Ny chans!

    
Det strålande vackra vädret håller i sig och en sen lunch utomhus kändes perfekt. Men var? Det är en ofta återkommande fråga för oss och vi hade ett antal förslag.
Nära havet och gärna i lä eftersom vinden drog i ganska ordentligt. Plötsligt befann vi oss vid "vattenfallet" och där i närheten är restaurangubudet stort, även om en del packat ihop för säsongen.
Tidigare har vi då och då ätit på Alingui och varit nöjda, men efter det att jag ätit en extremt trådig lasagne där vid ett par tillfällen, alltså osten har varit en tjock trådig massa, så har vi inte varit där sedan i juni månad.
Kanske var det dags för ett nytt försök, men inte välja just lasagne som varmrätt.
Alingui har en meny för 8 euro med ett antal förrätter, varmrätter och efterrätter att välja på och bland dem också helt vegetariska rätter eller fiskrätter för de som önskar.
Även en helt fristående à ka vartemeny finns.
Eftersom vi såg/hörde att även många spanjorer valt att luncha här (då brukar maten vara bra) så slog vi oss ner på den i övrigt fullsatta restaurangen.
Bra service har det alltid varit, tycker vi och oftast bra mat.
Efter att ett bra tag senare ha ätit oss igenom trerättersmenyn konstarade vi att det var bra att Alingui fick en ny chans av oss.
Och bäst att satsa på säkra kort, om man  nu vet vilka de är. Kan förstås variera efter kockarnas humör. Men vi kommer tillbaka.
 
 
 Ny chans till Alingui! Förrätten, skaldjurscocktail, var god. Kanske lite mycket dressing, men fint dekorerad och med flera räkor i. Gillas! Varmrätten blev för min del tunna kycklingbröst med sallad och en pepparsås.
Mer än godkänd. Bra så här långt!
                                                                                                 
Vad gäller desserterna har jag aldrig blivit mindre nöjd. Snarare mer...
Mitt val föll på äppelkaka med vispgrädde och glass och eftersom en chokladbrownie beställdes av Bosse så var jag hoppfull om att få smaka en bit. Smakutbyte kan vara trevligt... 
 
Promenaden längs havet för att smälta maten kändes både uppfriskande och stärkande.
Dessutom var det så vacker!
 
 
 
                                                                                                                                                                           
 
Malin

Vilken trevlig lunch och tur att maten var bättre denna gång. Är det något jag lärt mig av utlandsresorna i val av restauranger så är det att ha koll på vart lokalbefolkningen äter någonstans. En bra fingervisnining som sällan slår fel

Svar: Helt rätt tror jag. Så brukar vi också tänka .
Ditte

Ama de casa

Jag gillar Alinghi jättemycket! (Har dock aldrig testat lasagnen). Fläskköttet med senapssåsen har jag snöat in på. Såsen är så god, och det är ju inte så vanligt här i Spanien att man får sås till köttet/fisken om man inte beställer in extra. Det HAR hänt att jag beställt nåt annat och bett om senapssåsen till det. Lite måste man väl variera sig ;-)

Som förrätt är den friterade camenberten en favvo hos mig, och räkcocktailen hos Anders. Men där brukar jag variera mig lite mer :-)

Svar: Fläskköttet med senapssåsen är det Bosse brukar beställa, likaså tar han gärna gärna camemberten. Och det finns ju verkligen mycket att välja på. Lasagnen kan jag göra hemma. Bra att vi nu känner att det är bra igen. För vi gillar stället.
Ditte

Gittan

Vilken god mat ni har ätit och kul att prova lite olika, fina bilder. Ha en skön helg. Kramar.

Svar: God mat blev det denna gång och trevligt hade vi. Så nu kommer vi helt klart tillbaka igen.I övrigt har vi det bra och njuter av fina, ljusa, dagar.
Önskar dig också en fin helg.
Kram!
Ditte

Bosse Lidén

Vi gick också en skön promenad vid havet efter vi var på Olov Viktors i eftermiddags. Visst är det coolt att byta lite mat/efterrätt med varandra vid bordet. Sådant tillhör inte bara de nyförälskades revir. Jag tror säkert att min namne tillät detta. :) Trådig lasagne är ingen höjdare. Helst inte på bortaplan. Samtidigt är det viktigt att bjuda på en andra chans när så många andra komponenter är till ställets fördel. Känner ni är redo och är supernöjda med "denna tiden" eller känns det vemodigt efter rapporter hemifrån om väderleken? Vi väntar och skickar boken till jag noterat att du "landat". Kram en annan Bosse

Svar: Blir bra med boken då vi landat hemma. Blir bra att komma hem och stämma av både det ena och det andra. Men det finns ju returbiljetter...Och det här med att ge saker och ting, även personer, en andra chans tror jag på. För visst kan allt/alla ha sämre dagar. Åtminstone så har jag det.
Kramar och tankar till dig.

Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Bra att maten var god, har ju varit bara två ggr med dåligt resultat :)
Gåta: Har restaurangen bytt namn. Har ju hetat Alinghi hela tiden men ser på skylten att det står Alingui nu. Bytt ägare? Ok, inget viktigt men konstigt :)
Tack för i dag förresten...muy trevligt :)
Kram P ♥

Svar: Jag funderade också på namnet, men vet inte. Personalen verkar vara densamma. Nu när vi senast åt där var vi nöjda, mer än så....Men ingen mer lasagne där. Den gör jag bättre själv. Tack själv för idag. Trevligt som vanligt med dig och La Syrra.
Kram!
Ditte

Susan

Hola! Vi har aldrig provat Alinghi men hört både ris och ros om maten. Min bror lånade ju vår sommarstuga förra veckan och han skickade sms till mig om att jag skulle tipsa sonen (som är där nu med flickvän) om De Bassus (?).
"Tipsa de om De Bassus, bakom vattenfallet bredvid Casinot. Trerätters för 7,90 Euro! God mat, trevlig personal och 6 varianter av varje rätt att välja på. Jag tog friterad camembert, fish and chips och creme catalana. Osttallriken för 9 Euro var den bästa jag har ätit men den räcker till 2-4 pers."
Kram//Susan

Svar: Tack för tipset! Skall provas! Helt klart!Kanske har Alingui nu bytt både namn, lite annan stavning, och ägare. Men idag var det riktigt bra igen. Tror det beror på vilken/vilka rätter man väljer och utbudet är stort. Vi gillar att testa olika ställen så De Bassus skall få ett besök.
Kram!
Ditte

Veiken

Det är aldrig fel att ge något en andra chans! Dessutom dubbelt bra om det blir en fullträff som i ert fall! :) Kram

Svar: Kanske har restaurangen bytt ägare? Namnet stavas nu på ett annat sätt enligt skylten. Hur som helst var det både gott och prisvärt och fint att kunna sitta ute och äta i november. Kram!
Ditte

Eva`s blogg

God morgon vännen...åh vad jag blir hungrig då jag ser detta goda och en vacker strand/hav kan man aldrig få nog av eller hur? myser o njuter som det skall göras ser jag ju att ni gör :) ha en ljuvlig dag kram

Svar: God morgon! Vi har vackra dagar och visst är det fint med både glittrande hav och att kunna sitta utomhus och äta god mat. Önskar dig också en trevlig lördag. Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Hola Ditte!
Kul att ni blev nöjda med maten på Ahligi denna gång. Jag var där bara en gång i höstas och då tog jag som alltid den friterade Camenberten och en jätteklubba av fläskkött tror jag. Tyvärr denna gång fick vi lämna tillbaka köttet. Tog ett tag och sen fick vi helt nya klubbor som var som de skulle. Brukar aldrig orka efterrätt efter denna måltid.
Håller på tittar på resor efter nyår. Vill gärna att sambon följer med. Vamos A ver.
Har varit barnvakt i stort sett hela veckan, så mina spanskalektioner har fått vänta.
Hälsa Bosse och kram/A-K

Svar: Har du varit barnvakt så förstår jag att spanskan haft paus. Men nya friska tag....Jag har repeterat mycket och kan nu gå vidare. Känns bra! DEn friterade camemberten är jättegod, men hemma aäter man den ju ibland till dessert och med hjortronsylt. Men varianten här på Alingui med tomatmarmelad är jättegod.
Kul att de letar biljetter. Vore så roligt om ni kom ner. "Vamos a ver".
Bosse hälsar!
Kram!
Ditte

Ami

Ja, Alinghi har jättegoda menyer. Har aldrig smakat just lasagnen, men hört fler som blivit besvikna på den. Men jag säger som Ama, att rätten med senapssåsen är så god!
Önskar er en fin dag!
Kram

Svar: Ja, det finns ju många rätter där att välja bland så lasagnen kan utgå. Nu var vi nöjda och det var bra för vi gillar stället. Och rättten med senapssås är jättebra.
Önskar er också en trevlig dag.
Kram!
Ditte

Znogge

Mmm... så gott det lät! En vällagad lasagne är bland det godaste som finns men osten får aldrig bli seg och trådig. Dina val lät hur tilltalande som helst så nu sitter jag här och blir lätt hungrig...

Kram och god förmiddag!

Svar: Min egen lasagne tycker jag mycket om och den här ingen trådig ostmassa i sig. Men det finns så mycket annat att välja på så den kan med lätthet utgå. Här är det dags för lite lunch och den blir ute hemma på terrassen.
Önskar dig en trevlig dag.
Kram!
Ditte

Annika

Hej Ditte
Alingui var vi på ett flertal gånger. Vi var nöjda varje gång. Vi har inte ätit lasagnen. Det kanske var tur det. Vad jag längtar ned till T. Hälsa B .
Kram

Svar: Förstår att du längtar hit! Hösten har varit och är fortfarande jättefin. Glad vi på nytt besökte Alingui för de har vait bra tidigare och var det ni igen. Kanske beror resultatet på kockarna...Bosse hälsar!
Kram!
Ditte

Lena i Wales

Vad hungrig jag blev nu! Ser så gott ut! Härliga glitterbilder nedan. Får mej att tänka på mina gamla bokmärken med glitter på. Ha en fin helg i Torre!

Svar: Att sitt ute och äta i november är ju en ynnest i sig och är det dessutom nära havey och maten bra så blir det om möjligt ännu bättre. Önskar dig också en fin helg.
Ditte

Ann-Kristin

Hej igen!
Jag väntar på recept!
Kramis

Svar: Visst ja....Det förstår jag och jag har haft ovanligt lång leveranstid. Men idag så....
Kram!
Ditte

Ama de casa

sv: Menyerna varierar ju varje dag nu under skedveckan, fast en del har samma förrätter genom hela veckan. Skitsvårt att bestämma restaurang och dag! :-)

Svar: Kanske slår vi till imorgon....Finns med i ev. planer.Restaurang vet vi inte än.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: