Mönster

    
 Tålamod, tålamod...Jag tränar och visst har mitt tålamod blivit bättre genom åren. I kväll har internet varit ovanligt segt och att se tv via datorn har inte lyckats förrän nu. Men man kan inte få till allt. Och det är inte som "hemma" och tur är väl det.
Hörde att även den fasta ADSL uppkopplingen har varit seg, men datorer och uppkopplingar är ju en "världslig sak" som Karlsson på Taket skulle ha sagt.
 
Regn idag på förmiddagen och för mig blev det ett par timmars spanskstudier och lite plock här hemma i stugan. Hemesa väntar om ett par dagar.
Men fram på eftermiddagen klarnade det upp och det blev en kaffpromenad till Ina Expresso på Caballero de Rhodas tillsammans med Preciosa och "La Syrra"och dit kom även vännerna Hamid och Cathi som är här nu. Jätteroligt att ses igen.
 På vägen stannade jag upp för att titta lite extra på mönster på några husfasader, grindar och murar.
 
Försökte se var och om jag passade in i mönstren. Tveksamt!
 
Men här! Lite som en "Romeo och Julia balkong" med ett vackert fönster ovanför.
Här skulle jag kunna passa in. Två utgångar är perfekt!
 
Mönster även hos ina Expresso. En av oss i sällskapet (inte jag) beställde in denna färgglada och mönstrade tårtbit. Stor och säkert berikad på diverse färgämnen, men fin var den.
Jodå, jag provsmakade och den var riktigt god dessutom.
 
Även torget framför den "Stor Kyrkan" bjuder på många olika mönster. Det tar bara ett tag att se dem.
Så är det nog med det mesta. Mönstren finns, men ibland vill man inte, kan inte, se dem.
Och att bryta ett mönster, vilket det än må vara, är också en bedrift.
Men kanske skulle man våga sig på det lite mer. Finns väl inget att förlora? Eller?
 
 
Znogge

Det var verkligen en regnbågstårta! Ser nästan lite giftig ut men bra att den var god! Här är det samma mönster som alla morgnar så nu är det överväxel som gäller!

Kram och god morgon!

Svar: Ja, mornarna, särskilt om man jobbar bör nog ha samma mönster. Jag som tillhör "fridamerna" kan ju ändra lite då och då. Men kanske blir det lugnare med mönsterskiftningar senare under dagen. Önskar dig en trevlig dag.
Kram!
Ditte

Geddfish

Gomorron!
Intressant med mönster, det tycker jag också. Brukar komponera själv då jag stickar raggisar, då jag använder restgarner, det händer.
Bryta mönster, ja bra tanke. Ibland kan vi påverka, ibland inte.
Dimmiga kramar med 6 plusgrader, Gerd <3

Svar: Jag förstår att du är bra på att komponera och se mönster och vilken tillgång det är i dina handarbeten. Säkert ser du mönster, vad gäller former i mycket som finns runt dig också.Någ är det så att man ibland kan påverka sina egna mömster mer och ibland mindre. Men jag börjar lite smått idag med en sak. Får se hur det känns.
Hoppas dimman lättar men annars är det väl bara "att gilla läget".
Halvsoliga kramar från mig.
Ditte

Ann-Kristin

Gomorron Ditte!
Är inte vi 40-talister mönstermänniskor för jämnan? Inte många som vågar eller vill bryta mönstret. Jag är en fegis, kan jag villigt erkänna! 😊
Tårtan såg inte god ut! Tror inte ens att jag skulle vilja smaka den.
Lycka till med allt innan hemfärden.
Hälsa Bosse och kramar till Er båda/A-K

Svar: Jodå, lite feghet blandat med ett mönsterbyte ibland tror jag på. Men visst är det svårt. I de gamla mönstren vet man hur allt är men kanske kan de piggas upp då och då. Jag försöker....Bosse hälsar och nu njuter vi av dagen här.
Kram
Tårtan var helt ok. och mönstret var glatt...
Ditte

Annika

Hej Ditte
Det är nog bra att bryta mönster i bland. Visst kan man förlora på det, men jag tror att vinsten blir större.
Kram

Svar: Håller helt med. Men ibland är det svårt att "komma till skott". Stannar ofta vid "assist".Kram!
Ditte

Ami

Visst är det så att man ofta följer sina gamla mönster.....Svårt att bryta. Men ibland skulle det nog vara nyttigt :)
Ha en fin dag!
Kram

Svar: Tror också det är värdefullt att bryta mönster, man får bara sätta igång...Nu tittar solen fram så visst blir det en fin dag och det på flera sätt.
Önskar dig också en trevlig dag.
Kram!
Ditte

Ama de casa

Så du tror att det är diverse färgämnen i den där tårtan? Nja... Jag är tveksam till det, den ser ju helt naturlig ut... ;-)

Visst är det svårt att bryta mönster...

Svar: Vad gäller färgämnena så vet jag inte, men jag har en hypotes....Kanske får jag ompröva den.Nu skall jag i alla fall se om jag kan bryta något mönster idag. En liten början.
Ditte

Veiken

Jösses, vilken tårtbit! Den skulle passa i vilken prideparad som helst! Frågan är väl vad som är i den!
Tänk att det ska vara så svårt att bryta ett mönster! Mönster kan ju vara riktigt vackert,ju! :) Kram

Svar: Visst var tårtbiten läcker att skåda. Man blev riktigt glad. Och smaken var helt ok. Innehållet är en annan sak...Vad gäller mönster så tror jag att jag skall börja förnya mig. Åtminstone lite. Kram!
Ditte

FREEDOMtravel

Kaklet påminner om kakel i Marocko tycker jag. Själva har vi också haft problem med Internet idag... på telefonerna. Vi har sagt Tele2 att vi ville stänga av abonnemanget den 1 december, Men de är tydligen inte så bra på datum, så de stängde av i morse... :(

Svar: Puh, vad trött man blir på att saker inte fungerar. Och att Tele2 inte kan läsa innantill. Mycket i Spanien är ju nspirerat av morerna och även en del kakel och än mer i södra Spanien. Antar att ni kommer att besöka Granada och då får ni se fantastiska mosaiker.
Förstår att ni i tankarna redan är på väg. Så spännande!
Ditte

Marja

Så fina mönster du hittade! Jag gillar mosaik av alla de slag, men det grå mönstret på mittenbilden är också fascinerande.
Välkommen hem till höstrusket, men jag antar att Stockholm är upplyst av alla julgirlanger m.m. så det inte känns så mörkt. :) Kram. :)

Svar: Höstmörkret har nog lagt sig över Stockholm men säkert har julbelysningarna kommit i gång och jag tycker det är fint . Känns mindre dystert. Här finns fint kakel och mosaiker på många vanliga hus och det är roligt att se hur man komponerar ihop sina mönster. Kram från mig.
Ditte

Scottish Moments

vackra mönster! Särskilt kakan var intressant:))

Svar: Mönster är roligt och kan ju innefatta så mycket. Och kakan var verkligen en intressant skapelse, särskilt färgmässigt.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: