upp sina konster. Kram Bosse Höst

Svar: Trevligt om jag kan sprida lite fortsatt sommarstämning runt mig. Nej, då! Jag skall inte leta så djupt efter hösttecken. Antar att gubben och gumman Höst finns kvar hemma när jag är tillbaka . Soliga hälsningar från mig.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: