Klara, färdiga, titta

    
Idag, på "mors dag"  den 25 maj, är vi klara med vårt båtprojekt och nu väntar bara sjösättning i veckan.
Vi har också  haft extra förstärkning av Max som bistått oss med glada tillrop både nere i båthamnan och här hemma för vatten är lite av hans element och där ingår även båtar.
 
Max, för dagen iklädd en fotbollsdräkt från den tiden då Zlatan spelade i Milan. Vill minnas att jag köpte den i Peking för några år sedan och att den fortfarande är något stor. Men Max gillar den och det är viktigast.
 
Helen kom ner till båtvarvet och uppvaktade mig på denna "mors dag" med en jättefin och frodig tomatplanta.
Och för att jag verkligen skall få dra ut på det hela i mer än en dag så träffar jag Liv i veckan som kommer.
Tänkte också tillbaka på en vacker majdag, en "mors dag", för 33 år sedan då LIv och Helen döptes i Karlbergs Slottskapell här i Stockholm och kunde bara konstatera att tiden gått fort. Och den kommer ju inte tillbaka.
 
Kvällen kommer att tillbringas på balkongen med lite bubbel, god middag och utsikt över kanalen och allt som händer där. Och det är mycket. Både på kajen och i vattnet.
 
Välbesökt restaurang tvärs över kanalen och extra bra med båtparkering bredvid.
 
Många av stadens sightseeingbåtar passerar här. Kul att titta på.
 
Nedanför oss ligger en husbåt och där finns en katt som gärna tar sig en titt på kajen.
 
Jodå, man ser bra ner till båtarna också. Här är båten i mitten....
 
                                                                                                             
                                                                                              
 
 
 
 
 
 
                                                                                          
 
 
 
 
 
 
 
 
                                                                                  
 
 
 
Malin

Vilken härlig mors dag du fått! Både med båtfix, Max härliga sällskap och tomatplantan var riktigt fin. Min tomatplanta är bara ett skott än så länge

Svar: Ja, här var det massor av tomater som fanns från börjanoch jag har redan skördat fem stycken. Hoppas på många tomater och att de tar sig. Visst blev det en bra dag, på alla sätt. Och middagen på balkongen med bubbel, räkor o avocado till förrätt och oxfilé till varmrätt blev perfekt. Vad gäller desserten väntar jag...
Ditte

Mats

Önskar dig en trevlig morsdag Ditte, även om den snart är till ända i detta nu :) blir så imponerad av eran utsikt från balkongen..hmm.. Tror jag sagt det förut😜 ha det bra Ditte

Svar: Vi har det bra här och det är alltid mycket att titta på och uppleva. Det har varit en bra dag med en del båtjobb, umgänge med de mina, mysig och god middag på balkongen och nu väntar John Blund på mig.Ha det gott ni också.
Ditte

Preciosa

Gokväll Ditte!
Tänk om jag också hade en så fin planta :) Du skulle se mina risbuskar. Finns lite gröna bollar på dom ännu i alla fall.
Härlig utsikt har ni. Min byggdes ju bort där hemma vilket jag inte kan förlåta dom :( Inte så fin som er men iaf :)
Kram P ♥

Svar: Trist att du blev av med den utsikt du hade. KLart att det är svårt att ha överseende med det. Jag fick ju tomatplantan idag och den var verkligen fin och hade 14 små cocktailtomater, varav den del redan var mogna. Nu skall den också vårdas. Dina tomater kommer från frön och jag tycker de såg jättefina ut...Kanske måste du prata med dem.Skall sjunga en god nattsång för plantan nu. Hoppas den inte svimmar...
Kramar!
Ditte

Eva`s blogg

God morgon vännen...jag kan ju se att du haft fullt upp o båten är fin o så o den där krukan har jag oxå haft en gång i tiden den är super fin....hoppas allt är bra med dig kram

Svar: Krukan gav jag en gång i slutet av 1990 talet till min mamma på en "mors dag". DEn har lite grekiskt mönster i sig och jag gillar den. Passade bra att den fick komma fram igen igår och fyllas med en frodig tomatplanta.Allt är bra och solen skiner...
Kramar!
Ditte

Ama de casa

Vilken underbar utsikt du har - och vilken helt otrolig tomatplanta!
:-)

Svar: Tomatplantan är jättefin och idag har jag skördat två tomater. Får vara rädd om dem.Här är det mycket att titta på så det räcker bra med att sitta på balkongen och se allt som händer. Men idag får det nog utökas med lite promenad. Båtjobbet får vila idag och nu väntar vi på sjösättningen i slutet av veckan.
Ditte

A-K

Gomorron Ditte!
Åh, vilken härlig dag Du hade. Max är bara sååå söt!
Jag hade också en fin dag i går. Utflykt till en grotta nära en stad som hette Busot. Några mil ovanför Alicante.
På kvällen blev jag bjuden på middag på Da Vinci. Trevligt ställe och kul att testa alla små rätter.
Kramar till Dig och Bosse/A-K

Svar: Vilken trevlig dag med utflykt och middag på da Vinci. Där åt Liv och jag också och vi var nöjda. Hoppas du får en bra måndag!Kramar från Bosse och mig och hälsningar från Max och Liv.
Ditte

Ami

Vilken underbar mors dag du fick. Fint väder och härligt sällskap. Han är ju för söt, lille Max. Men det vet han väl om redan :)
Härligt att du har en mors dag till att se fram emot i veckan :)
Ha en fin måndag.
Kram!

Svar: Det blev en omväxlande dag och trevligt att sprida ut "firandet". Jag tycker ju helst man skall ha trevligheter varje dag. Vill gärna fundera över på kvällen vad som gjort mig extra glad/ vad som glatt mig mest just denna dag. Och det kan gärna vara en liten pyttesak. I Stockholm skiner solen och inte ett moln syns...
Önskar dig också en fin dag.
Kram!
Ditte

Veiken

Vilken tur ni har som kan få en så bra förstärkning när båten ska i sjön!
Du, den där tomatplantan kommer ni att få mycket nytta av! Eftersom den är given med ett varmt hjärta kommer den att ge er massor av vitaminer och härliga goda röda tomater! Kram


Svar: Visst är det bra med förstärkning vid båtjobb. Särskilt av Max, det blir aldrig enahanda när han är med. Tomatplantan skall vårdas extra, absolut. Och tomaterna skördas med andakt.
Soliga hälsningar!
Kram!
Ditte

Marja

Vilken härlig morsdag du fick! Det var en rejäl tomatplanta med redan många röda tomater. Skulle kanske satsa på en sådan på balkongen.
Fantastisk utsikt från din balkong. Det blir aldrig tråkigt att sitta där, inte ens om man är ensam. :)
Ha en bra vecka! I Umeå stormar det i dag... och vi har bara 5 plusgrader. :( Kramar

Svar: Det blev en omväxlande dag med olika inslag. Och att avsluta med middag på balkongen var extra skönt särskilt när solen gått ner och det var svalare. Och mycket att titta på...Här är det fortsatt sol och varmt idag, men i morgon kommer kansk elite svalare luft in.
Njuter i skuggan.
Önskar dig en fin vecka!
Kramar!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: