Ett gott dagsverke

    
En härlig tisdag med blå himmel och över 20 grader varmt. En härlig dag och gårdagens våtvarma"omslag"runt kroppen kändes långt borta. (Varmt, fuktigt och regnigt)
Började dagen med en promenad upp till Södersjukhuset för viss hudbesiktning och fick ett par anmärkningar men tursamt nog dessa kunde åtgärdas på plats. Och svar kommer om en till två månader...
Blev även en stärkande promenad hem, lagom till frukost. Lite försenad dock!
Dagens planer? Utomhusaktiviteter helt klart och i det fina vädret kändes det nästan inbjudande att ta ett rejält arbetspass med båten.
Förhoppningsvis kan vi sjösätta i nästa vecka.
Under veckan jag var på semester i Spanien hade Bosse varit väldigt flitig och skrapat och målat kölen och rodret och polerat hela skrovet.
Idag var det dags för diverse målningsjobb av relingen och i sittbrunnen och eftersom jag tränat på viss målning i Spanien fick jag sätta på och ta av maskeringstejp och förstärka lite färg på en lucka. I övrigt ägnade jag mig åt att skura däcket, dammsuga inne i ruffen och torka av allt.
Passade också på att olja in allt av trä och kände mig på slutet som ett trasselnystan.
 
Snart dags för sjösättning och vår Maxie kommer att vara i toppform.

Raster är trevliga att ta och ha och jag tog ett par stycken och passade på att sitta en stund nere vid "vår brygga." De flesta motorbåtar är redan sjösatta och jag kunde konstatera att vi på vår babordssida (vänster) fått en ny granne. Däremot är de flesta segelbåtarna fortfarande kvar på land. Lite mer jobb med dem kanske...
I morgon tar vi nya tag och och då blir det sittbrunnen som skall få sig en rejäl genomgång .
 
Vår plats väntar på att få sin hyresgäst på plats.
 
 
 
 
 
 
 
Preciosa

Hej Ditte!
Vad du sliter...vilken energi alltså! Hälften vore nog :-) Du orkar det mesta...
Ha en bra morgondag, kanske träningsvärk :(
Kramar från oss / P ♥

Svar: Jadå, träningsvärk kommer jag att ha. Vet inte hur många gånger jag svingat mig upp och ner på stegen för att komma i och ur båten. Sen skall man hoppa höjd för att komma över relingen. Men antar att detta kallas friskvård. Andra betalar stora summor på gym, men vi jobbar med båten....Ingen kostnad! Väntar sommarvärme, svensk sådan, här i morgon så vi får gneta på. Men en del raster blir det.kram!
Ditte

Ami

Roligt att ni snart kan ta en sväng ut med båten. I dag har vi också haft sol och ganska varmt här i Helsingborg. Hoppas provsvaren är bra när de kommer.
Ha det nu så bra och fortsätt njut av båten och det fina vädret.
Kram!

Svar: Trevligare att jobba med båten när det är sol och varmt och fingrarna behäller sin form bättre...I morgon skall det bli riktig sommarvärme så det blir nog bra. Fortsatt båtfix väntar.
Ha det bra ni också!
Kram!
Ditte

Bosse Lidén

Bra att åtgärderna kunde fixas på plats.
Det är klart att alla Bosse sköter sig. Även när de är gräsänklingar. Kram en annan B.

Svar: Tror namnet Bosse har något gott med sig...Kram till en annan Bosse
Ditte

Ruth i Virginia

Undrar varför vi aldrig får såna där gulliga
ulltappar till moln (sista bilden)?
Det är såååå vackert!

Svar: Visst är de små ulltussarna fina! Riktiga sommarmoln och nu känns det som om den svenska sommaren är på väg. Härligt! Antar att du också börjar få det varmt nu med många blommor och vacker grönska.
Ditte

Ama de casa

Håller tummarna att provsvaren blir bra!

Så fint det är där ni har båten - nästan så att det räcker med att bryggsegla... ;-)

Svar: Ja, det dröjer med svar så det är bara att vänta och se. Men jag är positiv...Båten ligger ute i Saltsjö Duvnäs och det är en 15 minuters bilresa från oss och lite av innerskärgård så lite sjökänsla får man.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: