Första advent är här, redan...

    
Första advent och veckans vykort.
 
Jag är kvar ute på landet och allt är lugnt och stilla och det känns väldigt skönt som kontrast mot gårdagens hektiska rusch i Stockholm med fyllda gator, restauranger och butiker.
Till detta kunde läggas ett överfyllt och rejält försenat pendeltåg. Men fram kom jag så småningom. Och tiden har jag ju....
Idag blir det nog ett besök både på julmarknaden i Sigtuna och den på Steninge Slott i Märsta.
Men sedan kan vi vila upp oss igen här på landet, vid Mälarens strand.
 
 
I morse, Mälaren ligger alldeles blank och allt är så stilla. Jag njuter.
 
"När första ljuset brinner,
står julens dörr på glänt
och alla barnen glädjas
att fira få advent"
 
Detta är första versen på en dikt skriven av  Helga Borrhammar, men ursprungsversionen har på tredje raden  "och jubelpsalmer klinga i helig tid advent".
 
Med veckans vykort önskar jag alla en trevlig första advent.
 
 
Ann-Kristin

Hej Ditte!
Vilket vackert kort. Så mysigt med så mycket ljus. Jag har inte bestämt mig ännu om jag ska ner på stan och trängas.
Önskar dig en fortsatt trevlig 1:a advent.
Kram/A-K

Svar: Tack! Vi har varvat lugnet på landet med trängsel i Sigtuna och på Steninge slotts julmarknad. Det blev korta besök för trängas kan jag göra i stan . Önskar dig en trevlig första advent. Kram!
Ditte

Marja

Så härligt att få vara ute på landet och njuta av lugnet! En trevlig första advent till er alla! Kram! :)

Svar: Jättemysigt att få vara på landet. Känns som en lyxig lillsemestet. Julmarknad blev det också men korta besök. Gillar inte att stå i kö för att komma fram på Stora Gatan i Sigtuna. Men det var vacker sol nere vid Mälarens strand. Och lugnt. Önskar dig en trevlig första advent. Kram!
Ditte

Geddfish

Ett vackert vykort. Kram, Gerd

Svar: Tack ! Önskar dig trevlig första advent. Kram!
Ditte

Malin

Var på Steninges julmarknad igår. Lite folk och utan trängsel. Men kanske mer idag och ju närmare jul man kommer. Skönt med en tur till landet, härligt avbrott

Svar: Idag var tränseln desto större på Steninge, men om man jämför med Sigtuna, dit vi också tog oss en tur, så var det "glest". I Sigtuna fick man stå i kö för att komma fram på Stora Gatan. Så det blev ett kort besök men en fin promenad längs Mälaren.
Ditte

TantGlad

Förstår det varit hektiskt, och spesiellt i Stockholm . Mycket folk i farten hos mig med.
Sigtuna marknad har jag varit till en gång . Jättefint där. Det är ju så mysigt med marknader. Gäst jag blir fort frysen då jag är ute en stund . Man ska helst klä sig ordentligt. Det gjorde jag inte i dag, så det vart en snabb visit haha.
Jättefint vykort.
Ha en jättefin fortsatt 1:a advent och kväll nu.
Stooooor Adventskram från mig.

Svar: Ja, i Stockholm nu verkar alle man ute på stan i City. Behöver ju inte alls vara där men man kommer lite av sig som pensionär och minns inte när alla andra är ute. Har sedan i går varit hos en väninna ute på landet och det var så vackert, tyst och skönt.
Vi klädde på oss ordentligt och slapp frysa men det var nog nollgradigt och vi var bara ute någon timme.
Önskar dig också en trevlig kväll. Har försökt att ordna med ljus och lampor.
Stooor adventskram till dig också. Önskar dig också en trevlig ny vecka.
Ditte

Preciosa

Tack detsamma Ditte!
Här var det lugnt. Regn och blåst men skönt att bara titta på och slippa gå ut trots grantändning osv. Ha det så bra du kan resten av visiten :)
Kram P ♥

Svar: Är nu åter i stora staden men här hemma på Söder är det lugnt. I Sigtuna, idag på julmarknaden, var det hysteriskt. Man kom inte fram utan att köa. Puh! Men vi tog en prommmis längs mälaren och det var skönt och vackert. Ja, granen kan du titta på en annan dag när det är sol.
Snart är vi på ingång...
Kram!
Ditte

Ami

Jag förstår att du har haft det härligt hos din väninna i hennes vackra hem. Så mysigt och stämningsfullt med alla ljusen. Och ibland är det verkligen skönt att komma bort från all stress en stund!
Kram

Svar: Jag har haft en härlig "lillsemester" ute på landet och vi har myst och ätit gott omgiven av alla ljus, de tre hundarna och en katt. Och det är så tyst ute på "landet". Väldigt skönt som omväxling till storstan. Kram!
Ditte

BrittaG

Visst är det något speciellt med traditioner! Tänker på Advent och alla förväntningar som denna tiden för med sig. Vi som arbetat i skolan glömmer väl aldrig de fyra ljusstakarna som fanns (finns?) på fönstren i lågstadieklassen...Glad Advent önskad dig o Bosse från västkusten. Kram/BrittaG

Svar: De fyra ljusstakarna kommer jag ihåg, mycket väl. Tror dessa senare utökades med en adventslåda med mossa och fyra ljus. Minns att jag alltid lästa "Marias lilla åsna " för mina elever varje morgon från första advent och framåt och att vi tände ljusen på mornarna i klassrummet. Eleverna hade gärna med sig egna ljusstakar just till advent...Önskar er en fin adventstid.
Kramar och hälsningar till dig och de dina från Bosse och mig.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: