"Njutningshelg"

    
I går kväll planeerade jag helgen och det är så mycket jag vill göra, men när jag sent om sider gick till sängs hade nästan alla trevligheter jag ville göra fått plats. En skön känsla.
 
Stod länge på balkongen och gladdes över alla trevligheter som helgen skulle bjuda på.
 
Lördag förmiddag och jag träffar Helen (dotter) vid Medborgarplatsen och vi promenerar tillsammans genom Söder, Gamla Stan och upp till Östermalms Torg. Då och då försöker vi hitta en trevlig restaurang för ett lunchuppehåll. Trots att klockan var en bra bit efter lunchtid hann vi passera 14 restauranger, där det var kö och inte ett ledigt bord inom synhåll, innan vi i Kungsträdgården lyckades "knö" in oss på Victoria.
Jag har aldrig varit med om liknande här i stan. Just idag, skulle alltså alla, det kändes som alla, ut och handla julklappar och äta lunch.
Jag är nog ovan vid lördagsshoppingar så här i första adventstider.
 
I Kungsträdgprden åktes det skridskor på den konstfrusna banan och t.o.m. en snöhög fanns på plats som roade både barn och vuxna. Kanske blir det den snö som vi får se här till jul.
 
Restaurang Victoria hade bord för oss och mat och dryck fick vi också, även om maten dröjde. Man kan anta att köket och personalen var något underbemannade inför dagens rusning. Vi satt länge vid bordet, av naturliga skäl  och det var så mysigt att ses på tu man hand.( Det dröjde nämligen innan maten kom...)
 
Ceasarsallad för Helens del och "Joppes räksallad", en gammal Tore Wretmanklassiker, blev mitt val.
 
Fram på eftermiddagen gick jag mot Centralen för att ta pendeltåget till Märsta där väninnan Vivi skulle hämta mig för vidare färd ut på landet.
Men det blev en lång väntan. Så småningom kom tåget, men 20 minuter sent, olycka på spåret vid Södra Station. VI klev på och ny väntan infann sig. Nu var det en eller flera personer på spåret vid Karlbergs station och tåget kunde inte passera. Men ojämna mellanrum upprepades at tåget var sent och man visste inte när det kunde avgå.
Jag och alla andra väntade tappert. Eftersom jag är eask i vändningarna hade jag i alla fakk en sittplats, alltid något. Och över en timme försenad lämnade pendeln Centralen och 40 minuter senare klev jag lättad av i Märsta och satte mig i Vivis bil för att åka ut på riktiga landet och här är jag nu.
Bubbel med tillltugg välkomnade mig och snart väntar en härlig middag.
Mycket prat och skratt lär det bli under kvällen och i morgon kanske en julmarknad  här ute får besök av oss.
Jag kan ju alltid titta på tomtarna för det är trots allt första advent.
 
Bubbel i glasen smakade gott och mysigt med adventsstjärna i fönstret och alla ljus, säkert ett 50 tal,
som väntar på att tändas. Så nog är det adventstider alltid.
                                                           
 
Ami

Vilken jättemysig dag! Och det gjorde ju inte så mycket att Helen och du fick vänta lite extra på maten när ni fick rå om varandra helt själva :)
Och trevligheterna fortsatte hos din väninna. En riktigt njutdag :)
Hoppas ni får en lika trevlig första advent!
Kram

Svar: Tack! Jag har det så bra och blir ompysslad på alla de sätt. Men mycket folk på stan var det, så skönt att nu vara på riktiga landet utan trängsel.Önskar er en fin första advent.
Kram!
Ditte

Oslofru

Så underbart :D

Svar: Jättehärligt ! Och Stockholm är så fint och nu mysig kväll ute på landet .
Ditte

Znogge

Ännu en mysig dag i gott sällskap! Vi var inne om på Emporia i dag och var pigga på något i lunchväg. Men det var knökfullt på alla ställen och vi hade inte tid att vänta. Men en annan gång så...

Kram och god kväll!

Svar: God kväll/natt! Alltså även många hugade lunchätare även i Malmö. Och vi fick vandra långt innan vi fick en plats i "härberget", på en restaurang. Har aldrifg sett maken till hungriga människor en lördag. Kanske är det julhungern som satt in.Kram!
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Härlig dag. Har Bosse åkt till Åland kanske?
Vackert i Estocolmo.
Kram P ♥

Svar: Härlig dag blev det och B på Åland. Stockholm är fint men idag var det för mycket folk ute på stan. Varför är de inte hemma och bakar ? Det är ändå första advent i morgon. Kram!
Ditte

Iris

Glad lillajul! Kram

Svar: Tack du finaste ! Glad lillajul till dig också! Kram!
Ditte

Sanna Preifelt

Åh vad underbart :)
Imorgon kommer jag till Stockholm, vi kanske kan äta middag någon dag? Jag är kvar tills 19:e december, sedan hem till familjen också kommer jag upp igen runt den 4:e januari :)

Svar: Välkommen till Stockholm! Jag åker till Spanien på tisdag och kommer tillbaka den 16 december. Skickar ett mail så kan vi kanske planera in en middag . "Be my guest".
Ditte

Annika

En härlig dag. Ha en fortsatt trevlig helg.
Kram

Svar: Absolut! Ja, förutom pendeln då som inte gick, men jag hade ju ingen brådska. Kram!
Ditte

Ama de casa

Lät härligt! Ja, förutom det där med julruschen då. Jobbigt när det är så mycket folk överallt. Här har vi nog mer julirusch än julrusch :-)

Svar: Låter skönt. Men nu vilar jag upp mig på landet efter gårdagens rusch bland fåglar och träd. Skönt!
Ditte

Geddfish

God förmiddag och trevlig 1 advent!
Igår var jag framme på vår julskyltning, den pågår idag också, men jag hoppar.
Fina bilder och mycket rusch, ser jag.
Ha det fortsatt gott, kram, Gerd ♥

Svar: Tack! Mycket rusch på stan igår,men jag är kvar ute på landet och här råder lugnet själv. Nja, möjligen fåglarna som är lite högljudda. Nu väntar julmarknad...Önskar dig en trevlig 1:a advent.
Kram!
Ditte

Veiken

Vilken härlig helg du har! Det gäller att ta vara på det fina stunderna! Vi håller oss från stan idag och ska på handboll och se barnbarnet spela! Det är också en form av njutning för oss. Det gäller att passa på medan vi kan. Sedan dröjer det ett tag innan vi är på plats för en match! Kramar

Svar: Handboll låter bra och särskilt näar barnbarnet är med och spelar. Hoppas det går bra. Jag är ju också en handbollsfantast, men lyckades inte själv så bra i den sporten. Dock tittar jag gärna på tv om matcher sändas.
Kram!
Ditte

Veiken

Mja, en match till lär vi hinna innan det blir ett långt uppehåll! Kram

Svar: Trevligt! Ser fram emot det.Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: