Dagens tema; Ljus...

    
God morgon! Morgon är det förvisso, om än snart övergående till förmiddag.
Om den är god eller inte, det har jag lite svårt att avgöra, men solen skiner, himlen är delvis blå, så jag bestämmer mig för att det är en extra god morgon idag.
Och med tanke på att Stockholm lär ha haft en och en halv timme sol under november så är ju dagens nuvarande, svaga, sol med tillhörande blå glimtar på himlen verkligen "det där lilla extra".
 
Hammarbyslussen och Skanstullsbron klockan 8.30.
 
Söderut, mot Hammarby sjöstad, klockan 8.35 och solen är på väg att ta sig upp över takåsarna.
 
 
Några minuter senare...Och idag ser vi Globen.
Vissa mulna dagar går den grå kulan ton i ton med det grå vädret.
 
Tittar jag väster ut, mot Hammarbykanalen och Sjöstaden,
ser det fortfarande lovande ut vad gäller den blå himlen.
 
Vad väntar denna dag? En promenad ner till Gamla Stans gränder och lite strövtåg där tillsammans med Max, m en pigg, glad och nyfiken fyraåring. (Mitt ena barnbarn)
Och sedan blir det tåg mot Uppsala och det stundande julpysslet på Max förskola.
När jag ändå är i Uppsala så skall jag också passa på att se "Allt ljus på Uppsala 2014", en konstutställning och ljusfestival och som har arrangerats i Uppsala jämna år från 2008.
Är det nu ljust idag så är det lika bra att passa på och ta det som dagens tema.
 
Vilma

Åååh vilka härliga bilder! <3

Svar: Tack! Och skiner solen känns det extra fint.
Ditte

Ami

Har ni sol hos er? Den har inte vi sett på jättelänge :( Men den kommer kanske någon dag och hälsar på!
Vilken härlig dag ni ska få idag. Både julpyssel och konstutställning!
Ha det så trevligt!
Kram

Svar: Jo då, Stockholm bjöd på sol, visserligen kom den inte så högt upp men man är glad för det lilla. Och jag är laddad inför dagens händelser. Önskar dig också en fin dag även om solen inte vill vara hos er. Kram!
Ditte

znogge

Inte för att det är någon större tröst för dig men vi ser inte mycket av solen här heller. Dagarna är gråare än grå och november visar inte sin bästa sida precis. Eller så är det kanske just så här november är...

Ha en fin dag i Gamla stan och lycka till med pysslandet på förskolan!

Kram

Svar: Jag är riktigt glad idag för att det går att se lite blå himmel och att solen gör ett försök till att visa sig. Nu väntar Uppsala och tyvärr verkar molnen ta över här. Men nu gäller först julpyssel och sedan en ljusvandring. Bara trevligheter! Kram!
Ditte

Ama de casa

Aj, aj, aj... Ser att inlägget är publicerat klockan 10:43 - då är det INTE morgon längre, utan förmiddag. Morgonen slutar klockan 10:00. Men okej, låt gå för den här gången då... ;-)

Svar: Ok! Men kanske är det förmildrande att jag började skriva före 10 men lite tågbygge med Max kom emellan. Vi byggde tunnlar . Men nästa gång så...
Ditte

Veiken

Vilka härliga utsikter ni har från ert boende! Det är bara att vända huvudet åt det håll som ser bäst ut för dagen! :) KRamar

Svar: Jo, så är det. Och idag var det fint åt alla håll. Trevligt som omväxling! Kram!
Ditte

Eva`s blogg

oj oj vad du bor nära globen :) super fint ja va mysigt att se huvudstaden så här genom dig :) hoppas allt är bra så ha nu en skön kväll kram

Svar: Nja, bilden är inzoomad och fågelvägen är det ca 600 meter. Och det är roligt att du gör mig sällskap på mina rundor här i stan.
Kram!
Ditte

CostaBianca

Vilken härlig utsikt du har från balkongen.
Hoppas ni fick en riktigt mysig dag tillsammans i Uppsala.
Kram

Svar: Jo, vi ser en hel del härifrån och skiner solen så är den ännu bättre och trevligare. Vad gäller Uppsala så hade vi en toppendag, men där var det både kallt och mulet. Man kan inte få allt. Ha det gott i värmen och solen. Kram.
Ditte

Malin

Tack för tipset om utställningen i Uppsala. Är det bara under en specifik dag eller under en längre period?

Svar: " Allt ljus på Uppsala" pågår hela november . Titta på internet så får du mer exakt info. Trevligt och fint var det.
Ditte

Gittan

Härliga bilder och så fin stad du bor i, Stockholm är ju så fint.
Kul att vara med på julpyssel, det kommer nog här med snart tror jag.
Ha en skön dag i huvudstaden, Kram vännen.

Svar: Tack! Skiner solen blir det ju något helt annat. Men idag ligger åter ett grått täcke över Stockholm men jag tar mig nog ut en vända ändå. Julpysslet på Max förskola var jättetrevligt och ett par tomtar blev det . Och ni har ert kvar... Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Gomorron Ditte!
Otroligt så fina vyer Du ser från balkongen! Det var lite sol här också igår.
Hoppas Du och Max hade trevlig pysseldag med efterföljande ljusfestival.
Idag ser det inte ut att bli någon sol här.
Kram till Dig och Bosse/A-K

Svar: Ingen sol här idag! Men gårdagen var fin i Stockholm. Vi hade en jättefin dag tillsammans med både pyssel och ljusvandringen i Uppsala. Och ett par tomtar pysslades fram. Idag blir det en hemmadag och lite studier i spanska. Hur går dina studier? Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Hej igen!
Jag pluggar till och ifrån. Tyvärr blir det inte varje dag av någon anledning. Klar med 1:an, men måste repetera. Tur jag pluggat tidigare för annars skulle jag inta fatta någonting i dagsläget. Det där med teflonminne....... 😃
Kram/A-K

Svar: Låter bra! Jo. att repetera är ju viktigt för att kunskaperna ska sitta. Men minnet tränar man upp. Kram!
Ditte

Lena i Wales

Visst är Stockholm fint! Trots vädret!!! Utställningen i Uppsala verkar intresant. Ska ju till Uppsala i mitten av nästa månad och ska fråga min väninna om det. Kanske inte är på gång tills dess. Ha det bra!

Svar: Stockholm är alltid fint men lite tristare när det grå täcket ligger som en mössa över stan. Vad gäller Ljusvandringen i Uppsala så upphör den sista november. Men säkert är annat på gång. Dock får man verkligen se upp för cyklisterna i den stan. De kör som om de alla tävlade i "Tour de France". Många dessutom utan lyse och reflexer och man är inte ens säker på gångbanorna. Ha det bra du också.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: