Veckans vykort, vecka 44

    
 Vare sig "Gubben Höst" eller känslan av höst har inte infunnit sig den här veckan heller och den sköna värmen håller i sig med +24-26 grader. Cykelturer har varvats med långpromenader längs havet med stopp för vätskepauser och luncher och spanskstudier varje dag. Nu har jag dock minskat ner till 90 minuter per dag eftersom många nya grammatiska moment smyger sig in i lektionerna och jag vill gärna att det jag lär mig skall befästas ordentligt innan jag går vidare. Och det är fortfarande lika roligt!
Märker att jag har glädje av mina gamla franskstudier från grundskolan, gymnasiet och utlandsvistelser eftersom en hel del av grammatiken liknar varandra, åtminstone så här på nybörjarstadiet.
 
Veckans vykort är från den cykeltur vi gjorde idag till La Mata, grannbyn, ca 5 km nordost om Torrevieja. Förrra veckan blev det en promenad hit och idag blev det en cykeltur.
Både att promenera hit längs havet, kanske via Cabo Cervera eller cykla på de backiga småvägarna  är trevligt.
Bra mortion är det, för det är långa och sega uppförsbackar både dit och hem. Går man i uppförsbackarna så känns de inte så mycket i benen, men desto mer om man cyklar. Alltså varvade jag. Det får vara måtta på träningen. Vill inte riskera att bli övertränad i benen.
En fördel är förstås att det finns långa backar att susa nerför också och då går det undan. Jag kände mig lite som "Lotta på Bråkmakargatan" då hon hade fått en ny cykel. Men jag föll inte...
Lunch i La Mata blev det och vi satt länge på vår strandrestaurang och titttade ut över havet, en vy jag aldrig tröttnar på.
Eftermiddagen avslutade vi på café Torreoro och där blev det kaffe tillsammans med Preciosa och Lex, trevligt som vanligt.
Nu sitter jag ute på terrassen, mörkret har lagt sig och även i kväll äter vi middag utomhus. Kanske med en kofta på...
Och i morgon börjar en ny vecka...
 
 
Här är det paus innan de lååånga backarna ner mot La Mata tar vid.
 
 
 
 
Britta G

Hej! Så roligt att läsa om era utflykter, speciellt när man känner igen sig! Och fortfarande lika gott väder.
Vi gläds mer er i höstrusket här hemma. Dock fortf milt och +13 gr på dagen.
Kram från oss båda till er båda.

Svar: Jag förstår att ni känner igen er! La Mata var ju lite mer era trakter och vi tar oss gärna dit. Skönt att det i varje fall inte är kallt hemma, +13 låter bra.
Kramar och hälsningar till er från både Bosse och mig .
Ditte

Veiken

Tänk så mycket enklare det är att röja på sig när det inte är ett "himla" höstväder, som vi har här fast det är varmt förstås! Kram

Svar:
Ditte

Ditte

Till Veiken! Nu krånglar uppkopplingen så jag svarar här. Visst är det enklare att röra på sig när det är skönt sommarväder och vi gör vårt bästa. Gillar ju både att promenera och cykla.
Tror att värmen hemma gör växter förvirrade. Så här varmt skall det ju inte vara i november...
Kram!

Preciosa

Gracias por la visita en Torreoro :-)
Muy agradable :)
Abrazos/ P ♥

Svar: Gracias! Siempre agradable para ser visto. Abrazos
Ditte

Viveca Bedrup-Nilsson

Buenas tardes, Tack för tipset om Babbel. Jag har precis börjat och tycker det är jättebra. Jag har läst en del spanska förut men det här är verkligen ett trevligt sätt. Jag berättade om din blogg för min man och det visar sig att ni varit klasskamrater i Solna, Anders Nilsson (lång och vid den tidpunkten rödhårig) Han hälsar. Någon gång kanske vi träffas, vi har en lägenhet i Portman som ligger vid La manga och Cabo de Palos. Jag läser din blogg varje dag och tycker du skriver så trevligt. Chao!

Svar: Hej Viveca! Tack för dina fina ord! Vad bra att jag inspirerat dig till "Babbel". Jag har nu haft kursen i lite drygt en månad och är nöjd. Det finns ju olika nivåer och man kan repetera hur mycket som helst. Jag hör till nybörjarna men tycker om upplägget.Vad trevligt att ni har en lägenhet i Portman. Just Cabo de Palos hyrde vi en lägenhet i mitten av 1990 talet och trivdes jättebra. Minns att det var fint att snorkla just nedanför huset.
Vilket sammanträffande! Din man Anders minns jag mycket väl från Nybodaskolan i Solna, vi i gick hela högstadiet i samma klass och lite roligt är att jag i somras av en slump träffade vår gamla klassföreståndare, nu över 80 år, ute i Waxholm, och hom kom ihåg alla elever i den klassen.
Många hälsningar till Anders från mig.
Vore jätteroligt att ses vid tillfälle.
Chao!
Ditte

Znogge

Cykla är verkligen ett bra sätt att ta sig fram på :-) Nu är vi hemma igen efter en bra resa. Lite trött dock...

Kram och ha en bra start på veckan!

Svar: Välkomna hem igen! Förstår att ni haft bra och intensiva dagar med mycket att se, uppleva och göra. Förstår att du är lite trött..Eftersom vi inte har bil så är cykeln perfekt och här är det fortfarande svensk hödsommarvärme så att cykla är behagligt. Motionen får man på köpet och det är lätt att stanna när man ser något. Även i Peking cyklade vi ofta och mycket.
Önskar dig en bra måndag!
Kram!
Ditte

Ama de casa

Ja, nu är det lite svalare, men himla skönt på dagarna. Gillar den här tiden på året :-)

Vad duktigt du kämpar på med spanskan! :-)

Svar: Visst är det skönt med den lite svalare luften, man orkar mer än att bara pusta. Jodå, jag kämpar på med spanskan och det är roligt så det känns inte som någon uppoffring. Borde satt igång tidigare....Men nu så kör jag.
Ditte

Ami

Du är jätteduktig med spanskstudierna och kommer snart prata som en riktig spanjorska :)
Kul när ni träffas och fikar!
Ha en bra måndag!
Kram

Svar: Jag har långt kvar i spanskstudierna men nu är jag hyfsat diciplinerad och kör mina 90 minuter /dag så något skall det väl ge. Får kanske sedan ta en språkresa och träna mer...Alltid trevligt att träffa Preciosa, La Syrra och Lex för fikastunder.
Önskar dig en fin måndag!
Kram!
Ditte

Viveca

Hej igen, glömde skriva att när jag berättat för Anders om din blogg så visade jag ditt foto. Det var då han blev övertygad om att han att det var rätt Ditte. "Precis sig lik från skolan", sa han. Det var väl en trevlig kommentar! Chao!

Svar: Tack, hälsa Anders att den kommentaren värmde. Tittade i början av sommaren i ett gammalt fotoalbum från klass nio och där finns han med på flera foton. Trot även våra fäder jobbade inom samma bransch.Chao!
Ditte

Anonym

Hej Ditte
Vi hade ju tänkt att åka ner nu på hösten, men det blev inte som vi ville. Tycker att den här tiden är ganska skön i Spanien. Det låter spännande med Babbel. P har tipsat om det också. Jag har läst spanska lite grann tidigare så jag har en gammal lärobok som jag har börjat att titta i LITE varje dag, Men det kanske är roligare att lära sig genom Babbel. Det man saknar i boken är uttalet.
Kram

Svar: Vad synd att det inte blev som ni önskat med besöket här. Men ibland blir det ju så...Tiden här har varit och är fortfarande behaglig och alldeles lahgom varmt för att passa oss.
Vad gäller spanskan så tror jag att du både kan ha den lärobok och komplettera med "Babbel". Lektionerna är anpassade för olika nivåer. Jag började på nybörjarnivå och man får träna både ord, uttryck, stavning och grammatik. DEssutom kan man repetera hur mycket som helst och det är alltid bra.
Man kan kostnadsfritt titta in och ta ett par provlektioner och se hur det känns.
Soliga kramar till er från oss båda.
Ditte

Annika

Hej jag blev visst anonym i mitt inlägg.
Kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: