Händelselöst! Nästan i alla fall...

    
Tänk, att en dag passerar utan att jag egentligen gör ett smack. Ganska ovanligt, men idag fick det bli en ovanlig dag.
Lite träningsvärk sedan gårdagen. Mätte på nytt och jag gick 13 km och tänkte inte gå alls idag.  Men, det blev en sväng upp till "Skrapan" på Götgatan, den gamla Skatteskrapan, som idag är en riktigt trevlig galleria med ett ganska stort och varierat ubud av butiker, restauranger och caféer. Allra högst upp ligger en bar med magnifik utsikt över Stockholm.
Dessutom vill jag ge "Skrapan" en extra eloge för att det finns fräscha och kostnadsfria toaletter. Nästan en raritet i Stockholm.
(Många varuhus och gallerior har toaletter, men man brukar få betala mellan 5 och 10 kr/besök. )
I Skrapan inhandlades en ny hårddisk till min gamla "kinadator".
Datorn, en Asus, inköptes i december 2006 och är fortfarande i hyfsat gott skick, lite seg kanske...
Dock behövde den piggas upp med att installera ett nytt operativsystem och ny hårddisk och nu är det klart.
Vi fick verklig proffshjälp av Bosses son och nu är datorn och snabbheten i skick  som ny. Det är bara det kruxet att främst Bosse, men även jag, (har min Mac) skall lära oss det nya. Tack och lov så har vi ju tid...
(Tilläggas bör att sonen är ingenjör i teknisk fysik och detta med datorer är ett av hans specialområden. Det tog ändå tog ca fyra timmar att kopiera, spara, och installera om allt...Och den gamla hårddisken finns sparad med all info den hade. Om utifall att...)
Imorgon blir det mer fart. Då skall det igen bli "ålning med hasning". Båten skall pysslas om. För veckan kommer att gå fort.
Och snart åker jag till varmare trakter igen.
 
 
En av favoritbilderna från Spanien och Torrevieja. (Det finns många...)
 
Och visst tänker jag bra där jag sitter vid havet......
 
En annan favoritbild; från Kinesiska muren en mycket tidig morgon.
 
 
 
 
 
 
 
 
Veiken

Vet du, jag blev så till mig när jag stod på muren och tittade ut över höga berg och djupa dalar, så jag ringde hem och ville dela med mig. Vem tänkte på tidsskillnad då? Jag väckte den jag ringde till - det var ju mitt i natten hemma... Kram

Svar: Muren är så mäktig; både faschinerar, imponerar och påverkar. Och visst vill man dela med sig...Kan förstå att de du ringde inte riktigt förstod vad du ville dela....
Kram!
Ditte

vivi

Så fina bilder....själv har jag varit busy doing nothing...typ städat. ..mimmi kommer ju imorgon. .♡

Svar: Visst är det ett behagligt tillstånd...Kram!
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Blommorna har fått vatten så allt är fint i er trädgård :) Något svalare i dag. Bra det men snart blir det varmnare såg jag. Upp till 28-29 kan man stå ut :-) Kram så länge/ P ♥

Svar: Tack för vattningshjälp! Skönt för både blommor och människor med lite svalare om ön övergående. Och snart är vi på plats igen...mysigt . Kram!
Ditte

A-K

God morgon Ditte!
Att få gå på Kinesisks muren måste vara en enorm upplevelse!
Vi får njuta av Torre snart! P hade ju bilder från trädgårdsmästaren, nära oss. Dit måste vi gå och kolla bouganvillan utefter Valencianas, och naturligtvis ner till havet.
Ha en bra söndag och hälsa Bosse.
Kram/A-K

Svar: Kinesiska muren är mäktig och känslan av att gå där är nästan magisk. Skall bli trevligt med Torre igen . Och fina promenader där. Havet drar och alla blommor och mycket annat. Kram!
Ditte

Ama de casa

Härliga bilder! Snart är även vi tillbaka där - längtar, även om vi har det hur bra som helst här i Stockholm :-)

Svar: Stockholm är härligt ! Men lite kyligare. Förstår att ni har det bra. Skönt att kunna växla boendeort. Ha det fortsatt bra !
Ditte

Ami

Vad bra med dator proffshjälp - man blir ju lätt beroende av dem och vill att de ska fungera :)
Härligt att ni snart är på väg till Spanien igen!
Ha en fin dag!
Kram

Svar: Kyligt och sol! Blir båtjobb idag. Friskvård ! Och snart bär det av....önskar er en trevlig söndag. Kram!
Ditte

TantGlad

God förmiddag Ditte.

Ibland så försvinner dagarna och man har inte gjort något, men skönt är det åxo. Att gjöra ingenting.

Toalettbesök i Stockholm har jag endast gjort på NK och nån krog. NK tog en .10 a tror jag då jag var dit. Eller var det 20 ?
Så bra du har en son som är ingenjör. Jättebra med någon kunnig .

Jättefina bilder här du åxo. Jag har köpt ny mobil som är den dyraste av HTC som jag tycker är bra. Min gamla HTC var bara 2 år då jag fick köpa denna jag har nu. Vill ha bra bilder och då duger bara den bästa. Här tagit ALLA mina bilder i min blogg genom mobilen. Ska ut och testa kameran i mobilen idag. Det blir en skogs och naturpromenad.

Pss..bilden på min header är utsikt över Sundsvall från norra berget.

Varmaste söndagskramen från mig ❤

Svar: Du tar verkligen fina bilder med din telefon. Och som du säger "endast det bästa är gott nog". Tittar in i kväll för att gå njuta av dina foton och text. Kram!
Ditte

Tina

Hej Ditte! Så fantastiskt med datorhjälpen du fick! Tänk om man ägde de kunskaperna! Undrar vem man vore då... ;-) Ha de!

Svar: Skönt att få en gammal dator som i princip blev i nyskick, åtminstone vad gäller hastighet. Och för egen del använder jag mest min Mac som jag verkligen gillar. Visst skulle jag också vilja vara mer teknisk. Men.....Önskar er en bra resa till T för jag antar ni snart är på väg. Kram!
Ditte

Bosse Lidén

Inte dumt att ha tillgång till experthjälp på nära håll. Fina favoritbilder. Vissa platser och vyer har alltid en speciell plats i hjärtat. Ibland är skälet hemligt. Andra gånger ser betraktaren direkt tjusningen, som med den omtalade muren. Det måste vara mäktigt att se den live. Kram Bosse

Svar: Visst har vissa bilder och platser ett mer hemligt budskap . Och skönt är det! Många minnen från både Kina och Tibet och bilder därifrån vill jag gärna dela och förmedla vidare. Tiden i Kina har verkligen påverkat mig på många olika sätt. Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: