Vatten på olika sätt

    
Tyvärr hade gårdagens soliga väder tagit paus idag. Lite synd för vår och båten del, men inget att göra åt. Vi var glada att det inte regnade. Men, vilken glädje varar länge? Ja, inte uppehållsglädjen hos oss i alla fall.
Idag skulle Maxie sjösattas och det oavsett väder...
Vi var nere vid båten i god tid och hade under gårdagen förberett allt. Alltså allt som vi vi kunde göra något åt.
Trucken kom och flyttade på grannbåten och sedan var det dags för Maxie att lyftas och bli svingad upp i luften.
 
 
 
Viss framåtvikt har hon men det ser ut att gå bra. Några träd i vägen bara. Men vad hände?
 
 
Alldeles framme vid kajen ligger en annan och nyligen sjösatt båt, en rejäl träbåt. Ett smärre problenm har  uppståttr för den läcker och kan inte flyttas och båtens båda länspumpar går för fullt.
Maxie får prova att komma i sjön alldeles bakom och där uppstår en pigg utmaning.
Vattnet är för grunt, lågvatten med andra ord, så när Maxie sätts i står hon på kölen. Upp med henne igen.
 
Träbåten får flyttas och dras med tampar akterut och dags för nytt sjösättningsförsök för Maxie. Och efter ett par försök har tillräckligt vattendjup vid brygga hittats. (Tilläggas bör att det är en liten köl. kanse 1.30 m under vattnet.)
Nu har det dessutom börjat att ösregna, men tror inte vattenläget höjs så där i ett nafs.
Så vid tredje försöket så lyckas sjösättningen och det var för oss (Bosse) att se om vår pigga motor var lika samarbesvillig som vanligt. (För säkerhets skull startade vi den igår och körde i en hink och den både gick och startade helt perfekt. Men det var igår.) Och det var den.
 
 
Träbåten som läcker in vatten är rejäl och tar stor plats där det är djupt.
 
 
Nu kanske det går bättre...
 
Maxie i vattnet och nu skall hon bara köras till sin plats vid en annan brygga.
Och regnet vräker ner.
 
Vi kom på plats i hällande regn och då återstod lite pyssel och omvårdnad av vår ögonsten innan vi dyngsura kunde ta oss till bilen för att köra hemåt.
Slutet gott! Och imorgon väntar bl.a  seglen på att komma på plats.
Frisk luft får man i alla fall! Dessutom sägs det att regnvatten är bra för både hår och hy.
 
 
 
 
 
 
 
                                                                               
                                                                               
 
 
 
 
 
Ami

Oj! Det var lite pyssel innan allt kom på plats. Men det gick ju bra till slut :)
Typiskt att det skulle regna, men om du säger att det är bra för både hår och hy kan man ju stå ut :)
Ha en fin helg.
Kram!

Svar: Tack! Nu är det nya tag imorgon som gäller. Och när det var klart och vi tinat och torkat upp så får man skratta åt det hela. Båten flyter i alla fall och uppför sig bra...Kramar!
Ditte

Ruth i Virginia

Hahaha! Så du fick en ofrivillig och oplanerad OCH gratis skönhetsbehandling!!!

Vilket himla jobb med båten, el. båtarna,
men det är väl som att ha barn; alltid blir
det besvär av nån sort. :)

Svar: Jadå, så rätt. Men man får skratta när det är över. Och det gick ju bra till sist.Skönhetsbehandlig blev det, en rejäl regnbehandling.
Ditte

A-K

Gokväll Ditte!
Vilket elände! :C typiskt Leffe-otur! :)
Hoppas ni har torkat upp och tagit något gott dricka som värmer både kropp och själ.
Önskar er bättre lycka i morgon.
Kram till Er båda/A-K

Svar: Ja, det kunde ha varit värre...Har träffat dötrar och min kinesiska lrare i kväll och ätit hemlagad kinesisk mat. Väldigt gott och trevligt! Så nu är jag upptinad.Kram!
Ditte

Freedomtravel

Oj, vilket pyssel! Nej, vädret är inte så kul just nu. Vi hoppas att det blir bättre tills vi ska bygga på allvar. Kommer för övrigt bli väldigt konstigt att se vår båt hänga sådär!!

Svar: Er båt är ju stor, men jag tror principen att lyfta är densamma. Ni har nog en större truck och fler remmar runt båten. Nu skall väl det finare vädret komma, lär vara på g imorgon. Så idag tar vi båtpaus.
Ditte

Ama de casa

Oooo... Jag har varit med några gånger vid sjösättningen av brorsans båt, och jag tycker det är lika läskigt varje gång.
Skönt att det gick bra till slut!

Lycka till med seglen idag då :-)

Svar: Spännande är det och viss är det lite läskigt, trots att vi varit med många gånger under årens lopp. Idag tar vi båtuppehåll, mulet och en del regn. Blev blöt tillräckligt igår, så seglen får vänta.
Ditte

Marja

Ojdå, det blev visst lite dramatiskt där en stund. :) Fina bilder, så man fick vara med i äventyret. Tur att det ordnade upp sig till slut.
Ha en skön helg! Kramar

Svar: Ja, lite spänning är det alltid vid sjösättningen. Men kanske är jag lite extra nervös i dessa sammanhang... Nu är allt klart och jag har både torkat och tinat upp.Önskar dig också fina dagar och med mindre blåst.
Kram!
Ditte

Lena i Wales

Oj, det var dramatik på hög nivå! Men nu är det gjort och ni kan njuta av själivet när vädret blir bättre. Ha en fin helg!

Svar: Jadå nu är det gjort och att sjösätta även en liten båt är spännande och händelserikt.
Ditte

Bosse Lidén

Vilken dramatik. Själv suktar jag mest efter lugn och ro. Jag håller på att lägga in favoritbloggar igen. Här var en av dem. Trevlig helg. Kram från LandBosse

Svar: Ja, nu är det gjort och lite spänning blev det. Förstår att det är slitigt att återställa allt på datorn men kanske finns det lite tårta kvar som kan pigga upp mellan varven. Är glad för att jag finns med på din lista...😃 och hoppas att jag då och då kan bidra med något. Kramar från ett Stockholm i maratonstämning.
Ditte

Veiken

Vem har sagt att allt ska vara enkelt? Ni kunde skickat regnet hit, vi behöver det så väl! Börjar det regna så slutar det väl aldrig, tyvärr! Jätteskönt att allt gick väl med både båten och er till sist! Kramar

Svar: Nejdå, inget är enkelt! Men lite utmaningar är ju spännande. Skall skicka regnet till er imorgon om det inte redan har rest västerut.Och båten är på sin plats. Jätteskönt!
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: