Vad händer?

    
 
 
Lodbrok på väg att på väg att köra in i Hammerbyslussen och sedan ta sig in i Mälaren.
Förståligt är att med en höjd på 51 m, bredd 16,5 m och längd på 41 m,
så är det ett precisionsjobb att ens få in kranen i Hammarbyslussen.
 
Mer då? Idag blev det skolk eller kanske snarare paus för min del från båtens vårrustning. Jag hade några uppdrag att göra på stan och sedan träffade jag Max , William och Liv för att följa med på ett uppdrag de hade att utföra. Ett både roligt och spännande sådant...Återkommer till det vid ett annat tillfälle.
Vi var i närheten av Mariatorget, en park, på Söder och här anslöt sig också pojkarnas "moster Helen" till den utlovade glasstunden.
 
Mariatorget vid 14 tiden. Strålande sol och +25. Max och Liv myser i solen.
Alla bänkar i parken var upptagna och även stora delar av gräsytorna.
 
Området runt dagens Mariatorget ingick förr i den Dauerska egendomen där Carl Michael Bellman föddes1740 och också växte upp. Torget byggdes i slutet av 1760 talet och fick då heta Adolf Fredriks torg, efter kungen. Han tillät att torget bar hans namn under förutsättning att man upphörde att använda torget som avrättningsplats.
Ett förslag till namnändring av torget gavs redan 1923 för man ville undvika att platsen förväxlades med Adolt Fredriks kyrka på Norrmalm. Men inte förrän 1959 då tunnelbanestationen Mariatorget kom till blev det ett namnbyte.
Hotell Rival, ligger alldeles vid parken och ägs bl.a av Benny Andersson.
Rival inhyser också en teater och ett par restauranger.
 
Mitt i parken reser sig denna skulptur grupp; "Tors Fisk", av Anders Wissler och rest här 1903. Skulpturen visar det dramatiska ögonblicket då Tor fångar Midgårdsormen och höjer sin hammare, Mjölner, för att förinta ormen.
 
Och visst blev det glass! Åtminstone för Max och oss andra. Men William var lika glad för sina kex.
 
 
Max och "moster" busar!
 
Det är verkligen härligt att få till spontana möten med nära och kära. Dessa stunder betyder så mycket.
Jag strosade så småningom hemåt längs Götgatan och stannade till en stund för att blicka ut över Strömmen, där ett av dagens kryssningsfartyg ankrat upp.Termometern upp på gondolen visade fortfarande på +25 så idag har det verkligen varit sommar. Och värmen och det fina vädret skall fortsätta ett tag till.
 
Känner att jag idag samlat på mig positiv energi och är redo för nästa ansiktsbehandling i kväll. Och bra är det...
 
 
 
 
 
 
 
 
                                                                                    
 
 
 
 
 

 
 
                                                                                                        
 
 
 
 
 
 
Preciosa

Vilken härlig dag du ser ut att ha haft!! Helt plötsligt har ni värme hemma :) Tack för info:n om det ena och det andra :)
Kram P ♥

Svar: Kul att dela md sig av vad som händer. Och varmt har vi haft. Skönt och behövligt! Kram!
Ditte

Ami

God kväll!
Vad skönt att det blev lite båtskolk idag och i stället lite kvalitetstid med döttrar och barnbarn :)
Vi har också haft riktigt sommarväder här idag och termometern visade 26 grader på sen eftermiddag. Men tyvärr ska helgen bli sämre här i Skåne :(
Ha en fortsatt fin kväll.
Kram!

Svar: Tack! Ja, det blev en bra dag med mycket som hände och det gillar jag. Sen kan jag gärna låta bli att göra något andra dagar. Vi hoppas på fint väder i helgen också...Återstår att se. Middag på balkongen blev det i kväll. Bäst att passa på.Önskar er också en fin kväll!
Kram!
Ditte

Marja

Det var en rejäl lyftkran. :)
Mariatorget var jag ju också till och fotade 'Tors fiske'. Det var förra september, men det var lika vackert väder då. På Rival var det någon slags konferens och jag slank in för att gå på toaletten. På utvägen fick jag med mig nötpåsar m.m. ... de trodde jag var en av konferens deltagarna.
Ha det så bra i sommarvrmen! Kramar

Svar: Det var konferens på Rival idag också men vi gick inte in....Mariatorget är fint och en riktig oas mitt på Hornsgatan. Och här skall värmen fortsätta hela helgen. Skönt, men jag hållet mig i skuggan. Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: