Snart på väg...

    
Igår funderade jag en del på det här med mönster av olika slag och på olika plan. Och en tanke jag hade var att ändra något i mitt vardagsmönster idag och det har jag faktiskt gjort.
Efter lite plock i stugan inför morgondagens hemresa blev det en promenad ner till Plaza de la Constitucion, kyrktorget, för att möta en väninna. Nu tog jag inte den väg jag brukar gå dit utan provade en annan. Jag var där i god tid och hann även med ett besök inne i kyrkan. Förra gången jag var där var till första advent 2013 och efter det har kyrkan varit stängd då jag haft vägarna förbi. Men idag så...
Satt en stund inne i kyrkan och funderade innan jag gav mig ut för att möta Anna Carin.
Vi drog oss ner mot havet och hittade efter lite letande ett ledigt bord på ett café  och där satt vi ett bra tag och myste i det vackra vädert. Jättetrevligt!
Svårt att tänka sig att det är den 12/11 och full höst hemma i Stockholm. Så en promenad längs havet, den sista för ett tag, kändes helt nödvändig.
På hemvägen träffade jag på Preciosa, "La Syrra", P & J som satt i solskenet upp hos Ali på BarCelona, Calle
Fuensente och visst hade jag tid att sitta ner där en stund där också.
Ingen brådska på något sätt.
Middag hemma i kväll på terrassen, får väl ta på en extra kofta och se till att vi äter före klockan 19 så inte termometern hinner under 17 grader.
För jag antar att det inte blir några utomhusmiddagar hemma i Stockholm på ett tag. Men det gör inte så mycket...
Ser fram emot att träffa döttrarana, barnbarnen och vänner. Det kompenserar en hel del för höstmörkret.
 
Den gamla kyrkan, från 1789,   ligger vid Plaza de la Constiticion med en vacker park framför. Skönt att slå sig ner och njuta av det vackra vädret och vila fötterna. Och alltid finns det något här att titta på.
 
Ett par molntussar svävade ut över havet och det var härligt att strosa längs Paseon på hemvägen
 
 
 
 
 
 
Ami

Vad vacker kyrkan är på insidan. Har aldrig varit inne i den! Förstår att det känns vemodigt att lämna, men samtidigt roligt att komma hem och träffa döttrar och barnbarn. Och ni är nog snart nere igen :)
Ha en trevlig kväll och en bra hemresa i morgon!
Kram

Svar: Tack! Jodå, det blir bra att komma hem ett tag. Längtar efter både döttrar och barnbarn. Och vi måste ju se hur hösten hemma artar sig. Vi har haft en härlig sista dag här med sol och värme och middag ute på terrassen. Mysigt!
Önskar er också en fin kväll.
Kram!
Ditte

Susan

Hola! Jaså - ni åker i morgon! Det gör sonen med flickvän också! Åker ni Ryan? I så fall är ni nog på samma plan. ;) Fick tag på mitt puder och läppstift. Sonen föll till föga och accepterade min muta med taxi fram och tillbaks till La Zenia. Han gillar Habaneras bättre - men Kiko-affären finns inte där. :(

Välkommen hem! Igår var det strålande väder - idag har det dessvärre varit genomgrått...

Kram//Susan

Svar: Vi åker inte Ryan. Norwegian hade klart mer konkurrenskraftiga priser när vi bokade förra veckan. Bra att du fick dina beställningsvaror och jag antar att gårdagen med mulet och regn kanske bidrog till utflykten till La Zenia. Har fortfarande inte varit där...Men det blir väl...
Trevligt med fint väder hemma, men det får man väl ta som bonus.
Kram!
Ditte

Hamid

Hej Ditte,
Tack för senast och ett jätte trevligt fika och sällskap. Jag önskar er en trevlig resa och vistelse hemma i Stockholm och ser fram emot nästa fika. Apropå kameran som vi pratade om igår ser jag nu att Cyberphoto har sänkt priset med 1000 kr bara ikväll.
Ha det gott.

Svar: Tack till er båda också. Hoppas vi ses igen i januari. Bra med en sänkninga av priset på kameran. Kommer nog att beställa den och även se till att få Canons fotoprogram instllerad på datorn. Tack för bra förslag ! Ha det gott ni också och njut av vistelsen här. Vi hörs och ses!
Ditte

Preciosa

Ha en bra resa! Vi hörs och skrivs!
Kram I och I och I ♥♥♥

Svar: Tack! Och vi är snart tillbaka hoppas vi. Kramar från oss båda. Viss hörs och skrivs vi!!
Ditte

Geddfish

Så fina underbara bilder, vilken lycka att ha Spanien att åka till när det är som mest trist i Sverige.
Men kul att komma hem till barn och barnbarn. Men, mina bor i Sverige och jag med, de bor alla fyra i en radie om 15 mil i fyra vädersreck, men tyvärr, så har de alla så ont om tid, så är det ju med våra ungdomar, så vi träffs inte så ofta.
Lycklig hemresa nu och stor kram, Gerd

Svar: Tack! Ja, det blir bra att komma hem ett tag nu. Längtar efter döttrar och barnbarn. Vi bor ganska nära så mellan jobb och annat så brukar vi kunna ses. Om inte annat så ibland på helgerna. Och jag hämtar gärna Max som tycker det är roligt att bo över hos oss. Enkelt med tåg mellan Stockholm och Uppsala. ( Om tågen går vill säga.....inte att lita på. ) Tankar och en solig kram till dig.
Ditte

A-C

Tack Ditte för en trevlig pratstund idag i det härliga vädret! Ha en bra resa hem så ses vi när ni är tillbaka i Torre. Kram/ Anna-Carin

Svar: Tack själv! Jättetrevligt! Och så perfekt väder! Vi hörs och ses snart igen. Kram!
Ditte

vivi

Återigen...Välkommen! 😆😆
Dotter med barn kommer till jul...kanske vi kan ses hos oss nån dag...med kidsen😉😉😉

Svar: Tack för välkommen hem hälsning! Trevligt med dotter och barnbarn. Förstår att du är glad. Vore jättekul att ses. Kram!
Ditte

Znogge

Även om hösten är ovanligt mild här så kändes det lite bistrare i går så luncher utomhus är nog snart bara ett minne. Men du kommer hem till en trevlig och upplyst tid så helt fel låter inte planeringen!

Kram

Svar: Det är bra att kunna vara flexibel och nu blir det bra att komma hem ett tag. Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Gomorron Ditte!
Jag önskar Er en bra resa hem.
Vi hörs!
Kram/A-K

Svar: Tack! Nu är vi väl hemma igen. Känns bra det också. Men det är mörkt...Kram!
Ditte

Annika

Hej Ditte
Vilka härliga bilder du tagit. Vad vackert det var inne i kyrkan. Har inte varit inne i den bara i den vita kyrkan.
Kram

Svar: Tack! Ibland blirbilderna lite som man tänkt sig och ibland inte. Men jag tränar på att få till det. DEn här gamla kyrka är helt klart värt ett besök vid tillfälle. Vacker och olik den stora vita, som jag också tycker är fin, men den är i mer modern stil.
Kram!
Ditte

Ama de casa

Visst var det härligt igår! :-)

Ha en bra resa hemåt nu då.
:-)

Svar: Gårdagen var helt ljuvlig och behövs som fint minne till denna mörka novembereftermiddag i Stockholm. Resan gick bra och det är fint att vara hemma också.
Ditte

Bosse Lidén

Vad vacker kyrkan var på insidan. Det är ju alltid insidan som är viktigast. Blev paff när jag läste att du var kvar. Jag som skickade iväg boken i måndags. Hoppas det gick bra ändå. Trevlig hemresa. Kram Bosse

Svar: Visst är insidan det viktigaste! Och ett stort tack till dig och Solveig för härlig bok och vackert kort. Paketet låg och väntdtades på mig här hemma.Hemresan gick bra, men det var mörkt redan klockan 15. Lite trist. Men skönt att vara hemma också.
Kram!
Ditte

Lena i Wales

Fina bilder och trevlig text som vanligt! Visst kan det säkert vara trist att lämna, men kanske har Stockholm mycket positivt att bjuda på så här års, när julen börjar närma sej. Och så får ju vi fina Stockholmsbilder av dej! När du väl är hemma,som du kanske är nu, är det säkert härligt det också. Kanske vi ses i Stockholm innan jul??!

Svar: Tac för fina ord!Just hemkommen till Söder Och det känns också bra. Mörkt förvisso redan strax efter klockan 15. Men det är snart mitten av november.Vad roligt om vi kunde ses innan jul!
Önskar dig fina dagar i Spanien.
Ditte

Bosse Lidén

Tack för att du berättade. Jag förstår att det finns de som längtat extra efter dig. Det är tufft när det aldrig blir riktigt ljust under dagen. Kram

Svar: Och visst är det fint att längta också ! Nu har jag gått så mycket ljus så att jag klarar mig ett tag framöver och det känns bra. En härlig bok att läsa har jag också så några kulna dagar skall nog gå bra. Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: