Europaparken

    
Eftersom vi är en internationell skara så passade det bra att mingla med lite andra nationer så Europaparken var ett givet mål.
 Parken heter Jardin de las Naciones, Nationernas Park och är tillägnad Europa som i parken visas som en ö i en jätttestor vattendamm på 6000m2 där ankor, gäss och svanar glatt simmar omkring.
Dammen innehåller också ca 3000 färgglada karpfiskar som då och då tittar upp mot ytan.
I parken finns flera lekplatser,boulebanor, gott om bänkar att slå sig ner på och vila trötta fötter. En kiosk. finns , men just när vi var där hade den inte öppet.
Vill man se tillfälliga utställningar av konst och konsthantverk kan man titta in i ett utstälningshus "Los Aljibes".
Som sig bör finns också en "finka", Cascario, som nu blivit ett kapell tillägnat helgonet San Emigdio, som alltid vaktat och skyddat staden från jordbävmingar och andra naturkatastrofer.
 
 
Max i Europas mitt...
 
 
 
                                     
 
 
 
Och visst blev det en promenad ner till havet innan vi styrde kosan hemåt. Lite drygt fem kilometers promenad idag också. Många steg för Max som studsar fram i tillvaron och trivs med att vara här. Precis som vi andra...
 
Glada och lyckliga barn och mormor med förstås...
                                                                                            
                                                                                       
 
 
 
 
 
 
 
                                                                                                                
 
 
 
 
                                                                                                          
 
 
 
 
 
                                                                 
 
 
 
Ama de casa

Den är trevlig att strosa i den parken :-)

Jag fattade inte att det var europakartan förrän jag studerade parken via google maps. Helt otroligt gjort, och varje lands flagga står där huvudstaden är belägen :-)

sv: Vi hade beställt tid hos polisen i Kalmar via nätet för att få passen gjorda. Sen hämtade vi ut dom i Stockholm fem arbetsdagar senare. Det var alltså bara själva hämtningen som tog 20 minuter. :-)

Svar: Jag förstod nästan att det var så med passen....Skall beställa tid själv, måste ha nytt pass i höst och ännu tidigare om jag skall till Asien för då måste passet vara giltigt i sex månader. Fler och fler länder har börjat med detta, så även Turkiet.Europaparken var verkligen fin och så mycket att se. Och det där med flaggorna tog ett tag innan jag såg...
Idag har vi viloodag, nästan...
Ditte

Ami

Visst är parken trevlig och det finns ju så mycket roligt för både barn och vuxna att titta på. Vi besökte den sist vi var nere.
Och vad duktig Max är som orkar gå så långt :)
Ha det fortsatt bra och njut av vädret och barn och barnbarn!
Kram!

Svar: VI travar på....Och vad mycket vi ser, gör och upplever. Jätteroligt att se torre från ett barnperspektiv. De ser så mycket som vi inte ser.Idag vilar vi oss i form, lite mulet så La Mata får vänta på oss.
Kram!
Ditte

Mats

Hejsan Ditte, han är duktig att gå den lille...undrar om jag gick förbi europaparken igår när jag gick till Carrefour? Den ser så stor ut på dina bilder? Vet inte med tror det var den parken...har inte varit in där ännu..ha det så gott// Mats

Svar: Europaparken är klart värt ett besök. Och är du ändå ute och går så kan du vila föterna också..Ha det bra du också!
Ditte

Anonym

Vilket härligt ställe! Och verkar ju finnas något för alla åldrar att välja vilket sorts utbud man vill ha med sitt besök. Såna platser skulle vara trevligt med även här i Sverige där det annars är rätt utspritt kan jag tycka.

Svar: Håller helt med dig! Här är saker och ting inte så åldersanpassade som hemma och det blir en trevlig blandninga av alla åldrar. Bara positivt!
Ditte

Annika

Ni verkar ha det helt underbart i denna vackra park. Så fina glada barn.
Ha en fin kväll .Kramen

Svar: Fina och glada barn är värt mycket. Och idag har vi tagit det lugnt...
Kram!
Ditte

Iris

Vad mysigt ni har det! Och imorgon börjar Feria de Mayo där med många nya upplevelser! Kram

Svar: Vi myser på och har det jättebra, extra roligt att barnen och Liv trivs med att vara här. Och "fiestan" börjar här redan idag, men imorgon tar vi oss en titt.Saknar dig!
Kram!
Ditte

Marja

Åh, vad trevligt ni har det och parken ser så himla fin ut. En sak funderar jag över... vad är det där stora ovanpå vattenpelarna. Jag har lite dåligt djupseende och ibland stirrar jag mig blind på det självklara. :)
Fortsätt njuta av Spanien och barnbarnen. Kramar!

Svar: Vi har det verkligen trevligt. Det där stora över vattenpelarna har jag förstått skall symbolisera landhöjningen. Men helt säker är jag inte. Men med tanke på att det Europa som byggts upp är sammanhållet så verkar symboliken logisk.Alla flaggorna står också där respektive lands huvudstad är placerad.
Kramar!
Ditte

Bosse Lidén

Jag är alltid förtjust i ställen som passar alla åldrar. Där man kan uppleva olika saker eller eventuellt dela på sig en stund. Europaparken ser fint ut. Smolk att kiosken inte var öppen men å andra sidan hamnade ingen i finkan. ;) Kram Bosse

Svar: Visst är det trevligt med parker dör det finns något för alla. Jag uppskattar verkligen att det ofta utomlands inte är så uppdelat efter vad som skall passa en viss ålder. Och till Europaparken återkommer jag absolut vid nästa resa hit.Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: