Veckans vykort

    
 Söndag kväll och veckans vykort håller på att ta form.
I torsdags förmiddag lämnade vi Spanien och solen för att möta ett ganska gråaktigt Stockholm där jag får ha några lampor tända hela dagen om jag inte skall behöva treva mig fram i lätt skymningsljus redan på förmiddagen.
Men å andra sidan är det fortfarande varmt i luften och de tjockare jackorna kan få vila ännu ett tag. Skönt så!
Idag samlades vi här hemma för en sen lunch och det var jättetrevligt att ses igen, för det var ett antal veckor sedan vi sågs.
Helen kom och hade med sig Cure, en stor och mysig labrador, som snabbt fann sig tillrätta på mattan i vardagsrummet trots att han kände doften av nylagad lasagne från köket.
Och Liv, Johan, Max och William kom resandes med tåget från Uppsala.
Alla lät sig väl smaka och William gjorde goda försök att äta själv och stundtals gick det bra att hitta munnen med skeden.
 Till kaffet fick vi njuta av Helens nybakade chokladbrownies och de gick åt som "smör i solsken". Verkligen försvinnande goda.
Timmarna försvann och mörkret utanför tätnade och så småningom var det dags att skiljas åt och nu det är alldeles tyst här hemma.
I morgon är det en ny vecka igen och en vecka som kommer att innehålla en hel del trevligheter. Så även om vädret fortsätter i sin gråskala så har jag annat som piggar upp.
 
 
                                                   
 
  
                                                                          
 
                                                        
Znogge

Vilken trevlig söndag och tillika avslutning på veckan. Hoppas att den nya börjar lika bra. Av ditt vykort att döma verkar det finnas hopp om trevligheter. Här blir det mest slit och släp men när allt är klart blir det säkert bra!

Kram

Svar: Det blev verkligen en jättemysig söndag och det var länge sedan vi senast sågs. Förstår att du haft mycket att stå i men visst blir det bra när allt är klart. Men du jobbar ju i veckorna. Ja, alltså utanför hemmets väggar...
Kram!
Ditte

Ruth i Virginia

Så härligt att vara tillsammans med familjen! Min dotterdotter tittade in i
morse för kaffe och äppel coffeecake på väg hem till New Jersey. Hennes
syster bor i San Diego, så det blir ingen titt-in där inte.

Utsikten från din lägenhet - det är inte rättvist att du ska ha så fin utsikt! :)
Åtminstone vet man, att du uppskattar din lycka.

Kaffeklatsch om en timme hos en tysk väninna. Roligt på en grå eftermiddag.

Svar: Extra trevligt att träffa barn och barnbarn nu när vi inte setts på länge. Men de betyder alltid väldigt mycket för mig, var jag än är. Vad trevligt att du fick besök av din dotterdotter, San Diego är ju en bit bort så jag förstår att man då inte bara "kommer förbi". Måste planeras!
Vi bor bra här vid vattnet, Hammarbykanalen. Det är mitt i stan, men ändå med naturen och de fina promenadvägarna längs Årstaviken alldeles bredvid.
Vad trevligt med "kafferep" och särskilt en så här en grå eftermiddag. Förstår alltså att du också har det grått på väderfronten.
Ditte

Preciosa

Gomorron Ditte!
Bra blandning på vykort :) Det bästa av de bästa!
Ha en bra dag! Kram P ♥

Svar: Tack! Ja, trevligt att kunna växla två boenden, men det bästa av båda.Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Gomorron Ditte!
Jättefint veckokort idag! Vilken vacker utsikt Du har hemma i Sthlm.
Så roligt att få träffa alla de Dina. Barnbarnen är ju så goa. GOA är initialerna till mina 3 barnbarn. Oskar fyller 5 år i morgon så då blir det kalas.
Önskar Dig en ny härlig vecka.
Kram/A-K

Svar: Gomorron! Visst har vi en bra utsikt här hemma, men man gör ju annat än sitter och tittar ut. Det finns i alla fall alltid något att titta på. Vad roligt med en femåring ! Och trevligt med kalas!
Kram!
Ditte

Annika

Hej Ditte
Härligt vykort. Du lyckas till och med att få ett grått Stockholm att bli vackert.
Kram

Svar: Tack! Då har jag lyckats! Man får hitta det ljusa i tillvaron och jag jobbar på det.Kram!
Ditte

Ami

Visst är det roligt när man kan samla sina nära och kära! Och dina vykort var en fin blandning av det bästa :)

Ha en fin dag!
Kram från ett grått Helsingborg

Svar: Tack! Summerar man veckan så är det bra att det känns positivt och det trots det trumpna novembervädret. Men å andra sidan har vi haft fina veckor i Torre med mycket sol så nu kan vi ta det mulna mer med en klackspark. Man kan i alla fall försöka.Kram från ett Stockholm som också är grått.
Ditte

Ama de casa

Så trevligt att träffas alla sådär :-)

Svar: Det var verkligen trevligt och det var ju ett tag sedan vi sågs allihop och då i Torrevieja. Men klart piggare väder...
Ditte

Abbfrun

Hej Ditte,
Som du märkt har jag inte bloggat på länge eftersom vi flyttat hem och bloggtiteln inte är så aktuell längre. Kanske startar en ny vad det lider för jag saknar att skriva! Min pappa gick bort i september så det har varit mycket nu över huvud taget. Har börjat jobba på mitt gamla SFI-jobb (60% att börja med) och det är riktigt kul! Jag ska till Stockholm med ett gäng tjejkompisar 5-7 december. På lördagen ska vi gå på Fame bland annat och vi åker tillbaka på söndag kväll med buss. Om du har tid att ses vore det toppentrevligt med kanske en fika eller så på söndagen nån gång? Många kramar! S

Svar: Jag har då och då tittat in hos dig men sett att du inte skrivit. Har saknat det, men förstår att du haft mycket både med hemflytt, jobb och din pappas bortgång.Beklagar verkligen sorgen! Trevligt med ett besök här i stan. Och gärna fika om vi är här då. Mailar dig!Och du, hoppas du startar en ny blogg! Många kramar och tankar till dig! Och hälsa Samuel!
Ditte

Abbfrun

Inte Fame, Flashdance menar jag, på China-tetaern!

Svar: Vad trevligt! Tror den är jättebra.I varje fall både fart och fläkt!Kram!
Ditte

Eva

Skönt att det i alla fall är varmt! Och snart är det ju advent. Kram Eva

Svar: Jodå, varmt är det och det är jag glad för eftersom jag inte vet vad ansiktet tycker om kyla. Och advent! Antar att även tomtedjävlarna skall fram ur sina lådor då. I varje fall får jag väl ta fram adventsljusstakarna. Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: