Vind i palmerna och kofta på.

    
Vi har nu haft många varma och fina veckor och hösten har verkligen känts avlägsen.
Men igår natt och på förmiddagen regnade det rejält och det var första gången här på fem veckor, så jag klagar inte alls. Men sedan trängdes de grå molnen undan av en blå himmel men trots det passerades inte +20 graders strecket. 
Det fick bli både frukost och middag inomhus och det kändes ovant.
Första gången sedan mars månad...
I morse sken solen och himlen var blå. Jag trodde det var varmt och var på väg ut med kaffet, men när jag kunde ana vågor i koppen blev det till att hämta en kofta. Blotta åsynen av de vajande palmbladen borde fått mig att tänka till, men är det +17 kan man gott sitta ute och äta frukost trots palmblad som hastigt rör sig i vinden.
Och när jag ställde bordet i  lä, slutade kaffet att gunga och den mer vanliga lugna frukoststunden infann sig. Ordningen återställd.
Hur som helst är de ju  första advent om drygt tre veckor, så jag inser att dagstemperaturen kommer att hålla sig sig runt +20 och det är skönt det också.
Men kofta på lär behövas till frukost.
 
Svajande palmer och några vars blad blivit gula så kanske gör sig hösten lite påmind även här.
                                                                                                             
Hos trädgårdsmästaren var utbudet av växter stort och det är kanske dags att göra några inköp.
Även bougainevillan blommar fortfarande vackert, men det finns flera vars blad har vissnat. Inser att de ju inte kan ha säsong hur länge som helst. Kanske dags för höstvila nu.
                                                
Tittar man ut över havet syns det inte att temperaturen även där gått ner några grader.
Tror inte det är mer än +21 nu...
Men å andra sidan är det redan den 5/11 och bara drygt tre veckor till första advent.
 
                                                                              
                                                         
Scottish Moments

hihi önskar det var 21 grader här!!

Svar: Jag skickar gärna några grader till dig...
Ditte

Ami

Men visst är det underbart att kunna sitta ute och äta i november :) Och även om det blir lite kyligare, vet vi ju att det inte blir någon vinter att tala om!
Ha det så bra och fortsätt att njut!
Kramar

Svar: Visst är det skönt att sitta ute och äta i november. Annart än hemma. Men kanske är det varmare i era hemtrakter...Ja, vintern här nere är ju också behaglig.
Idag har vi haft "blogträff" och det var jättetrevligt. Många som kom.
Önskar er en trevlig kväll.
Kram!
Ditte

Eva

Ja snart är det advent, så sant så, och vi får nog vara nöjda med ca 20 grader både du och jag! Kram

Svar: Men det är ju bra det också, mer kyla och grått hemma i Sverige. Kram!
Ditte

Ama de casa

Ja, det blåste som bara den uppe hos oss också, men konstigt nog var det ganska vindstilla nere vid havet.

Tack för idag - det var trevligt att ses :-)

Svar: Kan tänka mig att det blåste rejält uppe på toppen hos er. Vi kom inte ner till paseon idag, men ibland blåser det mindre neren vi havet. Vi provar där i morgon...Visst var det trevligt att ses! Tack själva och lite nya tankar surra i huvudet...
Ditte

Veiken

Även hos er knackar hösten på nu! Här är det ruggigt och mörkt! Havet se verkligen fint ut trots att november har kommit! Hur länge stannar ni i Torre! Kram

Svar: Jodå, igår kväll kom " Gubben Höst" på besök och stannade en del av dagen idag . Men det var lite väntat. Vi stannar någon vecka till innan vi tittar till hur långt hösten kommit i Stockholmsområdet. Kram!
Ditte

Preciosa

Tack för i dag Ditte!
Snällt att du var fotograf åt mig :-)
Vilken trädgårdsmästare har du på bilden ?
Kram P ♥

Svar: Tack själv du goa! Trädgårdsmästaren är den i industriområdet där Danish Design ligger. Mängder av fina blommor så där får det bli ett nytt besök. Hasta manana!
Kram!
Ditte

Znogge

Har ni fortfarande 21 grader i vattnet? Nu blir jag avundsjuk på riktigt ;-)

Kram

Svar: Jodå, det är uppmätt och inte heller inne vid land. Men jag tycker det är för kyligt. Vill helst ha +24 i vattnet om jag skall bada så här på ålderns höst. Badkruka? Absolut!Kram!
Ditte

Annika

Hej Ditte
Det är väl skönt med lite höst även hos er efter all värme ni haft. Fantastiskt att kunna sitta ute och äta så här års. Här är det riktigt ruggigt nu med snöblask. Trevligt med bloggträff.
Kram

Svar: Bloggträffen var jättetrevlig och roligt att se flera för mig "nya ansikten". Lite svalare är det men det är så skönt ändå och dagarna är ljusa och längre än hemma. Hörde att de snöade i Uppsala idag.
Ha det gott och kag skickar både lite sol, värme och tankar. Bosse hälsar!
Kram!
Ditte

znogge

I somras hade vi personligt rekord på hemmaplan när det uppmättes 26 grader! Det har jag aldrig varit med om utan vi brukar bli helnöjda med 21 grader. Men det är självklart en vanesak ;-)

Kram

Svar: Visst var det varmt hemma i somras och jag vet att vi hemma i Stockholm uppmätte +31 och det är för mycket för mig. TYcker det är bäst när det är mellan 23 och 26 grader. Alltså inte för varmt...Kram!
Ditte

Malin

Här faller den första snön och är +1,5 grad så jag är allt lite avundsjuk på dig trots att temperaturen sjunker även hos er.

Svar: Jag skickar över lite sol och värme. Visst är det nu lite svalare, men varmt ändå, mer "vanlig svensk sommar." Dock mörknar det nu vid 18 tiden. Saknar inte snöblasket...
Ditte

Eva`s blogg

Men vilka fina bilder & visst är det lite höst men inte som här dock :) havet ser inbjudande ut :) hoppas du får sol o värme nu då :) kram på dig

Svar: Solen skiner och värmen är helt ok. Med en kofta på så blir det stundtals för varmt. Fortfarande skönt att sitta ute och äta en sen lunch. Vad gäller middagar så får man kanske ta på sig en tjockare kofta om man äter sent. Men sandalerna är på.Kram!
Ditte

Sanna Preifelt

Åh, jag sitter ute med mitt kaffe i tre grader, två koftor och en stor filt men fryser ändå! Kom inte tillbaka till Sverige, haha, det är så galet kallt här nu :)

Svar: Jag hörde att det snöade i morse i Uppsala, men det och den svenska hösten kan jag undvara ett tag till. Visserligen är det nu lite svalare här. ca +18-20 under dagen men blå himmel och ljusa dagar. Jag hinner få i mig lite höst ändå- Skickar lite värme till dig.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: