Hemma igen

    
Hemma igen! Och det känns bra!
Hemresan gick smidigt med Norwegian, ett fullsatt plan, men vi avgick på tid och landade före utsatt tid. Alltid bra när resan fungerar.  Att det sedan finns internet ombord och som fungerar hyfsat är förstås en bonus.
 Stockholm välkomnade oss med moln och med +7 grader, dock hade mörkret redan lagt sig när vi vid halv fyratiden satt på Arlandabussen på väg in mot stan.
På Centralen och T Centralen, var det slut på lugnet. Folk sprang som yra höns och jag måtte helt ha förträngt hur det brukar vara här i rusningstrafik. Men jag kom snabbt in i takten, annars hade vi aldrig ens kommit med tunnelbanetåget.
Väl hemma tände vi massor med ljus för att kompensera mörkret och hamnade i soffan med "hämtmat" och post. Och här lär jag nog bli kvar i kväll.
 
I morse i Torrevieja, solen på väg upp och vi på väg till flygbussen.
 

Fint flygväder med god sikt ända tills vi kom in över Damnmark.
 
Rusningstrafiken är jag inte alls van vid. Har nog kommit av mig rejält.
 
 
Gittan

Välkomna hem och jag kan tro att det är lite annat tempo mot vad du är van vid, men skönt att komma hem också kanske. Det är faktiskt härligt höstväder här nu, men inte dom dagar det regnar och är grått då. Ha en skön kväll. Kramar min fina bloggvän.

Svar: Tack för varmt välkomnande! Visst är det skönt att komma hem igen! Och vädret kan man inte påverka och bi har ju varit så mycket utomhus så vi klarar nog av lite regn och rusk också. Men visst hoppas vi på soliga dagar här också. Här blir det en tidig träff med John Blund. Kramar !
Ditte

Ruth i Virginia

T-Centralen på eftermiddagen är ett MADHOUSE!
Har aldrig sett folk rusa omkring så vilt. Man fick akta sej
för att komma ivägen för att inte bli omkullsprungen. Mitt
lugna liv i förorten har gjort mej till en tam gammal tant.
Välkommen hem!
Vi väntar hit en "cold front" från Kanada; har redan slagit hårt
till i gränsstaterna.
Glädjande för mej; Min up-scale loppis fick in nästan 1300 dollars
i dag - och då var ALLTING halvt pris. Kul att jobba, när det går så. :)

Svar: Tack! Det är trevligt att vara hemma också. Men grått! Så är det ju här i november. Men kansk ekommer några soliga dagar också. Vad roligt att din loppis fick in så mycket pengar. Härligt! Du gör verkligen en insats med detta. Vi undviker ju T-centralen i rusningstrafik, så igår var ett undantag och man blir raskt påmind om hur det kan vara. Har kommit ifrån detta som pensionär.
Jag läste om kylan som skulle komma till er, men kanske den viker av och tar en annan väg. Hoppas!
Ditte

FREEDOMtravel

Välkomna tillbaka till stan! Rusningstrafiken är ju ganska jobbig... I vanliga fall åker jag buss och slipper T-centralen...

Svar: Tack, bra att vara hemma också, men lite grått idag. Bussen är bättre, är oftast ett alternativ för oss också. Men nu hade vi nog tänkt bort tunnelbana och i ett antal veckor. Dock kommer man snart in i hur det ser ut här rusningstrafik.
Ditte

Sanna Preifelt

Välkomna hem!
Vad härligt det måste vara att helt ha kunnat stänga av all stress som finns här... Gud, jag önskar att jag kunde få leva någon annanstans, där stress och press inte existerade. Nåväl, drömma kan man väl!

Svar: Hej Sanna! Du har mycket runt dig nu, men kanske kan du efter examensjobbet förhoppningsvis ta det lite lugnare. Och drömmmarmåste man ha. Kramar och många tankar till dig.
Ditte

Preciosa

Hej igen :)
Jag blir anonym när jag skriver men få se nu när jag fyllt i alla uppgifter igen :)
Kram P ♥

Preciosa

Gokväll Ditte!
Skönt att höra att ni kom hem ordentligt.
Alltid ett vågspel att resa :-)
Kram från oss alla tre ♥♥♥

Svar: Tack! God morgon! Grått, mörkt och +7! Resan gick jättebra, men det blir alltid en lång resdag känns det som.
Idag blir det till att gå igenom post och annat småpyssel här hemma. Inga stordåd!
Hälsa de dina!
Bosse hälsar!
Kram!
Ditte

Leffe

Gomorron och välkommen hem till mörkret. Mörktet har ju sina fördelar också förstås. Det är åtminstone förutsättningen för att kunna mysa med tända ljus.

Svar: Tack, och visst har mörkret också sina fördelar! Man får leta lite för att hitta dem bara. Det är mörkt även nu på morgonen så man får börja med lite tända ljus för att komma i gång, men det ska nog gå bra.
Ditte

Geddfish

Välkommen hem!
Det funkar ju bra med era resor till och från Spanien, förstår jag. Däremot trängsel här hemma. Ja, tur det finns värmeljus som lyser upp tillvaron.
Muelt och 7 grader har det varit ett tag, så konstigt, ska vara 7 grader hela dagen idag med.
Kramar, Gerd

Svar: Gråmulet här också och +7. Men trevligt att vara hemma igen. Jag åker så sällan i rusningstrafik så jag blev lite överraskad, hade glömt bort hur det är. Men vet egentligen...Kram!
Ditte

Eva`s blogg

Välkommen hem till vårt avlånga land skönt att din resa gick bra o att du får en skön fredag kram på dig

Svar: Resan hem gick verkligen smidigt och nu är det skönt att vara hemma ett tag. Inga planer för dagen, skönt det också.Kram!
Ditte

Annika

Hej Ditte
Det är konstigt med den där stressen i tunnelbanan. Man springer efter ett tåg fast det kommer ett nytt om några minuter och det även om man inte har någon tid att passa.
Välkomna hem!
Kram

Svar: Jag har vant av mig med detta jäktande och är jag hemma så går jag hellre eller undviker rusningstrafiken. Och som sagt, det kommer hela tiden nya tåg så det är svårt att först detta jäktande.Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Gomorron Ditte!
Välkommen hem! Vilken kontrast att komma från lugnet och till Stockholms livliga trafik.
Hoppas ni får det bra här hemma. Troligtvis är ni snart tillbaka i sommarstugan.
Tjatar som bäst att sambon och jag ska åka några dagar i början av januari. Går dåligt med övertalning tyvärr. 😥
Kram/A-K

Svar: Tack! Tjata på du, det kanske hjälper. Hoppas! Skönt att vara hemma också och nu gör det inte så mycket om vädret är grått. Vi har ju haft fina veckor, verkligen. Idag blir det en lugn hemmadag och inget alls planerat. Ja, det har vi inte haft i "stugan" heller....Men tanken är trevlig.
Kram!
Ditte

Ama de casa

Ja fy sjutton för T-Centralen i rusningstrafik! Jag ogillar verkligen gången mellan tunnelbanan och pendeltågen. Där börjar man nästan småspringa oavsett om man har bråttom eller ej...

Det är perfekt med wiffi på planen. Att det ens fungerar är jag djupt impad över. Jag med mitt dåliga tålamod kan till och med ta att det går lite hackigt :-)

Svar: Jo, nog skyndade vi oss också på, fast vi inte hade ett dugg bråttom. Här i stan får man fasa in sig i takten om man inte skall bli omkullsprungen. Wifi, är helt perfekt, men som sagt planet var fullt igår så kapaciteten var inte så hög. Men å andra sidan brukar det vara lite segt, men det fungerar i alla fall av och til. Bra så. Har inte heller så mycket tålamod, men jag hann sortera och rensa foton också.
Ditte

Veiken

Välkommen till Sverige igen! Stress och elände, fast det finns ju en hel del roligheter också! Hoppas att ni kommer in den svenska rytmen igen. Torre ligger u kvar om ni får abstinens! Kram

Svar: Tack! Känns bra att vara hemma, men mörkt är det förvisso. Men å andra sidan är det mitten av november och vi har haft det ljust omkring oss länge. Och visst finns Torre kvar. Helt klart!Kram!
Ditte

znogge

Välkomna hem! Man vänjer sig snabbt av med vissa saker och anpassar sig till en annan tillvaro och ett annat tempo. Men ni är säkert snart inne i den svenska rytmen igen.

Kram

Svar: Tack! Trevligt att vara hemma igen! Jodå, vi anpassar oss snabbt till rådande tempo. Skall ut och träna nu. ICA väntar och matinköp skall göras. Kram!
Ditte

Marja

Så skönt att resan gick bra och så himla kallt är det ju inte i Stockholm just nu. Men lite kyligare luft och ett annorlunda tempo, som ni snart blir vana vid. Hoppas allt är bra med er! Kram! :)

Svar: REsan gick jättebra och det är smidiga transporter. Men trots det känns resdagar långa. Kallt är det inte i Stockholm, inte alls, dock grått. Men det är ju höst.
Och visst är det trevligt att vara hemma också.
Kram!
Ditte

Alexandra

Välkomna hem! Ja centralen under rusningstid är ganska deprimerande, så mycket människor...men så lite mänsklig kontakt!

Svar: Tack! Ja, visst är Centralen charmlös under rusningstrafik. Alla bara springer och ingen hinner stanna upp.
Ditte

Ami

Vad skönt att resan hem gick bra. Men förstår att du känner en helt annan stress här än i Spanien.
Och nu till en början kan det ju vara mysigt att vara hemma och träffa sina nära och kära, men sen brukar längtan ner smyga sig på igen :)
Kram

Svar: Jodå, hemresan gick bra och det är ändå smidigt att förflytta sig. Mysigt att vara hemma igen, åtminstone för ett tag. Ja, här i stan springer nog folk vare sig de har bråttom elller inte. Tror det hör lite till storstadsstilen.
Kram!
Ditte

Malin

Vi hamnde också i rusningstrafiken i torsdags när vi skulle in till Karlaplan på kurs. Glad att jag inte pendlar till jobbet varje dag för t-centralen i rusningstrafik är ingen lek och jag märker själv hur stressad man blir och dras med i det utan anledning.

Svar: Visst dras man med och det utan att man märker det själv. Så riktigt bra att man inte måste pendla var dag. (Jag gjorde ju det från stan till Väsby i ett natla år, men det blev oftast bil och då före och efter rusningstrafiken. Pendeltågen gick på den tiden när de själva ville....)
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: