En fin dag med goa vänner.

    
Klarblå himmel, behaglig vind och +26 grader; en dag som gjord för träff och rundvandring här i Torrevieja med goa Orust/Göteborgsvänner; Britta, Lennart och Karin.
Vi hittade varandra vid La Matabussens ankomst till busstationen och drog oss genast ner mot havet.
Paseon var lika fin som vanligt och för att insupa atmosfären blev en vätskepaus med havsutsikt innan vi strosade vidare mot vattenfallet för att via saluhallen ta oss till domkyrkan, La Inmaculada Conception. ( Det står att läsa att detta är en domkyrka, men det finns ingen biskop här så kanske är "huvudkyrka" en mer rätt benämning.)
En vacker kyrka som färdigställdes i slutet av 1800 talet på en plats där det tidigare legat flera tempel.
I kyrkan förvaras en staty av Torreviejas eget skyddshelgon, La Inmaculada Conceptión.
Efter en paus i parken framför kyrkan gick vi vidare till "Vita Kyrkan", Sagrada Corazón de Jesús, vid Plaza Oriente.
Vi hade förstås bespetsat oss på att kunna gå in i  båda kyrkorna, men tyvärr var de rejält låsta idag, men i Vita Kyrkan kunde vi se in genom fönstren.
Lunch lockade och den åt vi på Da Vinci. Deras meny, många rätter att välja på, är verkligen både god och prisvärd.
Det blev en härlig långlunch med mycket prat och många skratt. Tror vi alla lyste i kapp med solen.
Fantastiskt att träffa vänner här och få möjlighet att visa runt.
Och Anna, visst saknade vi dig!
Precis som om vi inte gått tillräckligt fortsatte vi efter lunchen promenaden längs havet bort mot los Locos och där skildes våra vägar för idag.
Vet att planerna för vännerna var att gå hem till La Mata, men om de ångrade sig så går ju A bussen längs Avenida Alfredo Nobel.
Tusen tack för en fin dag tillsammans och för god mat!
 
 
 
 Jag fortsatte hemåt, men det blev ett välbehövligt stopp på vägen och fika hos "Ali" vid det Skandinaviska Centret med vännerna Preciosa, Lex och La Syrra. Trevligt som vanligt. 
Och sedan orkade jag med förnyade krafter gå hem där ytterligare 30 minuters spanskkurs väntade.
Kände mig stolt efter dagens två timmars spanskstudier och att ha gått 8 km.
 
Med den här utsikten kan man ju gå långt....
 
 
 
Iris

Vilken härlig Britta -dag ni haft! Kram

Svar: Ja, det har vi verkligen! Så mysigt och roligt att ses igen.Kramar!
Ditte

Ruth i Virginia

Roligt att få höra lite´ om Torre, som inte har med playan att göra.
Hur ser det ut i de delar av staden, där "infödingarna" bor?
Verkligt kul att du vill lära dej språket! Svenskarna vill ju att invandrarna
ska lära sej svenska, men ändå tycks det vara få svenskar som jobbar
med att lära sej språket i sitt nya hemland, Spanien.
Finns det möjligheter att träffa den inhemska befolkningen och liksom
bli ömsesidigt bekanta - åtminstone lite grann?

Svar: Jag tror att just språket är en barriär, men lär jag mig mer av det så blir också kontaktern med spanjorer lättare. Vi bor ju i ett område där det i huvudsak bor spanjorer så jag kan få många tillfällen till att träna språket. Vi pendlar ju mellan Stockholm och Spanien, Torrevieja, men visst vill jag lära mig så mycket som möjligt. dEt var likadant när vi bodde i Peking i nästan fyra år. Jag försökte lära mig att hjälpligt ta mig fram. Språk är nyckeln till så mycket. Och jag tycker ju at det är så roligt.
Ditte

Anna Gustafsson

Guten tag :)
Så himla roligt att läsa och se att ni träffades...åhhh, såklart att jag gärna hade varit med er idag.
Här i Berlin rullar tiden och jobbet på....
Kram kram
PS Heja dig med spanskapluggandet, kanske den sidan är något för mig och "min" tyska :)

Svar: Vi hade en härlig dag! Verkligen! Så roligt att ses igen! Och visst saknade vi dig!Vad gäller min "Babbelkurs" så tror jag den vore bra för din tyska. Prove ett par lektioner gratis och se vad du tycker.
Jag är väldigt nöjd och tycker det är jättekul. (Har hållt på i tre dagar...)
kramar!
Ditte

Lena

Hej finaste Ditte! Härligt du haft det med både barn och barnbarn hos dig. Älskar bilderna på dina barnbarn, de är så otroligt söta. Jag har nu varit här sex veckor och jag mår verkligen bra. Roligt att ha Maria här, vi shoppar en del. I går köpte vi oss varsin hatt, Marias i guld och min i rosa, förstås.På tal om språkkurser så kanske det finns hos er, som hos oss, "Spanska för invandrare", 3 ggr i veckan 3 tim varje gång. Det krävs förstås att man stannar ett tag. Hoppas du får många sköna dagar, vi ska ta en dag på playan i morgon. Full utrustning med frukost, stolar och parasoll, tänker vi ha med oss. Många kramar till dig, även från Maris, puss på båda kinderna från Lena

Svar: Lena! Vad glad jag är över att du mår bättre. Så skönt för dig! Jag ill ju inte att du skall ha så ont och besvärligt. Kan det hjälpa dig att vara här i värmen så är det ju toppen.Låter fint med en stranddag. Precis som det skall vara med alla attiraljer med....
Skall givetvis se om det finns "spanska för invandrare". Tack för tipset! Annars får jag kneta på med min internetkurs. Den verkar bra, men jag kynde ju ha båda.
Vad roligt att Maria är hos dig. Jag kan liksom höra er....Härligt!
Många kramar till er båda och puss på båda kinderna.
Ha det gott!
Ditte

Znogge

Ja, där kan man gå hur långt som helst! Vilken effektiv och trevlig dag det blev på alla vis. Roligt att visa vännerna runt och få umgås med den. Det i kombination med rejäla promenader är verkligen inte fel.

Själv övade jag på portugisiskans räkneord. Det finns en del likheter med spanskan så jag kan systemet för att räkna och tror mig kunna orden nu också. Fast jag hann inte lyssna på uttalet...

Nåja, ha en fin onsdag!

Svar: Ja, man kan gå hur långrt som helst....Både bildligt och bokstavligt. Fniss! Bra jobbat med potugisiskan!
Jag har varit i Portugal ett par gånger och en gång i Brasilien och lyckade inte förstå så mycket av vad människor sa, men att läsa menyer (mycket enkla texter) gick lite lättare eftersom en del ord/rätter kunde påminna om spanskan. Skulle vara roligt att vid tillfälle få veta om ditt intresse för portugisiskan.
Jag gillar ju språk och har alltid före och under resor försökt lära mig några ord på språket i det land jag besöker. Alltid uppskattat!
Önskar dig en trevlig onsdag och själv skall jag ta tag i dagens första timme med spanska.
kramar!
Ditte

Preciosa

Gomorron Ditte!
Härlig och arbetsam dag du haft. Gått så långt många dagar. Borde vila i dag faktiskt.
Ang kyrkorna så är jag "tveksam" till att Inmaculada är domkyrka. Brukar stå så på olika
svenska sajter men domkyrka har ju andra kriterier...Men jag vet inte säkert.
Ska inte domkyrka, (catedral) ha biskop el vad det heter här i spansklandet. Ett stift?
Fast det där vet du nog bättre :-) Kul att veta hursom.
Portugisiska är ju omöjligt att förstå när dom pratar men när man ser det i skrift är det en del som stämmer med spanska. Har ju en väninna från Portugal. Det är så många sjeljud som man kan tro det är ryska :) Förstår inte ett smack när hon pratar :)
Spanska för invandrare har funnits gratis men man måste nog vara resident...
Kram P ♥

Svar: Aha, jag det verkar rimligt att man måste vara resident för att läsa "spanska för invandrare". Och någon sådan är jag ju inte. Dock vill jag se till att föra handlingen framåt. Vad gäller domkyrka så har du helt rätt, den har i Sverige i alla fall andra kriterier. Tror mer att det kanske är "huvudkyrkan" eftersom också Torreveijas helgonstaty förvaras där. Idag blir det en vilodag, "väggmålarna" kommer på eftermiddagen, men kanske en tur ut senare. Vi ses och hörs!
Kram!
Ditte

Ama de casa

Det var till att vara kyrklig av sig :-) Stora kyrkan inne i stan är fin, men vita kyrkan har jag aldrig lyckats komma in i. Alltid stängd när jag har försökt kika in. Men jag tar till samma knep som du och gluttar genom fönstren :-)

Svar: Igår blev det kyrkorna och det passade bra eftersom Lennart är/har varit kyrkoherde. Och båda kyrkorna är vackra, var och en på sitt sätt. en trevlig promenad både i stan och längs havet blev det. Dessutom bjöd ju Torre på ett strålande väder.
Ditte

Ami

Härliga dagar ni har där nere :) Och så roligt att träffas och umgås med goda vänner!
Kyrkorna är jättefina, men har heller inte varit inne i dem. Men det kommer nog så småningom :)
Ha en fin dag!
Kram

Svar: Jag har det så bra! Och extra roligt igår att få besök av vänner och visa Torre. Du hinner nog med kyrkorna också....
Önskar dig också en fin dag.
Kram!
Här är klarblå himmel och +25, behagligt.
Ditte

Ann-Kristin

Gomorron Ditte!
Tack för all info om kyrkorna. Du är så duktig och påläst! Jag har varit inne i den gamla kyrkan för många, många år sedan. Knappt sett den vita. Vandrar på fel gator antagligen.
Kul att träffa vänner både nere på stan och sedan hos Ali. Hos Ali träffades vi för första ggn för ett år sedan. Såg att Riconada har Vita festen i år också. Räckte för min del att bevista detta förra året trots trevligt sällskap av Dig och Bosse.
Ha en bra onsdag. Själv ska jag på modevisning i kväll. Kul!
Kram/A-K

Svar: Vad kul med modevisning! Roligt med lite extra så här på höstkanten.någon "vit fest" blir det inte för min del i år. Vi hade ju trevligt förra året, men en gång räcker. Och det var ju inte direkt gratis....
Vi hade en jättetrevlig heldag i går och kul att visa lite av Torre också.
Solen skiner och det är varmt, men en promenad får det bli.
Och spanska mellan varven.
Har tittat lite på partiledardebatten på tv, men inte blev jag så mycket klokare.
Kramar!
Ditte

Eva`s blogg

Hoppas jag kan ha det lika gott som du sen när jobbet är avklarat :) hel mysigt ...måste bara fråga ang lär dig språket på babbel var det det? vet inte om det är samma som jag hittade en app som heter 50 språk där man får dra orden ner så det blir rätt mening eller om man vill lyssna i stället för på babbel finner jag inte grekiska :( kramen

Svar: Jga använder mest datorn, tycker det blir för plottrigt att själv skriva på mobilen. både ord, fraser, grammatik, uttal och stavning bakas in och man kan repetera hur mycket som helst. Nej, programmet heter. Babbel.com. Finns både som app och för dator. Trist om det inte finns på grekiska. Men du kan ju prova något annat program och se vad du tycker. Nej, jag hittade inte heller grekiska...synd!Visst har jag det bra och extra skönt att variera mellan Spanien och Sverige allteftersom jag känner.Kram!
Ditte

Eva`s blogg

Om du skulle hitta något så hör gärna av dig :) tack för ditt fina svar som alltid :) kram

Svar: Ja, det skall jag gärna göra. Kram!
Ditte

Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Åh så fina bilder. Vad kul att ni fått lite besök nere i Spanien. Önskar jag kände någon som bodde utomlands också så man kunde få åka iväg lite hihi:P

Så spännande att få en påse med massa tesorter. Det är vid sådana tillfällen man har chans att hitta en favorit, en sort man kanske inte ens skulle tänka tanken att köpa själv:)

Kramkram

Svar: Visst är det så Och några olika sorters påsar tog jag med mig hit. Blir att leta här efter mer....Kul med nytt.
Kram!
Ditte

Veiken

Det är ett rikt liv ni lever. Jag begriper inte hur man hade tid att jobba förut! Tänk så roligt att träffa vänner hemifrån och guida runt lite! Nu har hösten kommit till Sverige på riktigt, så stanna där ni är - lääänge! Stor kram

Svar: Nej, hur hann vi med förr? Inser att vi gjort det bra och är nöjd med det. Njuter av värmen och solen, dock i skuggan.
DEt var verkligen jätteroligt att träffa goa Orust/göteborgsvänner igår. det lyste verkligen upp ännu mer.
kram!
Ditte

Frida Christina

Härligt!:)

Svar: Det var verkligen en härlig dag! Och vänner är fint!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: