Kanske?

    
 Kanske måste/bör vi göra oss av med vår kära segelbåt. Tankarna finns.
Vare sig mitt ansikte eller kropp bör utsättas för så mycket sol och har man en segelbåt vill man vara ute till sjöss och det går inte att undgå solen. Keps med lååång skärm har jag och har alltid haft, hög solskyddsfaktor vad gäller solkräm till ansiktet och täckande kläder. Men det har inte hjälpt mig eftersom mina solskador är gamla synder från barn och tonåren.
Och även om det är mulet blir uvstrålningen till sjöss ändå stark och alltför stark för mitt skinn.
Dessutom är min vänstra överarm inte helt pigg efter operationen så det blir svårt både att sätta segel, dra i tampar och en del annat som seglingslivet innebär.
Och att "bara åka med" är inget alternativ för mig.
Så nu funderar vi så det knakar.
Känns trist, men jag måste ju inse mina begränsningar, även om jag helst inte vill.
 
Nere vid båtvarvet idag stod jag länge vid bryggorna och funderade. Jag trivs ju på vattnet...
 
 Stockholms skärgård sommaren 2013.
 
 
 
 
 
 
 
                                                                        
 
 
 
 
 
Liv

Va inte ledsen mamma lilla , nya äventyr väntar säkert på dig och Bosse bara runt hörnet .

Kram älskar dig <3

Svar: Tack du fina! Jag är inte så ledsen, men visst är jag bedrövad över att hälsan sätter stopp för fortsatt båtliv. Men det kunde varit värre. ....Och visst väntar nya äventyr...Älskar dig också! Kramar från mamma
Ditte

Anna Gustafsson

Funderar ni på tanken att ni kan hyra en båt någon/några dagar......
kram från A i B hahahaha vet du vem jag är ;)

Svar: Jadå, visst vet jag vem du är. A+B! Visst kan vi hyra en båt några dagar....Och det känns bra.Kramar!
Ditte

Ami

God kväll!
Klok dotter du har. Och jag säger detsamma, nya äventyr väntar runt hörnet. Men jag förstår dig så väl när det är något man brinner för. Men var sak har sin tid, fast man inte alltid vill inse det. Och hade ni inte köpt ert hus nere i Torre hade vi aldrig vetat vem ni var :) Nu kommer nya tider och nya äventyr...Det kommer att bli jättebra :)
Kram!

Svar: Visst blir det bra! Men det känns ändå vemodigt. Sjön, båtlivet och seglingen har betytt mycket och jag vill inte inse riktigt att min hälsa är en bromskloss. Men jag gör det. Motvilligt.Nu har vi också lärt känna er och många andra och gläds över det.
Många kramar!
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Håller med Ami, tänk om ni inte hittat hit!! Då hade vi aldrig träffat er. Iofs tur att vi inte vetat om den förlusten :) Man står vid många vägskäl i livet och du har verkligen levt och nu har ni ert lilla paradis här och vänner här också!! Inga måsten bara göra det ni vill.
Vi ses snart eller hur? Kramar från oss!!! P ♥

Svar: Jadå, vi ses snart. Och väldig tur att vi hittade vårt sommarställe via dig och I på Solskensgatan. Väldigt tacksam för att vännerna ingick och nya kommit till. Nu är det ett vägskäl och jag har ett bra val att göra. Kramar och tankar till er!Bosse hälsar!
Ditte

Iris

Fler som skulle vilja hyra båten en vecka eller två!!! Kram

Svar: Ja, det finns. Men vi bör fatta ett beslut som blir mer långvarigt. Och för min del gäller helst skugga. Eller en käck, heltäckande, abaya. Så det kan bli....Men Spanien i skugga finns där för mig.Kramar!
Ditte

Marja

Det är alltid svårt att tvingas avstå från en passion, men hälsan kommer alltid i första handen och det finns säkert mycket annat roligt du kan göra i stället. Kramar.

Svar: Visst är det så. Det kan jag inse rent förståndsmässigt. Men jag vill inte riktigt acceptera att jag skall bli så begränsad. Jobbar på det. Och det finns så mycket annat, det vet jag. Antar att det är en process.Kramar och tankar till dig.
Ditte

vivi

♥♥♥

Svar: Kram!😍
Ditte

Freedomtravel

Tråkigt om ni måste sälja båten, men om det är viktigt för hälsan så måste det kanske gå före. Och ibland gör ju såna beslut att man går vidare och hittar något annat man tycker om! Kramar från oss

Svar: Visst är det trist, men svårt att vara på sjön med mina besvär. Ljuset och solen blir väldigt påtagligt och svårt att skydda sig blir det. Men nu är det så här med mitt skinn, bara att inse, och inte så mycket jag kan göra nu, mer än att inte vara i solen. Tursamt nog finns det mycket annat jag också tycker om att göra .
Ditte

Veiken

Det är ett svårt beslut att skiljas från en vän, men jag citerar Karl Gerhard: Äventyret står runt hörnet och väntar!
Det finns så mycket annat.
Kram och lycka till med beslutet!

Svar: Ja, det är svårt att skiljas från en vän. Men nu måste det nog bli så. Vet ju inte när....Och visst finns mycket annat. Måste bara vänja mig lite...
Kramar!
Ditte

Ama de casa

Tråkigt beslut att behöva fatta, men det finns ju andra sätt att ta sig ut i Stockholms fantastiska skärgård.
Kram

Svar: Visst är det så. Men jag har verkligen tyckt om båtlivet och det kan jag göra ändå. Vi kan hyra båt för ett tag och sedan finns ju "Vaxholmsbåtarna". Blir bra det också.
Ditte

TantGlad

Hej min fina bloggvän. Ser hur du njuter där. Jag älskar vatten åxo . Det är nåt magiskt och rogivande med vatten. Fast jag har respekt för vatten åxo.
Ja solen är skön men farlig. Bra du försöker skydda dig så gott du kan. Men helt skyddad är svårt att bli.
Sitter själv just nu i solen och bloggar från min mobil. Jo....dricker kaffe åxo. Ser gräset vuxit.....gääääsp. Måste nog köra gång snart😕.

Varma soliga ❤ kramar från mig.

Svar: Låter som en skön tillvaro. Lite sommarkänsla att känna gräset dofta. Och jag njuter i skuggan på balkongen, går bra det också. Varma kramar från Stcokholm
Ditte

TantGlad

Glömde ju Att skriva en sak. Tråkigt när man inte kan fortsätta med det man gillar.
❤❤❤

Svar: Visst är det, men jag får tänka i nya banor. Lär vara nyttigt...Kram!
Ditte

A-K

Hola Ditte!
Usch så tråkigt för Er om ni måste sälja båten. Men hälsan måste gå före. Ni har ju ett nytt paradis att vårda.
Jag är så glad att vi bor nära varandra i Torre.
Har liten egentid idag. La familia är till Murcia. Har svabbat och tvättat och njuter av tystnaden. Hade för en stund sedan ett kort besök av 3 X I. De hade varit och vattnat hos Dig. I dag lyser solen med sin frånvaro.
Många kramar till Er båda/A-K

Svar: Trevligt att besöket av de dina blivit så lyckat. Och skönt för dig med lite egentid också. Ja, tyvärr så bör vi sälja båten för solen där ute på böljan den blå och även om det är mulet är inte lämpligt för mig numer.
Här skiner solen på för fullt och varmt är det, +26 nu klockan 18.
Trevligt med besök av 3 X I och då vet jag att mina blommor har det bra.
kramar!
Ditte

Susan

Hola! Ja, var sak har sin tid - och korven den har två. ;) Typ så skulle en kompis till mig ha sagt som alltid blandar ihop ordspråk och talesätt. :D Skämt åsido: Tråkigt att sälja båten men att hyra är ju ett utmärkt alternativ. Man slipper allt jobb även om det kräver lite mer planering. Din hälsa måste gå först. Vi sålde vår båt för drygt 2 år sedan och har inte ångrat oss en sekund. Man går igenom olika faser i livet. Vi har under sonens uppväxt haft sommarstuga med liten motorbåt under 7-8 år och segelbåt i 10 år, bott i lägenhet, villa i 10 år och lägenhet igen. En vecka varje sommar körde vi också campingliv på västkusten innan han blev tonåring och då reste vi istället på en storstadssemestrar i Europa varje sommar. Sen tröttnade vi på kringflackandet och köpte sommarstugan i Torre för drygt 2 år sedan. Vill sonen resa till andra ställen får han göra det utan oss. ;) I sommar får vi dock ha både honom och flickvännen i sommarstugan hela juli - han frågade: "Hur länge får vi vara där mamma?" :)
Buenas! //Susan

Svar: Ja, "sommarstugan" i Torre finns. Och visst är det olika faser i livet. Har också bott i lägenhet, kedjehus, villa, och ett par lägeheter igen. Båt har vi haft i olika omgångar och nu snaste omgången en segelbåt. Men det kommer nya tider. Sommarstuga har mina föräldrar haft, men det var inget för mig....Har rest mycket i stället. Vill inte heller flacka runt nu men båten var ett bra komplement på sommaren då jag inte bör vara i Torre. Men nya tankar och möjligheter dyker upp. Roligt att sonen vill vara hos er....Men förstår att det är så.
Ditte

Malin

Förstår att det inte är det lättaste beslutet och har man segelbåt kan jag tänka mig att det inte finns ett alternativ "att bara åka med". Men tänk på hälsan och kroppen, det som är viktigast!

Svar: Visst är hälsan viktigast! Helt klart. Och nu kanske vi får finna andra vägar ut i slärgården...Men det är skillnad på att åka med och att själv segla. Tränar mina tankar.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: