På gatan

    
 Ibland är det skönt för en noggrann bilförare/trafikant som mig att se lite variationer. Ofta blir det som synes en del personliga avgöranden som kommer in i bilden och det kan vara väldigt uppiggande att beskåda.
Just vad gäller den kreativa och flexibla tolkningen av olika bestsämmelser tycker jag har kommit en bit på väg här.
(Men bara en bit, jag har sett betydligt mer kretativitet i olika asistiska länder, där uppfinningsrikedomen i trefiksituationer är långt utöver EU standard.)
Man kan undra om vissa regler  kanske mer är rekommendationer än något annat.
 
Ja, föraren till en en bil som är parkerad just framför en stoppskylt har nog tänkt till. Och varför stå i en parkeringsruta när man kan stå käckt på svaj på en trottoar och i gatan.
Kanske ännu en bil kan få plats i parkeringsrutan?
 

Fickparkering är det bra att kunna i backen ner mot stranden och man undrar ibland om bilarna lyfts in i luckorna. För de är många gånger trånga. Men eftersom jag gillar frisk luft och hästar så kanske alternativet att kombinera häst och biluthyrning kunde vara något. Tror helt klart hästen är lättare att parkera.
 
Runt i Torrevieja har det i några veckor varit lite "råddigt" att ta sig fram på många gator eftersom nya gasledningar lagts ner. Vissa gator har varit helt avstängda för biltrafik och en del för all framkomlighet.
Men nu är det mesta av jobbet klart i stan och bullret har lagt sig.
Undrar nyttan med gasledningarna då de flesta verkar ha övergått till el....Men det är en helt annan fråga. Och många har varit sysselsatta med jobbet och det är bra.
 
Först kommer en man gående på gatan med sin stopskylt. En bit efter kommer en nätt, liten grävskopa i snigelfart. Och i gatukorsningen stannar mannen, visar stoppskylten för säkerhetsskull, för det finns inga bilar på den korsande gatan eftersom den varit avstängd. Grävskopan passerar och allt är frid och fröjd.
Kan inte annat än påstå att regler, i vissa fall, är till för att följas.
           
 
 
 
Ami

Haha! Ja man har undrat många gånger vad som rör sig i huvudet på folk när de parkerar så galet....Och den där hästen har vi också fotograferat. Jag trodde först inte den var äkta när vi såg den, men den rörde ju sig, så den lever :)
Ha en trevlig kväll!
Kram

Svar: Jodå, hästen lever och jag tror man kan hyra den /timme. Verkar i alla fall lätt att parkera. I övrigt tycker jag att bilisterna har kreativa lösningar här på det mesta. Kanske inte så praktiska för sina medtrafikanter direkt....
Önskar er också en fin kväll.
Kram!
Ditte

TantGlad

Haha.....vart så full i skratt då jag tittar på fina bilder. Tur jag inte är ute och kör bil för nere. Kanske det är bättre med hästar. Undra hur många hästkrafter hästen har??
Förstår dom har fullt upp med dessa jobb.
Nu ska jag ta det lite lugnt och snart är det "så mycket bättre" hos mig.
Varm go lördagskram till dig

Svar: Tack, du goa! Jag glömde att fråga om hästens kapacitet i hästkrsfter, men den såg i alla fall följsam ut. Här har jag tagit det lugnt hela dagen förutom en runda på stan. Nåja, jag har läst spanska på terrassen, men det är också ganska lugnt för jag bestämmer tempot.
Önskar dig en trevlig kväll.
Kram!
Ditte

Znogge

Ja, det är andra parkeringsvarianter som gäller utanför Sveriges gränser! Många gånger har jag sett andra bilar "knö sig in" genom att puffa fram eller tillbaka en annan bil. Fickparkering är tyvärr inte min starka sida så jag väljer öppnare lösningar ;-)

Ha en bra kväll!

Svar: Nej, den svenska ordningen gäller inte alltid. Vad gäller fickparkering blev jag bra på det när jag bodde på Upplandsgatan i Stockholm och hade min pappas bil, en gammal Mitsubishi, utan servostyrning. Stark i armarna blev jag också . Här har vi ännu inte hyrt bil. Cykel och buss har fungerat bra. Men nu vill vi utvidga turerna och då blir det bil. Men här i stan behövs den inte egentligen. Önskar er också en fin kväll.
Kram!
Ditte

Geddfish

Roliga bilder, hihi, ja det har härliga parkeringar, herre jösses.
Bra dokumenterat!
Skulle inte gå an här, men funkar där. Konstigt.
God lördagskväll, så mycket bättre, kram, Gerd

Svar: Go kväll! Cyklarna är parkerade hemma på terrassen och kvällen bjuder nu på Moreus. Blir tv 4 play på "Så mycket bättre " senare. Vad gäller parkeringar här är det många kreativa lösningar som man kan se. Oftast roligt! Önskar dig också en trevlig kväll. Kram!
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Tack för i dag också :-)
Toppen av felparkering hade min dotter - dock i Sumpan - för
ett tag sen. P-vakterna kör in på gården till hyreshuset och ställer sig på hennes betalda
P-plats :-) Gissa om dom bad en miljon ggr om ursäkt hahaha...
Kunde ju ha fått sparken :) Fast här nere tjuter det i alla hörn flera ggr om dagen och det beror på att sikten är obefintlig för folk parkerar i alla gathörn och även in på zebrorna.
Ö-gångsställena. Då ser man ju inte om det kommer nån bil och så chansar man.
Kram P ♥

Svar: Tack, du också! Och det blev ju ett resultat ! Ja, incidenten i Sumpan tar nog lite rekord . Här är det många kreativa parkeringar och man kan ju försöka sig på liknande i Stockholm. Blir nog dyrt....Kram!❤️
Ditte

FREEDOMtravel

Jag har ju förstått (framför allt från Amas blogg) att man parkerar lite hur som helst... Gissar att p-böterna inte är lika hårda och frekventa? Här på Pampas är vakterna nitiska. De kommer varannan timme och verkligen leeetar små fel i parkeringarna. Gissar att de får provision för att sätta dit folk...

Svar: Tror att böter kan förskomma här också och att fordon kan transporteras bort, men säkert inte alltför vanligt.Trist att vakterna på Pampas Marina skall vara så nitiska. det är ju ändå ett mer skyddat område och sällan man kanske medvetet står i vägen.
Säkert kan viss provision anas där...
Ditte

Eva`s blogg

ha ha ja vad kan man säga? finns folk till allt ha ha men ni fick er säkert ett gott skratt :) kram å ha en skön dag

Svar: Vi fick oss flera goa skratt och tycker många har kreativa idéer vad gäller parkeringar och annat.Kram!
Ditte

Ama de casa

Haha! Det bor nog en liten trafikpolis i dom flesta av oss :-)

Jag tror dock att den där gula rutan indikerar parkeringsförbud. Gult i gatorna brukar göra det här. Inte för att folk bryr sig om det, direkt... Men jag gissar att det är ett garage där? Då brukar dom bry sig, annars blir dom bortbogserade om nån måste ut eller in. Sen bryr dom sig också nere på gatan utanför guardia civil. Där är det gulmålat trottoarerna utefter hela gatan och där står det aldrig nån bil. Undrar varför? Haha!
:-)

Svar: Aha! Tack för "insideiformation" . Eftersom vi mest cyklar eller går så noterar jag hur bilarna står. Men skall jag köra själv så får jag nog läsa på. Man vill ju göra rätt...Och att bliar blir bortbogserade har jag sett så någon ordning finns det. Men klart jobbigt om man inte kommer ut ur sitt garage för att någon valt ut just en sådan plats.
Ditte

Veiken

Hahaha! Det finns regler, men vi gör som vi vill! Typiskt. Man kan ju se värre saker än detta. I Sverige skulle det vara näst intill omöjligt att bete sig så! Kram

Svar: Lite egensinnighet och stor kreativitet gör att man kan tänja på flera gränser vad gäller parkeingar och bilars framförande. Regler ses kanske mer som en rekommendation här. Men både i Bangkok och Peking har jag sett betydligt mer kreativitet....Kram!
Ditte

Marja

Intressanta gatubilder! En häst är ju lite oväntad mitt i allt så där. :) Ha en fin söndag! Kram! :)

Svar: Tror kanske hästen är mer miljövänlig och ett trevligt inslag var det förvisso.Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: