Inspirerad

    
Helgens besök hos väninnan Vivi, ute på "landet" gav en hel massa inspiration. Insåg att här hemma måste det lysas upp.
Visserligen har jag många värmeljus, lyktor och stearinljus, men här ligger jag klart i lä. 
Fick i går ett tips här i "Blogglandia" om en adventsljusstake som jag vill köpa men den får vänta tills jag kan få transport till varuhuset.
Så idag när en julmarknad var avverkad, den på Steninge slott i Märsta, så blev det ett besök på Plantagen i närheten.
Här skulle det handlas. Har väl inte hänt på minst 10 år att jag köpt några ljusstakar eller ljusslingor.
Jo, i Pekinga föll jag för frestelsen men de ljusslingorna har emigrerat vidare till Spanien.
Adventsljusstakar brukar ju vara sjuarmade och en del femarmade, men den som fick följa med mig hem,
har inga direkta armar utan består av 19 ljus i olika höjder. Så någon direkt adventsljusstake är det inte, men förvisso en ljusstake.
 
Hemma hos Vivi igår kväll. Ljusen och ljusslingorna är tända. Hur mysigt som helst.
 
Den nya ljusstaken på plats i sovrummet.
 
Räckte det med en ljusstake? Oh, nej då! Vivi hade några fina hjärtformade varianter av ljusslingor som man antingen kan hänga på en växt, (tyckte inte den passade på orkidéer) lägga i fönstret eller hänga på väggen eller vad man nu tycker. Så en sådan köptes  är nu placerad i fönstret, nära en elkontakt.  
 
Ljusslinga till fönstret och visst piggar den upp...
 
 En sak till blev inköpt och det var en batteridriven historia som kan användas som bordsdekoration, hängas runt en spegel eller annat piffigt man kan komma på. Min hamnade på bordet, runt slverbrickan med värmeljusen. Där får den vara i natt och får se om jag kommer på någon annan placering under morgondagen, för nu tog min inspiration slut.

 
 
Ami

Vad fint det blev i era fönster. Och ibland är det bra att komma hem till någon annan och få lite ny inspiration. Jag tycker det är så kul att se hur andra har det, det finns alltid någon idé man kan snappa upp :)
Ha en fin kväll!
Kram

Svar: Jodå, nu blev det lite roligare och ljusare. Men jag ligger klart i lä om jag jämför med Vivi. Men det gör inget, för jag fick lite inspiration och goda råd vid inköpet. Kram!
Ditte

Susan

Hola! Ljus är ett måste nu! Statistiken för november i Stockholm blev 5 soltimmar - mot normala 54... Har inte varit så mörkt på 106 år! ;) Blev jättefint hemma hos dig!

Vi ses en superkortis i morgon!

Kram//Susan

Svar: Ljuset är viktigt! Idag ute på "landet" hade vi sol och det var så fint. Men den kära solen orkar inte vara uppe så länge....Tur man kan hjälpa till med extra belysning hemma för den behövs!
Hasta manana! Kram!
Ditte

A-C

Jag har förstått att det varit solfattigt i Sthlm så det behövs mkt ljus inomhus som kompensation. Igår hade vi en solig dag men idag mulet o regn senare på dan. Ikväll åt vi en fin entrecote på rest Casona inne i Torre med våra vänner, därefter tog vi tapas på två olika ställen, trots regnet. Inte mkt folk ute på stan. Kramar.

Svar: Låter både gott och trevligt med maten. vädret had väl kunnat vara bättre. Men, efter regn kommer sol. Idag sken solen där jag var och det var riktigt ljust och fint. Härligt! Annars är det belysning inomhus som gäller...
Kram!
Ditte

TantGlad

Tycker värkligen om ljus och belysningar. Så fint du har gjort det hos dig. Ljusstaken är jättefin som du har köpt. Jättefina belysta bilder..
Ha nu en skön ny vecka.
Varm kram från mig.

Svar: Visst är det fint med olika belysningar och jag blev riktigt inspirerad av min väninna. Vi har ofta rest bort över jul och då har det inte känts lika viktigt att få till det där med belysning. Men i år så...Önskar dig också en bra vecka!
Kram!
Ditte

Leffe

Efter att ha sett allt ljus-spektakel I Japan inser jag att det lite mer enkla och rogivande är det som hör Julen till. Va' fint det blev hos dej! Hälsa Bosse!

Svar: Tack och välkommen hem! Jo, här är det mindre spektakulärt med ljusen och belysningarna än vad det säkert är i Japan och många andra länder, åtminstone utomhus. Har erfarenheter från Peking men på något sätt tyckte jag om det. Här hemma blev det nu lite lagom. Och man kan behövs förnya sig, åtminstone lite, så jag gjorde ett försök.
Bosse hälsar tillbaka.
Ha det bra!
Ditte

Ama de casa

Oj vad ljuvligt juligt det var här hos dig idag! Jag älskar julen med alla ljus :-)

Psst! Du kan ju sno Ami's knep och ha den där ljusslingan som halsband när du ska ut och äta julbord... Fast då ska du nog ta den batteridrivna... ;-)

Svar: Jag brukar ine vara så "julig" men ljus och belysningar tycker jag om. Funderar nu på adventsstake till Torre, men det finns ännu ingen fönsterbräda, men kanske "mitt tekniska kontor" kan få till en sådan. Din idé men den batteridrivna slingan som halsband låter bra. Då syns jag dessutom.
Ditte

Annika

Jättefint hos din väninna och så fint hos dig nu ,med ny ljusstake bl.a. Visst är det roligt att få pynta och göra fint. Men då allt ska bort är det inte fullt lika kul. Men nu ska vi först njuta av denna fina månad som December.
Ha nu en fin vecka. Kramen

Svar: Jag fick bra inspiration och hon var med och handlade så det gick snabbt att plocka ihop och ganska folktomt på Plantagen, vilket var skönt. Nä, inte kul när allt skall bort, men här plockar jag bort till trettondehelgen. Och jag har numer inte så mycket julsaker. Men extra ljus känns behövlig i dessa mörka tider. Önskar dig en trevlig vecka!
Kram!
Ditte

Eva`s blogg

Åh va mysigt & visst är det kul med inspiration av andra o fint får du det också ju här har inte hunnits med nåt alls i helgen bara jobb. Men nästa så :) ha en fin måndag kram

Svar: Ja, det blev bra och kul att få lite inspo av andra. Man ser saker man inte tänkt på. I alla fall gör jag det.Förstår att du haft en rejäl arbetshelg men nästa helg kanske du kan njuta och fixa det du vill. Eller ta det lugnt....
Kramar!
Ditte

znogge

Under den här mörka tiden behöver vi allt ljus vi kan få! Så fint och mysigt det blev hos dig. I bland vill och behöver man förnya sig!

Kram

Svar: Visst behöven man förnya sig och bra då men lite inspiration från vänner. Och ljusen behövs nu i mörkret.Kram!
Ditte

Annika

Hej Ditte
Vi har ju behov av extra ljus när det är som mörkast. Tror säkert att ditt tekniska kontor kan fixa till en plats för adventssljusstaken i Spanien.
Kram

Svar: Hej Annika!Visst behövs det ljus så här års och lite fler än annars. November här har varit solfattigt och det känns även om vi bara varit hemma ett par veckor.
Ja, en fönsterbräda i "sommarstugan" skall stå på önskelistan....
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: