"All that Jazz"

    
 Så kom söndagen denna vecka också. Vilodagen och det har vi verkligen tagit fasta på. Vi har vilat oss i form och för vad, månne.
Nej, vi skall inte till stranden, för där är vi aldrig numer, annat än för att bada eller promenera. Bättre upp!
 
Strax före klockan 14 går vi ut genom grinden och några minuter senare kliver vi in på en gård och möts av parasoller så långt ögar når och under dessa kurar mängder av människor.
Inte ett ledigt bord i sikte och absolut inga stolar. Jo, inomhus fanns både och...
 
För oss var det idag premiär på jazzeftermiddag. Hade vi tänkt till kunde vi förstås medfört stolar.
Men det hade vi alltså inte.
Stämningen var hög och hade antagligen varit så ett tag. många besökare kom i stora sällskap och jag tyckte mig höra en viss dominans av norrmän, tätt följd av britter.  
Bosse och jag hittade ganska snart en tunna bland några bananplantor, ja det  var nog ett bord, och placerade oss där i skuggan.
Efter ytterligare en kvart hade vi nosat upp två lediga stolar, men det var ett stort detektivarbete att hitta dem.
Helt perfekta platser!
Hit kommer vi absolut att gå fler söndagar och lyssna på jazz och kanske kommer vi då lite tidigare och gör vi inte det så tar vi med stolar.
Priserna är mycket överkomliga både på mat och dryck, jazzen ingår, och är man ett större sällskap går det bra att boka bord.
Söndagsjazzen börjar klockan 14 och jag tror den slutar vid 16.30...Rekommenderas!
Vi hade en jättetrevlig eftermiddag med "all that jazz".
För övrigt erbjuderBar Carlos, levande musik de flesta kvällar i veckan. (Tisdag och torsdag är det karaoke)
 
Folk, fest och fullspikat var det. Många åt lunch, men de hade säkert kommit redan före klockan ett och lyckats beställa och få sin mat. Personalen jobbade verkligen hårt och alla fick vad man önskade i fråga om mat och dryck under hela eftermiddagen.
 
Och orkestern spelade härlig tradjazz med allt från Louis Armstrong, Mr Acker Bilk,
Fats Waller, Chris Barberoch många fler.
 
Här har en annan artist och musiker, Nico, tagit sig an scenen och sjunger med bandet. Mycket uppskattat.
(Vi har en granne som är musiker och Nico är hans gitarrlärare, så vi har hört honom tidigare,
både här hemma och på "lokal".
 
Visserligen lite skymd utsikt, men vad gjorde det...
 
                                                                         
Anna Gustafsson

Guten abend!
Härligt med musik...jag minns en jazzkväll i Kungsviken, Orust.....Toppenkväll med gäster från Sthlm och musik av familjen Carlings men men men....AJ, vad dumt det blev då du i mörkret skulle tillbaka till stugan efter tandborstning i huset....

Svar: Vilka minnen vi har! Faktiskt pratade vi idag både om Dig, Kungsviken och Gunhild Carling. Vilken trevlig kväll, men med en skadad tå på slutet. Minns morgonen därpå med hela Carlingfamiljen och alla andra i dina föräldrars kök till frukost, ca 20 personer. Fina minnen! Kramar från oss båda.
Ditte

Scottish Moments

Vad härligt det verkar!! Saknar sommaren nu även fast jag faktiskt hittade en nyutslagen blomma här idag, men en blomma gör ingen sommar tyvärr :)

Svar: Man får tänka positivt och leva på de sommarminnen som finns kvar. Här är det nog somrigt ett tag till.
Ditte

Ann-Kristin

Gokväll kära Ditte!
Visst är det trevligt på Bar Carlos på söndagseftermiddagarna med jazzen.
Många medlemmar från klubb Torrevieja går ju dit då. Gäller nog att bara där en timme före speltid för att få en bra plats.
I dag har jag slarvat med spanskkursen. Får ta tag i det i morgon igen.
Ha det gott och kram från mig till Dig och Bosse./A-K

Svar: Nu är det dags för min kurs. Lite sent idag, men får ta igen lite i morgon. Vi lyckades ju få tag både på stoalr och bord trots att vi var sena. Kanske var det nybörjartur.
En trevlig eftermiddag blev det.
Bosse hälsar!
Kram!
Ditte

Ami

Åh, vad trevligt! Trodde först det var Micke på Spanienvilla som ni varit och lyssnat på. Han spelar också i ett jazzband, men vi har lyckats missa det varje gång.
Men musik är en trevlig underhållning :)
Och Bar Carlos ska vi besöka!
Kram

Svar: Ja, det är ett bra tips! Och jazzen idag var verkligen bra! Har förstårr att det är varje söndag. DEsutom är det ju bara några minuter från er. Kram!
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Ja man ska vara i tid där verkligen men ni hittade sittplatser iaf. Och så ska man helst sitta långt från orkestern så man inte får tinnitus :) Men dom är bra, ser ut att vara samma engelska gäng skulle jag tro? Vad vackra blommorna är utanför er nu och en under också :-)
Kram P ♥

Svar: Visst skall man vara där i god tid, några hade npg kommit redan när Carlos öppnade. Men vi fick bra platser och stolar. Annars hade vi kunnat stå- . Orkestern spelade inte så högt heller så det gick bra med öronen trots att vi satt nära.Hit får vi gå tillsammans vid tillfälle....
kram!
Ditte

Znogge

Så trevligt det låter! Visserligen är inte jazz min favorit men hela konceptet är tilltalande ;-)

Kram och god söndagskväll!

Svar: Jag gillar ju den här "tradjazzen", dock i måttlig mängd. Har många minnen från 1960 talet då jag som tonåring svepte runt i militärgrön, stor, parkas och mockaskor på tradjazzklubbar i Gamla Stan. Det var tider det...Nu har jag övrgått till att träna spanska, alltså i kväll...
Kram!
Ditte

Ruth i Virginia

Låter som en perfekt söndagseftermiddag!
Gillar jazz till en grad men är givetvis en "big band era kid".
Dansade i gymnastiksalen till grammofonskivor av Glenn Miller,
Jimmy och Tommy Dorsey, Benny Goodman o.a.
På tal om Benny Goodman så hörde och såg jag honom på
nattklubben Blue Note i Chicago l952. "Coolt", men det ordet fanns inte "på min tid". :)

Svar: "Din" musik tycker jag också om . Oh, tänk att ha sett och hört Benny Goodman i Chikago! Ja, det var "coolt ". Vilken upplevelse!
Ditte

Marja

Så härligt att få njuta av jazz i den miljön så där bara på eftermiddagen! Man behöver ju inte se allt så tydligt, utan bara njuta av musiken. :) Kram! :)

Svar: Nej. lätt att bara gå iväg så där...Och sikten genom bananbladet var trots allt helt ok. Vi hörde bra och kunde sitta i skuggan. Kram!
Ditte

Mats

Hola Ditte, så ni bara myser på i värmen och diggar jazz...härligt med musik även om jag inte kanske gillar all form av jazz...men svänger det så:) vi längtar som tokar ner till solen och vår lilla lya! Snart så // vi hörs o syns ditte

Mats

Hola Ditte, så ni bara myser på i värmen och diggar jazz...härligt med musik även om jag inte kanske gillar all form av jazz...men svänger det så:) vi längtar som tokar ner till solen och vår lilla lya! Snart så // vi hörs o syns ditte

Svar: Trevligt att ni är på G hit ner! Sol och värme finns det gott om och mysigt är det. Lätt att fördriva tiden....Bandet igår svängde det rejält om och stämningen var hög.
Hoppas vi snart ses!
Hälsa Nena!
Ditte

Eva`s blogg

Men va härligt det låter, jazz är något jag har börjat att gilla mer & mer om det har med åldern att göra att uppskatta denna typ av musik vet jag inte, ett glas vin & jazz ja kan det bli bättre? härligt att du delade med dig kramen

Svar: Mysigt att bara gå iväg och lyssna på bra tradjazz en söndagseftermiddag. Lite musik piggar alltid upp och bandet var duktiga på att spela.Fint väder hade vi också!
Kram!
Ditte

Ama de casa

Vi har aldrig gått på den där jazzen, måste testas nån gång! Vi har bara "nästanvarit" på Bar Carlos. Gick dit en gång för vi tänkte äta lunch. Det var helt tomt sånär som på ett finskt äldre par. Dom var så packade så dom klarade knappt att sitta kvar på stolarna. Inte trevligt alls, så vi reste oss och gick och har aldrig gått tillbaks efter det. Men så är det ju såklart inte hela tiden där, det fattar vi med :-)

Svar: Nej är det så väljer man att inte gå in. Men igår på jazzen var det trevligt. Vi har även ätit där ett åar gånger och det har varit bra och trevligt med musikunderhållning på kvällen. Men bäst ar ju att variera sina besök....
Ditte

Sanna Preifelt

Så underbara färger verkligen, du är duktig på att fotografera :)

Svar: Tack! Vad glad jag blir för att du tycker jag gör framsteg. Och jag har "bara" använt det fotoprogram som finns i Macdatorn. Kan inga andra! Får gå på kurs!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: