Utmaning; Fem för Fem

    
Peter och Helena, som driver den spännande och intressanta resebloggen Freedomtravel, skickade en utmaning vidare till mig där man skall besvara fem frågor och här kommer mina svar. Längst ner har jag skrivit vilka fem jag skickar den vidare till. (Valet blev slumpmässigt...)
Jag gillar ju utmaningar så....
 
1.Vilket livsmedel kan du inte klara dig/leva utan?
Jag tycker väldigt mycket om skaldjur av alla de slag, helst färska, där hummer och havskräftor intar första platsen, tätt följd av räkor, krabba och musslor. Även asiatisk mat är en stor favorit.

 Champagnebrunch på hotell St.Regis i Peking och en härlig kinesisk måltid på en liten trebordsrestaurang.
 
Oj, så gott det kan bli på en enkel äkta kinesisk hål-i-väggen. restaurang.
 
2. Godaste efterrätten?
Svårt val även här. Men jag garderar med choklad och kanske en liten whisky till det.
 
 
 
3. Vad tränar du helst en dag då du har all tid i världen?
Jag åker gärna utför på skidor och helst i Alperna, men även gärna i Sverige.
 
 
4. Bästa träningstredkapet?
Bör vara mina ben och helst med skidor och pjäxor på.
 
                                               
5. Vad är du tacksam för just nu?
Mina döttrar Liv och Helen och de älskade banbarnen, Max och William, och alla fina vänner.
                                                                                        
Jag är tacksam för alla upplevelser, resor och erfarenheter jag fått och får och för att jag har en man som stöttar mig när jag ibland tappar balansen.
 
   Jag skickar utmaningen vidare till Sanna, Eva, Gittan, Ami, Ama, och Znogge (slumpmässigt valda)
 och vill flera läsare vara med så häng gärna på.                                                              
 
                                                                                       
Alexandra

Kul att läsa! :)
Den näst sista bilden, är det kinesiska muren? Himla fint! Har de senaste åren verkligen fått upp ögonen hur trevligt det är med fin natur. :-D (är det vuxendomen som kommit kanske?)

Svar: Jodå det är den Kinesiska muren och på ett ställe dit väldigt få turister hittar. Och att uppskatta naturen är nog något som kanske kommet med åren. Men här hemma är jag nog delvis en stadsmänniska. Skärgården gillar jag mycket men att plocka bär hoppar jag gärna över.
Ditte

TantGlad

Vilket mysigt inlägg Ditte. Denna utmaning var trevlig. Roligt att veta lite mer om dig.
Det ser mysigt ut där du står i snön. Nä......Nu stoppar vi där. Jag vill inte ha mycket snö. Bara lite. Det räcker.
Tack för ett fint inlägg och vad du är tacksam över.
Att vara tacksam över att man har sina kära.

Kraaam du fina bloggvän. Hoppas din fredag blir jättefin.

Svar: Tack du snälla, goa och glada . Utmaningar är roliga och den här gav ju en annan bild av mig kanske . Nej , lite snö är ok men jag vill inte ha kallt. Mitt ansikte klarar inte kyla numer och mer skidåkning kanske det inte blir. Önskar dig också en trevlig fredag. Här skall det då lagas kinesisk mat. Goa " Pekingvänner" kommer . Kram!
Ditte

Tina

Vilket fint fat med dessert! 😋

Svar: Tack! Hotell St. Regis i Peking levererar alltid...Längtar tillbaka till deras champagnebrunch på söndagar.
Ditte

Eva`s blogg

Go kväll...är det jag?

va roligt att läsa om mer om dig för man kan ju inte veta allt här på bloggarna så alltid kul att läsa om någon man tycker om :) men jag vet ju inte om det var mitt namn, så hör gärna av dig så klart jag gör om det nu är jag men det får bli i helgen då jag jobbar mycket i morgon kramp tack för fina bilder också

Svar: Jodå, det är du. Om du klickar på ditt namn så kommer länken till din blogg upp....Ja, det är ingen brådska alls, men jag tyckte det var en rolig utmaning, tog den och skickade den vidare. Lite annan vinkel på det hela...Kram!
Ditte

Fröken.A

Låter som ditt liv är fullt av positiva stunder och händelser! Kul att läsa :)

Svar: Tack! Jo, det mesta är positivt i mitt liv men ibland är det lätt att inte se det positiva i vardagen för man skyndar förbi. Men jag har tid, så jag behöver inte alls skynda på. Kanske däremot utmyttja tiden lite bättre.
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Ja det är rätt lätt att svara på såna frågor :) Utom träning då hahaha...
Ha en trevlig dag och kväll!!
Kram P ♥

Svar: Vad gäller träning, behöver man inte ta det så allvarligt. Man kan ju träna på olika sätt. Att gå är också att träna och man kan täna på att göra sådant man egentligen inte tycker om...Jag gillar inte gröt och skulle kanske träna på att äta det. Men å andra sidan, till vilken nytta.Önskar dig också en trevlig dag. Marknad är det ju också.
Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Gomorron Ditte!
Så mycket upplevelser och intressen som Du har kan det inte vara svårt att svara på dessa frågor. Det ska bli trevligt att få följa andras svar också.
Önskar Dig och Bosse en trevlig helg och kramar till er båda/A-K

Svar: Kanske någon nappar på utmaningen...Man kan ju vinkla och skriva precis som man vill.
Helg igen! Ja, veckorna går fort här hemma också.
Önskar dig också en trevlig helg.
Bosse hälsar!
Kram!
Ditte

Ama de casa

Kul läsning! Får se om jag kan anta utmaningen... :-)

Svar: Ja, spännande att se...
Ditte

Ami

Ojoj! Då får vi se om jag klarar av den utmaningen :)
Kram och trevlig fredag!

Svar: Jodå, visst gör du det! Önskar dig också en fin fredag. Kram!
Ditte

znogge

Trevlig läsning om det! Jag tar mig an utmaningen men det blir först lite senare i dag!

Ha en bra fortsättning på fredagen :-)

Kram

Svar: Vad roligt att du är med! Och det är ingen som helst brådska!Här lagas det mat, kinesisk och helt van är jag inte....
Trevligt är det förvisso!
Kram!
Ditte

FREEDOMtravel

Vad roligt att du hängde på! Skidåkning är roligt, det kan jag hålla med om! Jag tycker att det är mycket krångel runt om, med utrustning osv, men när man väl står i backen är det härligt!

Svar: Visst är det ett pyssel innan utrustningen är ordnad. Förr hade jag alltid egen och då var det smidigt. Nu tror jag för tillfället att min skidåkarbana får vila ett tag, tyvärr. Ansiktet klarar inte kyla efter behandlingarna, men jag kommer tillbaka. Om än inte i skick som ny men lätt begagnad får duga.
Ditte

Ruth i Virginia

Verkligen kul utmaning!
Hårt bröd är nåt jag saknar oerhört, när jag är utomlands. Kan få tag på WASA här, men
det är inte som Rutbröd därhemma. Bättre än ingenting iaf.
Betr. skidåkning - Jag åkte skidor till skolan, till biblitoeket, till biografen; vartän man
skulle på vintern. Mitt första idrottspris, som jag fortfarande har, var en fin liten tennask med ingravering "3:e pris 1 km 1936". Jag ar 8 år. Var alltid med i skidtävlingar men hade två klasskompisar som byttes om att vinna tävlingarna. Jag var en eviga trean. tyvärr.

Första ggn jag åkte downhill, var nyåret 1952-53, då jag var med Skandinaviska Ungdomklubben i Sierra Nevada i Kalifornien. Vi var vid Squaw Valley, som år 1960 var värdar för vinterolympiaden. När jag var där fanns det EN chairlift (vet inte svenska ordet).
Hade inga slalomskidor och lånade pjäxor men var säker på att jag kunde klara mej merför backen. Den var BRANT! Ramlade ett par ggr, men klarade mej oväntat bra. När man växt opp på skifor, har man lärt sej att ramla! :)

Skall äta middag. Fortsättning följer.

Svar: Hårt bröd är något jag också kan längta efter, men under åren i Peking köpte vi det på IKEA som låg i närheten. Men inte fanns det "rutbröd", det tycker jag också bäst om.Så sant, är man uppvuxen på skidor och åkt en del så klarar man också lättare att ta sig an backarna. Min mamma var norska så jag fick börja som treåring med både skidor och skridskor. Hon var hurtig! Jag åkte också mycket skidor som liten och det hjälpte mig sedan att klara utförsåkningen också. Förde sedan detta med skidåkning över till döttrarna som i alla fall fick intresset att åka utför. Och det håller i sig än idag. Nu är det Max tur...Tänk att du redan åkte utför, 1952-1953, minns att det var OS I Squaw Valley 1960. Måste ju varit fantastiskt att vara där och otroligt bra att du kunde ta dig nerför backen men balansen hade du ju sedan tidigare och lärt dig falla hade du också tränat när du åkt längdskidor. Chairlift heter stollift på svenska...
Vill gärna höra fortsättningen...
Ditte

Annika

Hej Ditte
Det fina med den hör mörka årstiden är alla ljus av olika slag. Det kan räcka med ett stearinljus. Kul att läsa om dig i utmaningen. Den väckte också min nyfikenhet att gå in och titta på fler bloggar, dom som hade fått utmaningen.
Kram

Svar: Visst är det mysigt att tända ljus inne och alla de ljus man ser ute. "Det är bättre att tända ett ljus än att förbanna mörkret". Utmaningar är lite extra roligt för man kan dels tolka dem på olika sät och dels tänka efter själv. I och för sig gillar jag utmaningar av allehanda slag även i det dagliga livet. Skall bli roligt att se on någon tar sig an utmaningen.
Trevlig kördag önskar jag.
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: