"Sköna maj välkommen..."

    
Ny månad! Och jag vill verkligen önska maj välkommen. En härlig tid....
En försmak av sommaren, som kanske ännu ett tag håller oss på "halster".  Man måste ju vänja in sig...
För säkethets skull så fuskar jag, men bara lite, och tar om en vecka, en genväg och ännu en vända till Spanien.  Bra att värma upp inför sommaren här hemma och lite kvalitetsti för att umgås med ena dotten och barnbarnen. Perfekt! Så skönt att fritt kunna disponera sin tid. En av de saker som jag verkligen uppskattar med att vara pensionär.
 
Välkommen maj månad!, med vackra blommor planterade på vår innergård.
 
Milt sagt varierande väder denna första maj, men mest sol här på Söder. Och vädret, det hindrar inte båtägarna från att ge sig ut. Full fart hela dagen i Hammarbyslussen. Många vill ta sig ut från "Grodhavet= Mälaren, till Östersjön.
 
Mycket att titta på från balkongen, Hammabybslussen i bakgrunden och Skanstullsbron.
 
Dagens klo! Det där extra idag; Blev lunchen då våra kära "Pekingvänner" Anna och Marjo kom. Jätteroligt att ses igen. Anna jobbar numer i Berlin och Marjo i Handen, men vi har delat så mycket i Peking så vår vänskap är stark och består. Extra tankar skickade vi till alla våra vänner från Pekingtiden som nu är utspridda i världen. Tiden i Peking påverkade oss på många sätt och har även blivit en del av vår historia. Och livet går vidare...
 
Marjo, Anna och jag. Tack för att ni finns!
 
Tittade just ut och såg att kustbevakningens fartyg passerade här i kanalen. Kunde inte låt abli att tänka på mitt liv som en båt. 
"Det blåser upp ibland,stormar, blir oroligt och rädslan kryper fram. Vad skall hända? Vad kan jag göra? Kan jag påverka? Det är ett äventyr.
Nya kunskaper och erfarenheter förvärvas. Vem är jag som kan förvalta dem? Ja, det återstår att se....
 
 
 
 
 
 
Ingrid

Hej, tänk vad tiden går fort, vi är redan inne i maj. vilka fina bilder du tar. Min nästa bostad måste bli med utsikt över vatten tror jag :-) Här i Torre märks inte att det är 1 maj. Inga demonstrationer vad jag kunde se. Men mycket folk på paseon och en strålande sol. Gick förbi hos er på väg till "storchinon", blommorna verkar må bra. Kram

Svar: Visst går dagarna fort ! Och snart är jag tillbaka...ut
Utsikt över vatten är fint och trevligt men inte något "måste". Man sitter ju inte och tittar ut över vattnet så länge i taget. Men trevligt är det. I Torre är det ju nära till havet ändå. Skönt att blommorna mår bra....kram från oss båda.
Ditte

A-K

Go kväll Ditte!
Vilka fina bilder och trevlig dag Du haft med Pekingvänner. Det måste vara trevligt att kunna träffas då och då och prata gamla minnen.
Du och Bosse måste bo otroligt fint med denna utsikt!
Vi syns om en drygt vecka. Det ser jag fram emot.
Kram till er båda/A-K

Svar: Vi har haft en jättetrevlig dag med vänner, god mat och dryck. Vi bor bra här på kajen och det finns alltid något att titta på. Och snart ses vi! Hoppas du blir av med förkylningen tills du skall åka. Kramar!
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Måste nog gå och vattna redan i morgon :-) Har ju varit så gassande sol :) Fin utsikt har ni...
Kram P ♥

Svar: Ja, fin utsikt har vi och kul att se vad som händer både på sjön och längs kajen.Du behöver inte skynda dig att vattna, vi får ge blomstren konstgjord andning om de slokar för mycket!
Kram!
Ditte

Mats

Hola Ditte.. Vilken härlig utsikt ni har! Fantastiskt :) där kan man sitta o mysa o bara kolla.. Om det är bättre väder än det har varit i Kungsgården med omnejd, hagel, snö o regn...och lite sol däremellan..blev finare mot kvällen..så mycket du har varit med om.. Mycket att prata om förstår jag med vännerna.. Hörs o syns!

Svar: Vi hade en trevlig eftermiddag här hemma och även om det inte riktigt var balkongväder, aningens för kyligt, så är det roligt att se alla båtar som passerar. Just igår var de flesta på väg ut i Östersjön. Ja, kanske vi syns nästa vecka...
Ha det gott!
Ditte

Freedomtravel

Jaså, kallas Mälaren för Grodhavet...? Det kanske bara är jag som missat, haha, men alltid lär man sig nåt nytt. Då förstår jag varför vår näst närmaste restaurang heter just... Grodhavet :)

Svar: Jodå, Mälaren kan kallas för "Grodhavet". och som du säger så finns restaurangen med samma namn ju i era trakter.
Ditte

Ama de casa

Härligt med en sån bestående vänskap :-)
Kram

Svar: Ja, "goa" vänner och god mat kan man aldrig få för mycket av....Vi har ju upplevt så mycket roligt och spännande i Kina med resor och upplevelser som nu noga förvaras i mitt minne.
Ditte

Eva`s blogg

Men va mysigt det blev :) och va fint du/ni bor med fin utsikt ju :) hoppas du har fint väder denna dag o bara njuter av dagen kram

Svar: Utsikten är bra och nu i vår och sommartider finns mycket att titta på . Sol idag från en molnfri himmel. Härligt! Önskar dig också en bra dag. Kram!
Ditte

Ami

Härligt att sitta och njuta tillsammans med goda vänner - och vilken fantastiskt utsikt ni har :)
Ha en fin dag!
Kram

Svar: Vi bor bra här och alltid finns det något att titta på. Extra roligt nu med alla båtar. Och en jättetrevlig em blev det ! Idag skiner solen från en klarblå himmel så bäst att ge sig ut medans vädret består. Önskar dig också en fin dag. Kram!
Ditte

Bosse Lidén

Jag gillar din tanke om att ditt liv är som en båt. Kram Bosse

Svar: Ja, det rör sig, gungar ibland och planar stundtals ut....Och ibland blir det vind i seglen och de fylls och ibland är det helt stiltje.Kram!
Ditte

Veiken

Jaha, du ska fuska lite - vilket du gör alldeles rätt i! Dessutom tillsammans med dotter och barnbarn. Det kan ju inte bli bättre!
Tänk, riktigt goda vänner är värda sin vikt i guld. Man behöver inte träffas hela tiden, man vet ändå att dom finns! Kramar

Svar: Ja, jag tar ett fusk. Och det kan inte bli så mycket bättre. Jo, att Helen (barnbarnens moster också kunnat åka med...)Vänner, så skönt att de finns. Och en av dem är från Orust...
Kram!
Ditte

Marja

Så du är bara hemma och vänder, som man brukar säga. :) Det låter härligt med några dagar i Spanien med dottern och de fina pojkarna. Ett tillfälle att umgås ordentligt.
Jag gillar dina tankar om livet som en båt och du ser riktigt pigg och fräsch ut på bilden. :)
Kramar och tankar!

Svar: Tack! Ja, livet som en båt? Varför inte. Fri tolkning. Ibland gungar det, ibland är det stiltje, ibland finns orosmoln och stundtals är det stiltje. Men det hände ofta något....Jättemysigt att åka till Spanien med Liv och pojkarna men jag hade önskat att Helen också var med. Får bli en annan gång...
Kramar!
Ditte

Anna Gustafsson

You know, me like you ;)
Sitter nu i baren/receptionen i vårt hotel, för det är här Internet finns....
Tack för den goda lunchen!
underbart med ledighet.....
Kram

Svar: Yes, me like you....very much. Hoppas resan gick bra och att du får en härlig vecka. Så kul att ni kom hit. Kramar!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: