Segelsäsongen närmar sig

    
Stundtals sol, stundtals regn och snö, blåst och en termometer som inte lyckades pressa sig över +9. Men här trotsar jag vädergudarna till förmån för att få båten i ordning. Ja, Bosse är arbetsledare och jag är mer assistent. Men nu är i princip alla trädetalejer inomhus inoljade med teakolja och även jag känner mig som en hal ål. Bosse har haft focus på målningen av köl och botten och vi har med gemensamma krafter fått av vinterklädseln, en vit pressenning, och plockat ner stativet, "huset" som hållt det hela på plats.
Inte var det många som var på plats idag för båtjobb, men jag kände mig desto mer nyttig. Och dessutom friskvårdad in i minsta muskel.
Tyvärr lider jag av att inte kunna använda min vänstra arm som jag är van vid (melanomoperationen) och det känns jättejobbigt. Krafterna finns inte kvar i musklerna och jag har svårt att tillstå det för mig själv.
 
Ett visst trixande är det att först klättra ombord med hjälp av en fristående stege och sedan använda båtens badstege för att komma på plats. Men jag var ju bra i höjdhopp en gång i världen och det har underlättat.
Och för att komma upp i båten får man liksom klättra en fyra meter upp
och sedan svinga sig över ett metallräcke.
 
Här är Maxie avklädd och om ett par veckor är hon redo att möta vår och sommar i vattnet.
 
Snart dags för premiärturen. Är spänd på hur det skall fungera för min arm. Men vi får väl se... Jag kan nog använda armen att peka med.
 
På hugget! Det här gillar jag....Segling i Stockholms skärgård.
 
 
Lite bilder från en härlig sommardag vid Kymmendö i Stockholms södra skärgård. Här kan man verkligen ha Strindbergs "Hemsöborna" med Madam Flod i åtanke. ( Handlingen ägde rum just här på Kymmendö)                                                                                                            
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                                                              
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                                                                            
 
 
 
 
A-K

Go kväll Ditte!
Mycket jobb för att få båten i sjön, men så otroligt vackra vyer ni får se när ni är ute och seglar! Sonen och sonhustrun hade segelbåt innan deras barn kom till världen. Bl.a. seglade han till Birka/Björkö för 10 år sedan och när de väl kom dit skulle han upp på toppen vid korset och där föll han på knä med förlovningsringar med sig. Champagnen hade han gömt i båten.
Kram/A-K

Svar: Romantiskt, trots att champagnen blev kvar. Vi gillar seglingen och vara ute i det fria men får se vad min arm klarar . Vet inte än... Kram!
Ditte

Veiken

Fantastiskt fina bilder från en underbar årstid. Tänk allt ligger framför oss nu. Det är bara att hoppas att vädergudarna är på sitt absolut bäste humör hela sommaren. Det var värst vad det tar lång tid för din arm att läka och återfå sin styrka! Kramar

Svar: Armen är ett bekymmer som jag inte vill ha. Men kanske måste jag till sist acceptera att det är så. Och visst blir det en jättefin sommar! Kram!
Ditte

Annika

Hej Ditte
Vad underbart det låter. Jag har sagt att det är slut när det gäller att ha båt, men man slutar inte älska sjön och båtar för det. Det finns ju skärgårdsbåtar. Det är mysigt det också.
Kram

Svar: Skärgårdsbåtar är en perfekt uppfinning och vi utnyttjar dem ofta . Vi gillar att vara på sjön men det återstår att se vad min arm nu tycker om det. Kram!
Ditte

Ami

Förstår att det är en enorm frihetskänsla när ni är ute med båten. Och jag hoppas ni får många fina dagar i sommar så ni kan njuta av den. Och att armen ska bli lite "snällare"
Ha en trevlig dag!
Kram

Svar: Ja, det är verkligen en frihetskänsla att ge sig ut med båten och segla dit vindarna blåser. Ingen brådska har vi heller. Men armen är ett smolk i bägaren...Den borde skynda på att bli snällare.önskar dig också en fin dag!
Kram!
Ditte

Eva`s blogg

God morgon min vän...ja armen får du ta det lugnt med, men wow vilka bilder du frestas med :) låter så härligt med att ge sig ut med båten...hoppas allt är bra med dig så önskar jag dig en skön måndag kramen

Svar: Armen kan jag inte göra så mycket åt men den gör ont ibland och hindrar mig i mycket. Måste kanske bara vänja mig . Att segla tycket vi är avkopplande och fritt. Men vi håller oss här i skärgården. Och vatten gillar jag. Här skiner solen än så länge så vi får se vad vi hittar på. Önskar dig en fin måndag. Kram!
Ditte

Bosse Lidén

Mums för de där bilderna. Kram

Svar: Tack! Ja, minnen och bilder ger mersmak . Kram!
Ditte

Ama de casa

Stockholms skärgård är en fantastisk plats att kajka runt i. Otroligt härliga bilder :-)

Svar: Tack! Visst är skärgården vacker och särskilt i sol . Och roligt att försöka fånga ögonblicken.
Ditte

Freedomtravel

Fina bilder! Härligt att vara igång, även om det varit riktigt kallt. Tråkigt när man känner att man inte orkar allt man vill, men du verkar ju kämpa på ändå! ;) Vi har sett flera som jobbat med båtar i vår marina de här dagarna också. Ett ungt par har stått bredvid Freedom och slitit med sin båt hela helgen. Tjejen berättade faktiskt att hon bor på husbåt på Söder Mälarstrand. Hon berättade att de är ca fem personer som hyr på en stor husbåt, och att det är ett projekt för husbåtar på Söder Mälarstrand, så de har också fast vatten och avlopp.

Svar: Ja, Söder Mälarstrand vet jag har fast vatten och avlopp och även de husbåtar som ligger på kajen hos oss här i Norra Hammarbyhamnen. God tanke, tycker jag.Kallt har det ju varit och jagskickade tankar till er som har en stor båt och mycket att göra nu innan hon skall upp.
För min del lider jag av att krafterna inte finns. Vil helst inte ens tänka på det....
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: