Stänkare och blänkare

    
 Sista dagen i Torrevieja och jag örjar med "blänkare"; fredagsmarknaden. En långsträckt historia som sträcker sig över tio gator.
Är man här hör det nog till med ett besök och det behöver inte bli långvarigt.
Vanligtvis handlar jag veckans frukt och grönsaker  men med en dag kvar av vistelsen, för denna gång, kunde det momentet hoppas över.
Vi gick en snabb sväng bland stånden och inköpet blev en solfjäder som Max ville ha och ett par fina Spiderman skor, modell "springskor" i tyg.
Och som sig bör, alltid vara försiktig med sin tillhörigheter. Där det är många människor i omlopp skall man nog helst ha sina pengar i fickan och inte i några väskor om man inte har rejäla lås och helst en råttfälla inmonterad. Ficktjuvar kan sitt jobb, både  hemma, här och runt om i världen. Att stjäla är ju deras huvudsakliga sysselsättning.
(Hörde om flera i går som blivit av med sina plånböcker på marknaden.)
 
Fredagsmarknaden och många människor i omlopp=stöldrisk.
 
I går var havet i sin bästa stänkform. Vågorna gick höga när vi kom ner på eftermiddagen och vattnet sprutade upp. Lätt att få sig en extra dusch.
Men Max och Liv hade tänkt sig att bada och då blev det "lagunerna" vid Cura som gällde.  Men även där gick vågorna höga.
 
Playa de la Cura fredag eftermiddag.
 
Max hoppar i vågorna och trivs verkligen men det är bra att ha egen livräddare med sig, mamma Liv. Tryggt!
 
Roligt att sitta och titta ut över det upprörda havet och även de som kämpar med sina surfingbrädor.
(Syns som små prickar i mitten av bilden.)
 
 
Middag, en tidig sådan, blev det på den italienska restaurangen Alinghi, vid "vattenfallen" en av våra favoriter. En trerätters meny för åtta euro med mängder av olika rätter att välja på erbjuds och vill man äta á la carte går det också bra. Bra val med barn.
Kvällen var vacker och vi fortsatte mot Keeper´s bar för att slå oss ner och titta på folk och vad som hände på Paseon och där finns alltid mycket att se. Svårt att hinna med bara.
 
I Torrevieja och på flera andra platser i landet är det nu i veckoslutet "Feria del Mayo". Många aktiviteter erbjuds där bl.a. parader, musikkonserter, dansuppvisningar och tävlingar bl.a i sevillanas ingår.  Tyvärr för vår del började festligheterna vid 21 tiden och med två små barn som badat, lekt och promenerat en hel dag så valde vi att avstå. Men nästa år så vore det roligt att vara med. Som publik, alltså.
 
Damer i vackra klänningar.
 
En mysig stund vid Paseon.
Tyvärr var drinkarna inte alls så goda som de ser ut, en mojito (min favorit9 och en margarita.
Nästa gång får det bli en öl här eller kanske ett glas vin. Svårt att misslyckas med.
Tyckte inte heller att personalen var särskilt uppmärksam, men de är kanske överarbetade...
Sofforna var bekväma och utsikten mot Paseon perfekt och solen sken..så vi var ändå nöjda när vi gick hemåt.
 
 
 
 
                                                            
 
 
 
 
 
                                                                       
 
 
                                                                        
 
 
                                                                
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                                                                                   
 
                                                                                                 
 
 
 
Iris

Här åskar det just nu - härligt tycker jag för luften känns såå frisk! Jag följer 17 maj firandet i Norge genom norsk Tv. Underbart firande, de visade även norrmännens firande i Beijing:) Njut av dagen! Kram

Svar: Ja, det får jag mer göra i efterskott för nu på em/ kväll blir det hemresa. Vad roligt att också få se från Peking....Här har det blåst idag och det känns som åska i luften. Njut en GT för mig idag. Kram!
Ditte

Malin

Vad härligt ni haft det denna vecka (hoppas jag för dina bilder ser ut som ni haft det)! Och härligt för mormor att få rå om sina ögonstenar. Kvalitetstid!

Svar: Vi har haft en toppenvecka och jag är så glad över att vi kunde ha den här veckan tillsammans.
Ditte

Ami

Lite sorgligt när det är sista dagen, men snart är du tillbaks igen :) Och ni verkar ju haft en härlig vecka tillsammans.
Och en middag på Alinghi smakar ju alltid bra, finns ju så mycket att välja på där.
Synd att drinkarna på Keeper inte var riktigt så bra. Det är ju annars ett bra ställe att slå sig ner på och titta på folk :)
Ha det så bra.
Kram!

Svar: Det blev en trevlig sista dag också. Och att sitta på Keepers och titta på folk är jätteroligt. Händer mycket där på Paseon. Men man kan ju ta något annat att dricka än det vi gjorde...Även Stockholm har sol och vackert väder idag så det känns extra bra.
Önskar dig också en trevlig dag.
Kram!
Ditte

A-K

Gomorron Ditte!
Härliga bilder som vanligt! Hoppas resan hem gick bra.
Här är himlen kolsvart åt söder, men solen skiner på din gata.
Ska nog under dagen förbereda lite inför främmandet som kommer i morgon.
Ha det gott och hälsa Bosse!
Kram/A-K

Svar: God lunch! Tusen tack för all hjälp igår! Resan hem gick jättebra och både Max och William var superduktiga. Heller inge förseningar! Men timmen var "tidig" innan vi var hemma.Här är det sol och varmt, skönt om nu värmen kommer hit.
Förstår att du har lite att pyssla med innan dina trupper kommer imorgon. Men kom ihåg att vila lite också....
Kram! Bosse hälsar!
Ditte

Ama de casa

Vi träffade ett par i incheckningen till Sverigeflyget en gång som hade blivit bestulna på fredagsmarknaden. När dom polisanmälde detta så var dom nummer sextio som anmälde - bara på den dan! Så nog gäller det att hålla koll på grejerna, alltid...

Hoppas du får det fint i Sverige nu också :-)

Svar: Bedrövligt att det skall vara så. Och tjuvarna är så skickliga att även om man tror man har koll så kan man bli bestulen.

Här skiner solen dag och det blev frukost på balkongen. Första för i år....skönt!
Ditte

Marja

Oj vad det stänker. Såna där vågor är inte att leka med. Lille Max är tuff som vågar sig ut i havet och det är då tur att han har livvakt med sig. Ha en bra dag! Kramar

Svar: Vågorna var höga och det var faschinerande att se all kraft vågorna förde med sig. Och Max hade så roligt när han badade och livvakten var beredd.Här i Stockholm skiner solen och det är varmt. Skönt!
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: