Röd-grönt!

    
Jodå, jag är helt på det klara med EUvalets resultat i Sverige; röd-grönt.
Värre är det i Europa där nyanserna snarare går i brunt. Hade verkligen önskat att den tiden tog slut 1945. Men de som röstar på det "bruna" var väl inte med på den tiden eller också förnekar man sin historia.
 
Men det röd-gröna idag finns på min balkong. Jag har skördat några tomater. Små, saftiga och väldigt goda. Och de åts med andakt. Jag har räknat alla som finns, både de mer röda., de lite oranga och de gröna. Bara för att vara säker att ingen tomat spårlöst försvinner.
Nya blommor har också dykt upp och även de är bokförda. För säkerhets skull.
 
Kyligare idag, tror inte termometern kommit upp till mer än +14 i skuggan och då har den fått jobbat hårt.
Har "pysslat" lite här hemma, nej då inget kreativt alls, om nu inte diverse utrensningar räknas dit. Man kan förstås vara krativ på olika sätt men min ligger inte på att skapa saker eller ens få till dem med händerna. Tänka ut lösningar är jag bättre på och även att få andra (läs maken) att utföra dem.
Dock har jag delvis gröna fingrar för många växter trivs i min närhet. Undrar om det är för att jag är social och pratar mycket med dem.
 
I kväll blir det också en del prat och många skratt, middag tillsammans med en väldigt kär och god vän och vi skall nog hinna ta en tugga då och då mellan varven.
 
 
Dagens lunch; omelette med ost, lök och skinka och givetvis med de nyskördade tomaterna på hedersplats.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                                                                                   
 
 
 
 
 
 
 
Ruth i Virginia

Nu DET är en lunch efter min smak!
Delikat - och vacker att se på. (plating)
Glaset bredvid ser inte dumt ut heller. :)

Hur 17 kan du få så fina tomater? Jag har försökt
många år att odla tomater, men har gett upp hoppet
på en skörd. - Snygg bild med de olika färgerna.

Svar: Tack! Ja, tomatplantan fick jag av min dotter Helen i söndags på Mors Dag. Den hade då redan tomater på sig men de har blivit röda och mogna sedan dess. Och extra rolit är att det finns blommor på plantan så jag hoppas på många små, söta och goda tomater framöver.Och lunchen var alldeles lagom.
Gillar att duka fint även till vardags. För det är ju oftast vardag...
Ditte

Ami

Åh, vad gott och trevligt det ser ut på tallriken. Och det goda i glaset vill jag inte heller gå miste om :)
Hoppas du får en trevlig kväll med din goda vän!
Ha det så bra.
Kram!

Svar: Ja, en bra sommarlunch med nyskördade tomater. Och det blev en jättetrevlig kväll med god mat, prat, skratt och dryck. Kram!
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Mina tomatplantor är så ful men har gröna bollar iaf :) Ja valet gör en mörkrädd :( Man blir beklämd. Men dom som röstar på "dom" har väl haft gräddfil i livet. Inte varken lärt,sett eller hört nåt om vad som varit :-(
Kram och god natt! P ♥

Svar: Du kommer att få toppentomater! Du sådde frön och jag har fått en hel planta. Vill gärna prova en av dina tomater....Och nu visst är det konstigt att man både i Sverige och delar av Europa glömt sin historia. Men Spanien verkar minnas sin. Alltid något! Kram!
Ditte

Ama de casa

Du har nog snarare röd-gröna fingrar... Ser ut så på den fantastiska plantan i alla fall ;-)

Nå? Hur många var dom? Och du glömmer väl inte att ta minus för dom som hamnar på tallriken? :-)

Svar: Antalet röda tomater igår var 9 stycken, jag tog 3 = 7 röda kvar. Antalet gröna var 8 stycken och nu måste jag se om några av dem örjat övergå till orange. Kan bli klurigt med bokföringen framöver....Plantan är jättefin och var i utmärkt skick när jag fick den så jag skall vårda den väl.
Ditte

Lena i Wales

Vad härligt det ser ut med tomaterna! Har nu kommit hem från min Irlandsresa och har mycket att läsa och vackra bilder att titta på. Älskar dina Stockholmsbilder! Här är det tråkigt väder idag, duggregn och bara ca 13 grader

Svar: En Irlandsresa låter verkligen spännande. Hoppas på att få se och läsa om den. Ja, Stockholm är en härlig stad, verkligen. Och allra bäst gör hon sig i vackert väder förstås. Trist väder här också idag men blåst och endast +10. Men snart är det vackra vädret tillbaka.
Ditte

Veiken

Det var inte dåligt att bokföra hela tomatplantan så noggrant. Den ser så läcker ut!
Här är det också lite kyligt och blåsigt idag. Visserligen skiner solen, men jag stannar inne och vårdar ömt Herr Hosta och Fru Snuva. Kram
PS. Kul att du tycker om mina bilder från kryssen! :)

Svar: Jag är helförtjust i både bilderna och filmerna. Slår mig mer och minns den ljuva tiden..Krya på er!
Kram!
Ditte

Eva`s blogg

hej på dig...jag förstår då och klart det kommer att kännas tomt sen, men du har ju ert hus i Spanien :) där njuter ni ju ...hoppas den kommer i bra händer ...önskar dig en skön fredag kram

Svar: Visst blir det tomt, men vi får fylla hålet med något. Och nya äventyr väntar på oss.Här regnar det, är grått och trist men vi har sjösatt båten och håller på att både torka och tina upp.
Kramar och tack för din omtanke.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: