Vad händer?

    
Vad händer? Ja, det är en bra fråga. Nästa? Skämt åsido!
Vi har fattat beslutet att sälja båten och hoppas att det nu är på gång. Inget är klart ännu, men flera intresserade har varit och tittat i veckan och de tycker om henne.
Det gör vi också, verkligen. Blir till att skiljas från en mycket god vän. Men mina hudåkommor ger mig/oss inte något val. Har insett det och även börjat att förstå det även i själen och inte bara med förnuftet.
Att vara till sjöss och segla förstås, är en spännande och naturnära upplevelse som vi verkligen gillat och  det är ju inte alls så att vi bara kan förtränga vare sig seglingen eller Maxie, en Maxi 77, (7,7 m lång och 2,5 m bred) som berett oss mycket nöje under den tid vi haft henne.
Nu kommer andra att få ta hand om henne och jag önskar förstås att de skall göra det på bästa sätt.
 
Foton från sommaren 2013.
 
Vår fina Maxie till vänster. En egen klippa förstås...
 
Nämdöfjärden i Stockholms södra skärgård.
                     
Vid August Strindbergs Kymmendö, där Hemsöborna har sin hemvist.
 
 
 
Och när jag inte är inne på båttankar? Jo, jag gör lite annat än bara tänker och minns....Gårdagens afton tillbringades med 2X Helen, dels dotter Helen och dels väninnan Helene. Vi åt en trevlig och god middag på Vapiano i Skatteskrapan och jag kan lova att det vare sig saknades skratt eller samtalsämnen...En jättetrevlig kväll! Tusen tack!
 
2 X H  njuter av maten, gott och mysigt på Vapiano.
 
(Vapiano finns på flera ställen i Stockholm och även runt om i Europa. Man får ett kort när man kommer och på detta kort bokförs det man äter och dricker. Vid utgången finns en kassa och där betalar man när man går och kortet visar vilken summa. Vapioano är en prisvärd restaurang där maten lagas till inför öppen ridå. Pastarätter, rejäla sallader med varierat innehåll och där man själv bestämmer storleken, pizzor, förrätter och en hel del annat finns på menyn som är "plånboksvänlig".)
 
                                                                               
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ami

God kväll Ditte!
Jag tycker det är ett bra beslut ni tagit....Även om det är hårt. Men hade jag fått bestämma, skulle jag nog förbjuda dig att kliva på den där båten igen. Sol och glittrande hav är ingen bra kombination för huden i längden.
Var nu rädd om dig och gläd dig åt allt det andra roliga ni har framför er :)
Vad mysigt att gå ut med dottern och väninnan!
Kram!

Svar: God kväll! Ja, jag inser ju att seglingen och livet till sjöss får vara historia. Och visst tänker jag framåt och på trevligheter på land. Gårdagens kväll blev trevligt och ett skönt avbrott i båtbestyren. Får se nu vad som händer och när. Kram!
Ditte

Freedomtravel

Förstår att ni kommer sakna båten och livet till sjöss, men är säker på att ni kommer att hitta andra trevliga aktiviteter på land! Det är förstås rätt beslut.

Svar: Det är en process att inse att ens hud/skinn är ett hinder för något som egentligen är så naturligt. Människor har varit på sjön sedan urminnes tider...Men jag bör inte. Hmmm!Och så sant; det finns mycket andra trevliga saker att ägna sig åt. Tyvärr hjälper det inte att vara envis i just det här fallet. Men man får sörja ...
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Ja det blir bra. Man får ju inte göra som man vill fast man är "vuxen" :-) Men finns andra roliga saker som ni är bra på att göra.
Ha en bra kväll!
Kram P ♥

Svar: Nä, man får/kan inte göra som man vill och även jag har träffat min "överman". Och visst finns mycket annat roligt som väntar på oss. Kramar!
Ditte

A-C

Hej! Tycker precis som Ami att det var ett bra beslut. Ibland måste man ta såna tuffa beslut. Trevlig för dig att luncha med dotter o väninna. Vi sitter nu och väntar på vår yngste son som ska komma och hälsa på, han stanna till imorgon. Sen på fredag åker vi till äldsta sonen och de 3 barnbarnen som bor på västkusten, utanför Kungälv. Vi ska fira den yngsta som fyllde 2 år igår. Kram

Svar: Mycket på gång hos er också. Precis som det skall vara... Visst är det roligt med både barn och barnbarn. Och trevligt med en tur till Västkusten förstås.
Nu har vi ju fattat beslutet att bli båtlösa och det känns lättare. Men sen skall man förlika sig med det också...
Kramar!
Ditte

Malin

Förstår att det inte var ettlätt beslut alls att sälja segelbåten, men tror det är rätt beslut i längden även om det inte är kul. Åå där ser jag en bekant Helen. Träffade henne i slutet på förra veckan när hon var ute och gick med sina elever när jag var på väg hem från jobbet.

Svar: Världen är allt bra liten. Kul att du kände igen Helene, en verkligt god vän.Och som du så rätt säger; beslut kan ibland vara svåra att ta med ack så nödvändiga.
Ditte

Marja

Stora beslut är en lång process och som du säger måste både förnuft och känsla vara med. Jag tycker att det ändå gick fort att både besluta och agera.
Till Vapiano i Skatteskrapan ska jag gå nästa gång jag är i Stockholm. Det är ju nära och bra.
Ha en skön helg! Kramar.

Svar: Ja inte helt enkelt att få med både känsla och förnuft. Och jag är inte där ännu...Men har förlikat mig med det hela. Vapiano likväl som Pong, en asiatisk restaurang i Skattehuset är båda värda ett besök. Och nära är det. Önskar dig sol och värme till helgen. Kram!
Ditte

Eva`s blogg

God morgon Ditte!! oj då blev det bestämt nyligen eller? men du är viktigast såå klart, här mås det bättre i dag så skönt o ledig är jag oxå ....hoppas det löser sig med båten o att den kommer i god famn ;) kramen

Svar: God morgon! Skönt att du mår bättre och kan vila dig i form idag. Vad gäller båten så har vi funderat ett tag på vad som skulle bli bäst och livet till sjöss är inte bra eftersom jag inte skall utsätta mig för så mycket solljus. och strålarna finns där även mulna dagar. Vi hoppas också att båten kommer i god famn inom den ärmaste tiden. Men i morgon skall hon i sjön.
Önskar dig en fin dag!
Ditte

TantGlad

Godmorgon min fina vän.
Förstår ju hur jobbigt det måste vara att skiljas från en vän som båten, för det blir ju lite så. Allt du fått upplevt genom henne och under åren. Jag tror nog att din kära båt kommer att hamna bland båtälskare som kommer ta hand om henne på bästa sätt.
Tänk Ditte hur man kan älska saker. Dom blir som levande individer i hjärtat. Du har många fina minnen efter henne .

Jag kom ihåg hur jag grät då jag fick både köpa och sälja min första bil som var en "ford puma". Det var bara en sak om jag säger så, men man fäster sig liksom om du förstår som jag vet du gör. Du är en klok och fin människa Ditte känner jag. Och nu måste du göra det som är bäst och jag tror med tiden att allt kommer att gå bra. Blir du ledsen får du kika in i min tokiga blogg så blir du kanske på gott humör hehe.

Störstarste goaste torsdagskramen till dig min fina bloggvän.

Svar: Jag blir alltid så glad av att titta in hos dig. många skratt och även minnen locksa fram.Förstår verkligen både glädjen och sorgen med din "ford puma". Känner igen det.Nu tror vi att det här blir bäst för mitt skinn skall inte vara på sjön och utsättas för all uv strålning som det innebär. Och strålningen finns även mulna dagar.
Tack du goa för din omtanke, det värmer.
Kramar!
Ditte

Ama de casa

Vilka härliga bilder! Förstår att det kommer bli svårt att skiljas, men det är nog ett klokt beslut trots allt.
Kram

Svar: Ja, det får bli så. Och svårigheterna är kanske till för att övervinnas.
Ditte

Tina

Buena suerte con la venta barco.

Tur det finns annat skoj ni kan ta er för med. Flyger ni snart igen? Själv har jag nedräkning till slutet av juni!

Svar: Gracias! Visst finns det annat skoj än båten här i livet. Men det känns så definitivt....Planerna är att vi skall åka före mitten av juni, men inget bokat ännu. VI har kort startsträcka.
Ditte

Monika

Ohh Ditte jag är hemskt ledsen för er din/er skull men tänk vilken fantastisk sommar ni fick förra året! Otrolig, ingen sommar kommer slå det vädret och jag tyckte förra sommaren var magisk därför skulle jag tänka att ni fick ert fantastiska seglingsår och sen är hälsan viktigare. Var rädd om dig!

Kramar /Monika

Svar: Tack för din omtanke! Jag har nog börjat vänja mig vid tanken på att bli båtlös och som vi ofta sa i Peking i många olika sammanhang "det är bara att gilla läget". Men visst kommer det att ta sin tid. Och visst finns minnena från förra sommaren kvar och nu väntar nya äventur på oss.Kram!
Ditte

Veiken

Jag hoppas verkligen att någon tar hand om henne och kommer att älska henne lika mycket som ni har gjort. Livet är fullt av "att skiljas" och det är aldrig roligt, men det blir ju andra fina möten!
Jag ska upp till Stockholm på tisdag. Jag hoppas att ni bjuder på fint väder då! :) KRamar

Svar: Trevligt med ett besök i huvudstaden och jag hoppas regnet försvunnit tills dess att du kommer. Vill ju gärna att Stockholm skall visa sig från den vackraste sidan när du kommer. Livet är fullt av "att skiljas" och det blir bäst att Maxie får nya vårdnadshavare. Och nya möten väntar...
Kramar!
Ditte

mats

Hola Ditte, hoppas ni hittar någon köpare som ni känner tar hand om ögonstenen åt er.. inte roligt men vad gör man? gilla läget eller? det finns ju många andra guldkorn att plocka fram :) Ha det så skönt// mats

Svar: Jodå, det finns flera som vill ta hand om vår ögonsten och det känns bra. Men det blir bäst så. Och visst finns det många guldkorn att ta fram. Helt rätt. Men känslan måste hänga med också.Regninga Stockholmshälsningar
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: