"Go fredag......"

    
 Var uppe tidigt i morse, redan före åtta, vilket är tidigt för min del. Hade satt klockan på ringning men helt i onödan. Just idag i alla fall...
(Skulle vara uppe vid vårdcentralen på Ringen strax efter klockan 8 för diverse provtagningar.)
En mulen morgon, lite halvkylig men ändå med en aning vårkänsla i luften. Kanske var det mest de vackra, utslagna, gröna, träden som gav mig vårkänslan.
Jag bor mitt i stan men ändå är det gröna och vackra omgivningar nästan överallt.
Strosade genom Tullgårdsparken och kom upp till Ringvägen.
 
Några barn på väg till skolan mötte jag i Tullgårdsåarken. Men längs Ringvägens caféer som i vanliga fall är välfyllda gapade utemöblerna tomma. Frukostätarna hade placerat sig inomhus, kanske vädret avskräckte.
 
Inte ens i korsningen Götgatan och Ringvägen var det trångt. Efter besöket på vårdcentralen passade jag på att ta en extra avstickare ner mot Årstaviken och gick genom Eriksdals koloniområde. Just längs Årstaviken bot mot Tanto ligger många olika koloniområden och de är verkligen ompysslade. 
 
Kontraster; korsningen Götgatan/Ringvägen med en del gröna träd som hänger med i avgaserna.
Och hundra meter västerut ner mot Eriksdalshallen är det vacker grönska.
Ganska folktomt så här på morgonen...
 
 
Lite som på landet, men ändå mitt på Söder.
Till och med en kanin fann mat för dagen i en av koloniträdgårdarna.
                                                       Dessutom ville den gärna vara med på bild.
 
Nere vid Årstaviken hade en hel del båtar trotsat både regn och kyla och blivit sjösatta. Men en del platser gapar tomma och väntar på att fyllas.
Och i Hammarbyslussen kom en tapper segelbåt på väg ut från Mälaren. Kanske blir det bra seglingsväder?
 
 
Kallt och ruggigt!
 
 Hemma på kajen igen. Restaurang "Thaiboat" med sin sandstrand kändes inte heller inbjudande idag. Men soliga dagar får man stå i kö här redan vid 15 tiden ocm man vill ha en strandplats. För här sitter folk sedan hela kvällarna tlls solen går ner. Blir man hungrig så erbjuder Thaiboat också jättegod thaimat. Ett klart tips att gå hit en fin sommareftermiddag/kväll om man är i Stockholm.
 
 
 
 
 
Imorgon eftermiddag byter jag ut den just nu avstannade svenska våren mot lite somrigare trakter, Spanien och Torrevieja.
Extra roligt den här gången då Liv (dotter) och barnbarnen Max och William skall följa med. Första besöket i Spanien för pojkarna och även Williams första utlandsresa. Max är ju en van flygresenär och får "instruera" lillebror i flygandets konst.
 
 
                                                                                        
 
 
 
 
 
 
 
 
                                                                                                   
 
 
                                                                                        
 
 
 
 
 
 
 
                                                                                                          
 
Ami

Så fint att se allt det gröna mitt i stan. Det är bara lite sol som fattas, men den kommer ju :)
Och att du lyckades få med den lilla söta kaninen på bild.... :)
Här i Helsingborg är det också mulet och ruggigt, nästan som en höstdag.
Ha det nu så trevlig när ni åker ner i morgon.
Kram!

Svar: Tack! Det skall verkligen bli tre önskningar i ett "kinderägg" att åka med dotter och barnbarnen; roligt, spännande och mysigt. Sol och värme lär vi också få.Här har det också varit grått hela dagen....
Önskar er en fin helg och jag hänger med på era äventyr.
Kram!

Ditte

Malin

Vilken trevlig promenad du fick dig! Och fina grönområden trots mitt i stan. Det såg en aningens ruggigt ut att ge sig ut med båt idag. Trevlig resa med dottern och barnbarnen

Svar: Tack, det skall bli både mysigt och roligt att åka med Liv och barnbarnen. Spännande också!Ja, idag avstod jag gärna en båttur....Inget höjdarväder direkt. Men imorgon kväll blir det sommar.
Önskar dig en trevlig och avkoplande helg.
Men en skön promenad fick jag.
Ditte

Annika

Hej Ditte
Det var en riktig hyllning till Stockholm i dag. Poetiskt både i bild och text. Ha en bra resa ner till Torrevieja.
Kram

Svar: Tack! Och imorgon bär det av! Kommer förstås att tänka på er...Kram!
Ditte

Ruth i Virginia

Du kan verkligen fånga det bästa av Stockholm!
Underbara bilder! Det är sånt där, som gör Stockholm något alldeles extra.
Tack för turen!
27C just nu; upp från 14C i morse!


Svar: Tack! Och visst är Stockholm lite "extra". Tyvärr så tycker jag våren är sen, inte mer än +10 idag trots att jag försökte se det positivt. Imorgon blir det en tur till Spanien igen med dotter och barnbarn och lite extra värme . Undrar just hur långt magnolian kommit i sin blomning hos dig och allt annat också. Har besökt Mc Lean ett par gånger i maj och verkligen njutit av all blomprakt.
Ditte

Hamid

Hej,
Vilken fin berättelse av olika miljöer i huvudstaden,man känner sig i omgivningen. Nu var det ett tag sen som jag var där men ikväll gjorde jag en resa ditt tack vare dig.
Ha en trevlig resa.
Hamid

Svar: Tack! Vad trevligt att du följde med på min promenad. Och välkomna att följa med på riktigt. Och Torrevieja imorgon blir extra roligt med dotter och barnbarn. Och Williams första flygresa går dit . Max första flygresa som 3 mån baby gick till Kina....
Ditte

Eva`s blogg

Så skönt och resa igen helt underbart Ditte och skoj med barn o barnbarnen oxå njut o ha det gott kram

Svar: Det skall bli jättetrevligt att resa med Liv och barnbarnen. Och Williams första utlandsresa. Spännande! Ha det bra du också och snart reser ni. Kram!
Ditte

Ama de casa

Härliga bilder från det vackra Stockholm!

Fast idag är inte vädret nådigt... Hoppas på uppehåll då vi ska ut och hamstra dom sista prylarna (mat) innan vi styr kosan hemåt. Kanske ses vi på flyget?
:-)

Svar: Inget kul väder alls idag. Men jag ger mig inte ut mer än från bilen till flygbussen....Här har vi också hamstrat, men bara lite. Blir bara handbagage för oss. Igår fick jag en fin promenad på morgonen, ja det var på morgonen, innan regnet tog vid.
Nu väntar vi på sommaren. Ikväll så....
Kanske vi ses!
Ditte

TantGlad

❤❤❤ till Stockholm. Så fina gröna sköna bilder från din stad. Det är värkligen fint hos dig.
Kolonilotten är JÄTTEFIN och tänk så bra att även människor med trädgårdsintresset och de kanske inte har möjligheten att odla i lgnhet kan odla i sin kolonilott. Jättefin bild där. Kaninen så fin den är.
Själv ska jag på trädgårdsmässa i dag.
Vad mysigt med att dotter och barnbarn ska följa med till Spanien. Så härligt med sommar för er. Kan du inte packa ner mig åxo i nån väska?😉. Jag är så nätt så det går nog bra hehe.

Hursomhelst....förlåt mig, men jag blir lite busig ibland. Man blir nog alldrig vuxen riktigt tror jag haha.

Ha nu en riktigt SKÖN resa till Spanien med de dina.
En ❤ kram från mig .
Kram kram.

Svar: Tack du snälla och goa! Du hade så gärna fått följa med, men nu är det ju trädgårdsmässa och då har du fullt upp ändå. Spännande att få inspiration därifrån. Även idag regnar det här, så det känns lite extra bra att få ljus, sol och värme och tillsammans med några av de mina.
Önskar dig en fin helg!
Och du, jag tycker om bus...
Kram!
Ditte

A-C

Hej Ditte!
Åh, så fina bilder du har tagit. Ha det nu så bra på resan tillsammans med dotter och barnbarnen. Det blir väl skönt att komma ifrån detta tråkiga väder vi haft senaste tiden. Vi har idag varit och hälsat på vänner som skaffat sig ett sommarhus utanför Linköping. Ligger väldigt fint precis vid en sjö. Ja, snart åker jag och min kompis också ner till värmen, men vi får vänta till torsdag.
Vi hinner väl inte ses denna gången. Men vore trevligt att ses igen till hösten. Kram A-C

Svar: Trevligt med en Linköpingstur! Lite avbrott i regnet.Nu är vi i alla fall på plats och njuter av frukost ute, sol och värme.
Och snart får du också njuta av sol och värme.
Hoppas vi ses i höst.
Kram!
Ditte

Lena i Wales

Annu fler underbara bilder och intressant text! Ha en fortsatt fin helg!!

Svar: Tack! Stockholm är vackert i dessa tider och regnet har bidragit till att den gröna färgen tagit fart.Önskar dig också en fin helg.
Ditte

Veiken

Den skira grönskan I Sverige på våren är helt oslagbar! Jag tror att det blir vackrare för varje år! Ha det jättebäst i Torre med de dina! Kramar

Svar: Visst är Sverige fint! Oftast helt oslagbart. Men i Stockholm har det nu regnat i nästan en vecka, en stund varje dag och det bidrar ju också till grönskan. Men vackert är det....Tack, vi har det jättebra och hoppas på en trevlig vecka.
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: