Bra kombinationer.

    
Onsdag, den sista i oktober! Sena eftermiddagen är redan här och solens strålar dröjer sig fortfarande kvar på terrassen i drygt ännu en timme.
Förmiddagen bjöd på lite spanskstudier och sedan en cykeltur till min spanska frissa, Jessica, jätteduktig och trevlig . Och ompysslad blir man verkligen där och dessutom till priser som är ca 1/4 av de som gäller hemma.  Jessica är duktig på engelska, men nu tar jag förstås chansen att få prata lite spanska och försöka förstå vad som sägs. En bra kombination.
Dessutom är det toppen att kunna boka sin tid någon dag innan och inte behöva ha flera veckors framförhållning som jag ofta måste ha hos frissorna hemma i Stockholm. (Har ett par jag alternerar mellan, men nu passar jag förstås på att ordna håret när vi är här.)
 
Vackra blommor som piggar upp finns alldeles utanför  huset.
                                                                        
 
Efter ett par timmar hos frissan blev det ett besök på vår lokala stora matbutik, CONSUM. Stannade först till i parken bredvid, för att titta på de höga och frodigt grönskande träden.
Kom i den vevan på att jag inte hade med min cykelnyckel och lika lite här som hemma ställer man en cykel olåst om man vill vara säker på att den står kvar när man kommer tillbaka. Ringde alltså min "livlina", Bosse, som kom per cykel med nyckeln några minuter senare.
Det är alltid roligt att handla här men  vissa saker kan vara lite knepigt att få tag på. Idag tror jag att jag blev utan de soltorkade tomaterna, tomates secados al sol. Jag frågade efter dem och fick visserligen en konservburk med det stod också på burken att paprika ingick. Nåja, man är väl flexibel...Värt att prova och jag återkommer om resultatet. Resten av varorna fick jag tag på utan vidare.
 
Från CONSUM cyklade jag vidare till dagens "lunchmöte" med Preciosa, "La Syrra" och Suz som ägde rum hemma på vår gata och den norska restaurangen Mundo.
Insåg att det var över ett år sedan jag var här.
Innan vi hade internet så satt jag här en stund dagligen, men nu finns det i huset, så då har också besöken uteblivit. LIte trist, men jag åfr väl ändra på det.
Maten är oftast norskinspirerad /skandinavisk, men det finns också rätter som man skulle kunna kalla mer EU anpassade...
 
Den vackra bougainevillan utanför Mondo har i delar övergått i lite brunt. Kanske har den höstkänsla?
Vi beställde alla olika matrtter och alla var nöjda.
För egen del blev det en vacker och jättegod räkmacka på norskt, grovt, bröd och även räkorna var norska.                                                                                       
Helt klart ett väldigt trevligt lunchmöte med god mat.
Suz, Lex och jag har fullt upp med att äta och beundra maten vi fått in.
 
Ingen av oss har ju några direkta tider att passa så vi satt kvar länge och det blev mycket prat, skratt och många diskussioner runt bordet. Tack för trevligt möte!
Så småningom förflyttade sig de övriga mot "Ali" på bar Barcelona för kaffe på maten och jag  trampade hemåt där spanskstudier, besök i blogglandia och bloggen väntade. 
                                                                                           
Utsikten just nu hemma på terrassen, +23 grader klockan 17 och det känns inte som slutet av oktober.
 
 
 
Marja

Så fint du har det hemma på terrassen! Och du blev jättefin i håret. Kram! :)

Svar: Tack! Besöket hos frissan var välbehövligt och Jessica är så duktig. Mitt hår är milt sagt på flygande fot. Blommorna hemma på terrassen är fina och det är roligt att nu till vintern få lite ordning även på pelargonerna som har vila nu.
Kram!
Ditte

Ami

Vad härligt att få se lite vackra bilder på er och alla blommorna och även allt gott ni äter :)
Och håret är viktigare än man tror. Och det blev jättefint :)
Ha en fortsatt härlig kväll!
Kram

Svar: Tack! Jessica är duktig och mitt hår är inte lätt att får ordning på. Men jag blev nöjd. Vi hade en trevlig lunch, mysigt att ses utan att planera så långt i förväg, bara någon timme....
Här har mörkert lagt sig sedan några timmar men vi sitter ute och det är +20, dock en del fukt i luften. Men havet är nära...
Kram!
Ditte

Iris

Vi saknar er! Nu är eleverna lediga , men vi ska jobba vidare :) Kram

Svar: Vi saknar er också. Vet att du har en del jobb, men kanske någon arbetsfri dag? Kram!
Ditte

Znogge

Vilken härlig och bra dag på alla vis! Efter fyrtio år i saltgruvan så är du väl unnad denna tillvaro. Som gjord för mig också när jag tänker efter... Nåja, jag blir väl inte lottlös med tanke på Budapest!

Kram


Svar: Dagarna här är lättsamma och de försvinner snabbt. Konstigt! Det tyckte jag alltid att dagarna i skolan också gjorde och då var det full fart . Inga pauser direkt! Säkert har tempot ökat på några år dessutom . Och Budspest blir toppen! En härlig stad! Kram!
Ditte

Geddfish

Vilka underbara bilder! Ja, man behöver se på frodig grönska och vackra blommor så här års.
Vi har haft en suverän höst här, men vaknade till nollan idag, så nu blir det en kall, men solig dag.
Vinterskorna åker på på bilen, beklagligt, för mig som vill ha SOMMAR1
Kramar!

Svar: God morgon! Jag skickar genast över lite extra värme till dig. Visst har hösten varit fin hemma och värmen har hållt i sig, men nu är det kanske rimligt att lite kyla smyger sig in. Lika bra att bilen får rätta skor på sig så man är beredd den dagen isen och snön slår till.
Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Gomorron Ditte!
Härliga bilder som vanligt! Längtar ner när jag ser bilderna från Mundo. Maten är bra där men vissa maträtter är lite dyra.
Jag får nog testa Jesica vid tillfälle. Du blir alltid så bra i håret när du varit där.
I kväll är det barnvakteri som gäller.
Kram till Er båda/A-K

Svar: Gomorron själv! Kan förstå att du längtar hit och särskilt nu hemma i novembermörkret. Men å andra sidan har du ju en hel del att göra hemma också, så tiden går ju fort även där. Jessica kan du absolut prova!
Önskar dig en trevlig torsdag!
Och ta det lugnt med barnvakteriet! Kanske får barnbarnen passa farmor? Kram och hälsningar från oss båda.
Ditte

Veiken

Ett härligt inlägg att följa med på efter en natt med någon minusgrad och många nästan nakna träd. Solen skiner någon timma till så nu är det promenad som gäller med full mundering på! Kram!

Svar: Skiner solen så känns det lättare, helt klart. Och en promenad i den krispiga höstluften blir nog bra, även om de varmare kläderna måste på. Här är det fortfarande behagligt varmt, men jag hinner nog med både höst och vinterkänsla när vi kommer hem. Kan vara trevligt det också.
Kram!
Ditte

Ama de casa

Visst är det härligt nu! En helt fantastisk oktober har det varit :-)

Vi konstaterade härom dagen att det var väldigt länge sen vi var på Mundo. Älskar deras bakade potatis. Vi kom nog av oss då jag körde mitt LKLF ganska strikt och då undvek potatis helt.

Svar: Ja, jag har också helt kommit av mig med besöken där efter internets intågande här i stugan. Men nu skall jag ändra det. Räkmackan var också väldigt god, men jag gillar också deras bakade potatis. Får ta det nästa gång.
Ditte

Ama de casa

sv: Lika bra att erkänna på en gång... Det är Anders som tar morgonpromenader och ibland kommer hem med bilder till mig. Jag har varit med två, max tre gånger. Sängen är såååå skön på morgonen! :-)

Svar: Aha, kanske hade jag kunnat ana deta, men med tanke på att det är vackert vid denna tid så kanske du studsat upp. Jag studsar inte så tidigt....Men du får ju se hur det ser ut och visar oss andra och det är jag glad för. Tack!
Ditte

Sanna Preifelt

Åh vad underbart det ser ut :) Och härligt att du tar för dig med spanskan och försöker! Det tkr jag är både modigt och strongt :) Kramar till dig.

Svar: Vi har det jättebra och lika bra att passa på att njuta av det goda livet med en massa trevligheter. Visst har vi det bra hemma också men skönt att växla. Spanskan jobbar jag på med och det går framåt och tur är det.
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: