På plats

    
 På plats! Igår kväll  lite över en timme försenade landade vi i Alicante och skönt att då ha en taxi som stod och väntade. Chauffören fick av diverse anledningar vänta ännu längre...
 
På Arlanda var det många hugade resenärer och köerna till en del incheckningsdiskar var långa. Skönt att det finns automater att använda! Men nu reste vi med barnvagn och för att få en extra, stor och stark påse utlämnad fick man stå i kö. Nåja....Vagnen kom iväg i alla fall, väl inpackad. Och till Alicante kom den också.
Vi hade en bekväm resa ner med Norwegians nya Dreamlinerplan, ett  stort, (över 300 pasagerare)  väldigt fräscht och bekvämt plan.
Väldigt bra sittkomforten och benutrymme och att varje säte hade också en individuell tv skärm med filmer, musik, spel, nyheter och en kamera från flightdäck som visade hela resan. Perfekt!
 
Max redo för avresa och det var många andra också...
                                                              
Glada gossar ombord. William klarade sin första flygresa galant, glad hela tiden
och Max är ju en rutinerad flygresenär.
 
När vi väl kommit av med handbagage och barn och hämtat ut barnvagnen från bagagenabdet så kom jag på att jag glömt den till Buggaboovagnen nyinköpta kombinerade suffletten och myggnätet kvar i bagagelockern ovanför vår plats.  (Pris 800 kr...)
Jag gör ett ryck och forserar diverse avspärrningar för att liksom bakvägen ta mig tillbaka till planet. Jag var på god väg men fastnade i en spärr och blev instängd mellan två glasdörrar samtidigt som en sirén började tjuta. Tursamt nog räddades jag därifrån av en grupp spanjorer som skulle ut.
Puh! Tillbaka! Helt genomsvetting, för varmt var det även utan någon kroppsansträngning.
Lyckades få tag på ett bagageförlustkontor där en vänlig dam tre gånger ringer till planet och ber besättningen leta efter paketet. Icke! De hade särskilt bråttom eftersom vi var försenade och planet skulle tillbaka till Arlanda. igår kväll.
Så min envishet räckte inte den här gången.
Även idag har jag ringt, men inget paket. Så i morgon, blir det jag som kommer att vara på hugget för att leka detektiv. Klart att sufletten måste finnas.
Tyvärr väldigt trist att inte en endaste av besättningsmedlemmarna kunde ta sig tid för att gå och hämta den. Ett jobb för dem på högst 30 sek. Men, idag blev det en ny dag.
 
Dotter Helen hade skickat med glasspengar till både Max, William, Liv och mig. En härlig omtanke!
 
Bad för både stora och små men den äldsta avstod. Kallt i vattnet tyckte hon...
 
 
                                                                                          
 
 
 
                                                                                      
 
 
 
 
 
 
                                                                                                           
 
 
 
Marja

Oj vilken otur att suffletten blev kvar på planet. Det är ju lätt hänt när man har mycket att hålla reda på. Den har väl åkt ett extra varv till Stockholm och tillbaka. :) Någon gång kommer den väl fram, men det är ju nu ni behöver den.
Ser underbart ut i vattnet. Kram

Svar: Skönt att vara här med de mina men saknar förstås Helen, men hon är hemma och jobbar men är med oss i tankarna. Suffletten blir nog berest. Tänker lite på Lasse Åbergs väska i "Sällskapsresan". Kram!
Ditte

Malin

Vad härligt att ni är framme trots försening och missöde med suffleten. Håller tummarna att den kommer fram och känner jag dig rätt så kommer detektivarbetet gå alldeles lysande

Svar: Skönt att vara framme och vi har det jättebra. Vad gäller suffletten hoppas jag den dyker upp. Jag jobbar på....
Ditte

Ami

Vad härligt att ni är på plats och att allt gick bra trots missödet med suffletten, men den kommer säkert till rätta igen.
Vilken enorm hårknut din dotter har, jättefin :)
Ha det så bra!
Kram

Svar: Väldigt att skönt att vara här. Vi har haft en jättebra dag. Och jag är imponerad av Max som gått från oss till Cura och sedan hem via småbåtshamnen . Inte ett klagomål.... Varmt var det också. Liv hälsar att hon lärde sig göra knuten när hon i många år dansade balett och showdans...Hoppas verkligen suffletten kommer till rätta... Kram!
Ditte

A-K

Go kväll!
Det var jättekul att träffa er alla irl idag.
Säger som övriga. Hoppas suffletten kommer tillrätta.
Har ni barnsäng? Om inte kan ni få låna min.
Kommer över en annan kväll.
Kram/A-K

Svar: Välkommen när du vill. Visst hoppas jag att sufflettten kimmer till rätta. Har svårt att tänka mig att Norwegians personal har användning för den. Men vem vet.Tack för att du erbjöd en barnsäng, men det blir trångt....
Kram!
Ditte

Susan

Hola! Åh vad härligt det ser ut! Kul att ni är på plats! Ni behöver inte längta hem... Har regnat och är kallt både igår och idag. Känns som oktober. :( Och det tycks mina 10 små solcellslampor på balkongen också tro. Endast 3 av dem lyser svagt efter mörkrets inbrott.
Buenas! //Susan

Svar: Vi har det jättebra och är nöjda med vår första dag här. Solen är ingen bristvara. Men snart kanske våren kommer hemma men man blir extra trött av regnet. Och tänk när inte ens solcellslamporna orkar med. Illa!
Ditte

Tina

Hola! Bra jobbat att gå långt, ibland känns det kortare för man strosar och kikar på vägen fram.

Dåligt att ingen svarade på planet för som du säger, 30 sekunder...

Svar: En lång och trevlig dag blev det. Och man stannar och kikar på vägen. Max och jag kikade så noga att vi hittade ett par eurosedlar på gatan ....extra trevligt. Nu blir det att ta tag i fallet med den kvarglömda suffletten son är på drift. Sedan väntar nog vad för juniorerna .
Ditte

Eva`s blogg

Men stackare vilken pärs för dig, hoppas det kommer till rätta igen. Men skönt att allt gick bra och att ni är på plats och det ser skönt ut!! hur många grader i vattnet är det? va rädd om dig o njut kram

Svar: Vi är på plats och har det jättebra. Vad gäller vattentemperaturen är det kanske 18-20 grader. För kallt för mig. Vill helst ha 25, minst. Frukost ute nu och planering av dagens äventyr. Önskar dig en trevlig dag. Kram!
Ditte

Annika

Hej Ditte
Skönt att resan gick bra och att ni är på plats. Hoppas att suffletten kommer till rätta. Men man kan glömma det som är viktigare. Mamman som låg bredvid mig på BB när jag fick mitt första barn var klar att gå hem före mig. Hon packade ihop allt och gick, men glömde barnet. Hon såg lite generad ut när hon kom tillbaks.

Svar: Suffletten har just kommit till rätta och finns på Arlanda Hittegods. Skönt! Men jag är fortfarande lite sur för att någon av personalen ombord inte kunde ta sig 30 sek. Men, så är det. Och din historia om kvinnan som höll på att glömma sin bebis..Det var värre.
Kram!
Ditte

Bosse Lidén

Då är ni på plats. Oj vad jobbigt att offra 30 sekunder. Lite dålig stil. Ha det nu underbart. Kram Bosse

Svar: Tack, vi är på plats i solen och har det bra. Men jag grämer mig lite över att personalen inte ville hjälpa till. Men ....inget att göra något åt. Just nu! Kram!
Ditte

Ama de casa

Men vad tråkigt att du glömde... Anders höll på att glömma sin padda i stolsfickan, men kom som tur var på det innan han hade lämnat planet, så den räddades.

Vi flög nog ungefär samtidigt, fast vi med SAS. Fiskade upp Mats som preciiiis hade missat flygbussen :-)

Svar: Nu har suffletten kommit till rätta. Den finns på Arlanda Hittegods. Skönt! Nu gäller det bara att hitta ett litet myggnät till vagnen. Betydligt billigare....Aha, ni åkte SAS! Och mats träffade vi på planet. nU njuter vi av dagarna här med sol, bad (inte för min del) och värme.
Skönt att Anders kom ihåg paddan! Så nu är den i säker hand.
Ditte

Monika

Vad underbart Ditte! Vilka fina barnbarn du har, liksom Charles smälter man när de ler sådär och når en enda in i hjärtat.

Jag är så dålig på att kolla in här men försöker varje gång en kommentar kommer eller när jag åker buss/bil (det var min Ditte-tid).

Njut och ta vara på tiden.

Kramar

Svar: Ja, killarna är helt ljuvliga och så lättsamma. Vi njuter av sol, bad ( inte jag) mys och god mat. Verklig kvalitetstid! Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: