Mellandag...

    
 En mellandag har vi haft. Tre fartfyllda dagar, plus resdagen som var mer än fartfylld, så det passade med en mellandag. En dag som var och förblev helt oplanerad. Men lite utsvävningar blev det.
(Vi hade tänkt ta bussen till La Mata idag, men det var halvmulet och blåste, så det besöket får bli en annan dag.)
Jag ville passa på ta en titt på passionsblomman i närheten och kunde kostatera att det nu fanns betydligt fler blommor än förra gången. Skillnaden idag var att ett gäng hundar inne på gården hörde mig och började skälla och ägaren kom farande mitt i fotograferandet. Tursamt nog utan hundar...
I övrigt blev det promenad till butken för lite matinköp och Max tyckte nog att när han nu hade en plastpool så kunde en vattenpistol vara nödvändig och just idag fanns det en väldigt passande i vår leksaksbutik. Tänk så behändigt!
 
 
Underbara passionsblommor.
 
Det blev en sen lunch hemma och sedan ett besök hos väninnan A-K med prat för oss vuxna och lek för Max för A-K hade nämligen en låda fylld med leksaker...
          
Klara, färdiga , gå...Pojkarna är i alla fall klara för avgång.
 
Mysigt på A-Ks balkong och Max är utrustad med både walkie talkie och pistol. Så vi får se upp...
Och William låter sig underhållas av strorbrors lek.
                           
Så var det middagen? Men var det nu en mellandag så kunde det kanske passa bra med hämta -hem-mat.
Valet av restaurang blev enkelt. Vi har nämligen en, "vad jag hört och läst...", bra kinesisk restaurang alldeles i närheten. Och vi är väldigt förtjusta i just kinesisk mat så jag satte mig på cykeln och trampade dit.
När jag såg menyn med alla goda rätter blev det svårt att välja, men dumplings, wokade nudlar med grönsaker, kyckling med bambuskott och svamp, samt kokt ris blev resultatet.
Under tiden jag väntade passade jag på att titta runt i lokalen och den var väldigt kinesisk. Extra roligt var att jag också kunde utbyta några fraser på mandarin med ägarna.
Hemma igen mottogs all mat med stor förtjusning och rikliga portioner gör att det finns lunch till morgondagen.
Priset? Mellan 2 och 4 euro för mindre rätter och mellan 3 och 6 euro för de större...
 
Restaurang Fu ligger i övre delen av Avenida de las Baleares och kan verkligen rekommenderas.
Säkert är maten lika god på plats som den jag tog med hem.Hit kommer vi tillbaka.
(Har även fått bra recensioner hos Tripadviser.)
 
Typisk kinesiskt stuk på inredningen. Dessa klädda stolar är mycket vanliga på lite finare kinseiska restauranger och banden som knyts runt kan ha olika färger beroende på vilken tillställning/festlighet det är.
Även det typiska kinesiska snurrbordet fanns. För i Kina beställer man in maten gemensamt och rätterna kommer in i den takt de är färdiga. Maten ställs på rullskivan i mitten av bordet och sedan snurar man för att själv ta. DE som äter tillsammans delar alltså på rätterna och beställer in mer om något tar slut. (Rullskivan är väldigt praktisk eftersom man inte behöver skicka maten till den som vill ha, man rullar bara på skivan så dyker maten upp.) Tilläggas bör, att på en riktig kinesisk restaurang beställer man inte in rätterna var för sig och en del européer har svårt att tänka sig dela mat..Man är inte van vid det.
 
                                                                                           
 
 
 
 
 
 
 
Ama de casa

Den restaurangen har jag inte besökt sen den blev kinesisk. Måste kanske ändra på det? Fast vi har en bra en bara ett kvarter nedanför oss. Lätt att det blir den när maten ska hämtas hem :-)

Svar: Ja, och den här var närmare oss. praktiskt att det finns mycket att välja på...
Ditte

Lisa

Vad skönt ni har det! Det verkligen syns på bilderna. Vilka jättefina, goa och glada killar! Och roligt att åka med både Liv och pojkarna, en erfarenhet och många minnen rikare.
Ha det bra!
Kram!

Svar: Skönt är ett bar ord i sammanhanget. Det har gått jättebra med pojkarna och de trivs med att vara här. Jätteroligt, för det är deras första besök i Spanien.Hoppas på många fler.
Kram!
Ditte

Ami

Vad härligt ni har det :) Roligt att få se en glimt av A-K också, alltid så kul när hon kommenterar :)
Jag är så imponerad att du kan prata mandarin, ägarna tyckte väl det var extra roligt? Ligger den restaurangen långt från oss?
Kram!

Svar: Vi har det jättebra! Verkligen! Jag tror ni har en kinarestaurang på närmre håll och att ta sig hit gåendes från er tar nog 20 minuter...Det blev även i kväll hämtmat därifrån. Fortfarande gott. Och har jag ätit kinamat i nästan fyra år så går det bra här ett par dagar. Mer än bra...Ha det bra hemma också!Kram!Jättemysigt att träffa A-K och idag blev det Irene, Ingrid och Lex som var på besök hos oss. Siata dagen här imorgon för oss och hem på lördag kväll. För den här gången.
Kram!Ditte

Tina

Trevligt inlägg med er alla! Gillar äldre barnbarnets tröjtryck, dinosaurien vill ha beach party! :-))

Svar: Tack! Och välkommen hem igen! Visst är Max tshirt läcker! Jag gillar den också! Och vi fortsätter att ha roligt, marknad i morgon, Vet inte om det är så kul men är man här så hör det till att ha vart där.
Ditte

TantGlad

Tycker det är så trevligt att läsa hur du har det med de dina. Men hundarna skulle jag nog bli rädd för. Älskar djur, men man har ändå respekt för okända hundar.
Villken fin och vacker restaurang. Gott me kinamat. Jag är en otroooligt trist människa som ALLTID äter kyckling med curry då jag går på en kinarestaurang. Fast.....min gubbe är lika enkelspårig han me hahaha.
Ha nu det jättegott i värmen och med de dina. Jättefina bilder här du åxo.

Varm varm Kraaam från mig.

Svar: Hundarna såg jag knappast men jag tycker ändå det känns otrevligt så hundvän jag är. Okända hundar tycker jag inte om och inte om de låter arga.Vad gälller kyckling i currysås är det nog gott, men absolut inte kinesiskt....Och vi njuter på...
Ha det bra du också och imorgon är det helg!
Kramar!
Ditte

Freedomtravel

Jag älskar såna där runda bord! Förresten tror jag att europeer (i alla fall svenskar) borde vara mogna för kinamat på rätt sätt snart nu! Alla gillar ju meze och tapas! Och förresten så äter man ju ur samma skålar hemma. Lite knasigt att vi inte gör det på restaurang faktiskt. Här tycker jag att det är vi europeer som är knäppa...

Svar: Ja, i Sverige på restauranger rynkar man snarast på näsan om man beställer in mat tillsammans, Tänk dig; fyra personer beställer in en fiskrätt, en kötträtt, två stora sallader och tre förrätter....Dags för ändring och det är ju vi kunder som kan ändra det...Men vilket jpbb!
Ditte

A-K

Gokväll/Godnatt!
Härliga bilder förutom den på mig då! Kul att ni kom på besök.
Rest. fu måste provas. Är nog ett bra alternativ när sonen med familj kommer ner.
Min sambos son kom i kväll. Vi åt revben på Delicado. Sedan promenad ner till paseon och centrum och en nattfösare på kvaterskrogen. Nu blir det sängen.
Nattiskram/A-K

Svar: Go kväll/natt! Tack själv! Ja, Fu kan ni absolut besöka när hela ditt gäng kommer. Vi hämtade mat där i kväll också...Rikligt så det räcker till lunch i morgon också. Vad gäller revbenen på Delicado pratar Bosse fortfarande om dem. Får bli nytt besök där. Förstår att du haft en aktiv kväll....
Kramar!
Ditte

Leffe

Tack för de fina bilderna (även den fina på A-K )
Intressant läsning om kinarestaurangen. Kanske skippar jag hamburgaren någon gång och testar.......

Svar: Tack! Ja, hamburgaren kan kanske bytas ut vid något tillfälle...Det kan vara bra med lite variation. Men inte för mycket.
Ditte

Eva`s blogg

God morgon Ditte! ja ni myser på ser jag :) härligt o parken har ni hunnit med & barnen ser glada ut ...billig mat ju det gillas :) hoppas allt annat är bra så ta hand om er kramen

Svar: God morgon! Nu går vi in på upploppet efter en jättebra vecka och imorgon bär det av hemåt. En vecka går så fort...och det kommer fler. Kram till dig också!
Ditte

Susan

Hola! Åh vad fin passionsblomman börjar bli nu! Ja, visst är Fu bra! Vi hämtade en kväll i påskas och hade lunch nästa dag. Rikliga portioner, bra priser och riktigt gott! Nära för oss också - fast från andra hållet.
Buenas! //Susan

Svar: Ja, det blev hämtmat därifrån igår igen på Max och Livs önskan. Gott! Och nu bad jag om mer kryddning. Ännu bättre! Rikliga portioner så det blev lunch idag också.HIt återkommer vi.
Nu väntar havet! Bäst att passa på!
Ditte

Bosse Lidén

Trevligt att du kan hålla igång din mandarin på ett socialt sätt.
Underbara passionsblommor. Jag har stor respekt för okända lösa hundar. Du håller väl dig på rätt sida... Kram Bosse

Svar: Jodå, jag höll mig på rätt sida, men det blev bara ett par foton innan jag fick fly fältet.Jag tycker det är roligt att se hur passionsblommorna växer och nu var de fler än för ett par veckor sedan.
Vad gäller "mandarin" så är jag glad för alla tillfällen jag får att träna och letar efter chanser.
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: