Djupa andetag och dofter

    
 Morgonen börjad med sol, men den blev tröttare och tröttare allteftersom. Precis som jag blev.
Började morgonen med ett läkarbesök; idag var det en öron-näs och halsläkare som skulle gå igenom mig. Tror inte jag besökt någon sådan sedan barnsben. Och minnena därifrån, otevliga sådana, dök upp när jag såg redskapen som doktorn tänkte använda för undersökningen.
Jag fick tala lugnande till mig själv och försökte samtidigt ta djupa andtag för att inte fly fältet. Lyckades sådär...Men satt kvar. Jag som inte annars är vare sig rädd för smärta eller läkare. Men dessa minnen som förföljer en då och då...
Näsbedövningen bestod av en sorts vätska som sprayades in och så småningom blev det dags för de långa "slangarna" att föras in genom näsborrarna för att undersöka polyper och en del annat. (Skall inte ta detaljerna...)
Kom ut från besöket i hyfsat skick och lite klokare. Bra så!
När jag kom hem var Bosses Bageri i gång. Läckra dofter mötte mig i hallen och det var väldans gott att få nybakat bröd till frukost.(En sen sådan)
Sedan blev det vila för mig i ett par timmar.
 
Inga fel på jäsningsprocessen och bröden blev jättegoda.
 
En eftermiddgspromenad blev det på Söder och idag stannade vi till i Björns Trädgård mitt emot Medborgarplatsen. Tidigare har denna trädgård varit ett "tillhåll" för en del A-lagare men de har numer fått andra "jaktmarker". 
"Haglunds Pinne", eller Söder Torn är en del av det nya Söder som byggts på den gamla sjön Fatburen. Namnet "Haglunds Pinne" har kommit till efter förre stadsbyggnadsborgarrådet i Stockholm, Sune Hagund, som var drivande i byggnadsfrågan.
(Pinnen har 23 våningar med fem lägenheter på varje våningsplan och var färdigbyggt 1997.)
 
Söder Torn syns fint från Björns Trädgård. Och skulle man vilka prova på lite mer våghalsiga övningar går det också för sig. Men jag avstod just idag.
 
Vackra träd i blomning. Även här kändes det bra med några djupa andtag för att ta in vårens dofter.
 
 
 
 
                                                                                        
 
 
 
                                                                           
 
 
 
Hamid

Hola,
Hmmm,det doftar gott och ny bakad bröd enda hit i Karlstad. Hade jag varit i närheten då skulle jag gärna fika hos dig.
Ha en trevlig kväll.

Svar: Ni får komma hem till oss i Torre och äta nybakat bröd. Tror nog Bosse bakar där också.Välkomna!Önskar er också en trevlig kväll.
Ditte

A-K

Go kväll Ditte!
Tack för att Du inte redovisade i detaljer! Jag tittar inte ens när de tar blodprov på mig.
Och så gott brödet såg ut som Bosse Bagare bakat. Kan förnimma lukten, trots det är länge sedan jag bakade matbröd.
Vackra vårbilder som vanligt.
Har varit och sagt hejdå till barnbarnen. Försökte natta lilla Astrid. Gick inget vidare så mamman fick ta över.
Kram/A-K

Svar: Här är det Bosse som står för bakningen av matbröd och bullar. Och han gör det jättebra. Men ibland fastnar han i degen....Barnbarnen får bli utan dig nu ett tag, men snart ses ni igen i Torrevieja. Desto roligare! Mina kommer förbi i morgon och sedan åker vi ju tillsammans på lördag em.
Och vi ses snart! Jättetrevligt!
Kram!
Ditte

Malin

Usch och jag vet hur hemskt den där undersökningen är. Gjort den själv två ggr inför operation av polyperna. Inte alls kul! Men var nästan snällt i jämfört med när jag skulle ta bortbde tampongliknade sakerna efter operationen.
Och trevligt att komma hem till nybakat!

Svar: Jag behöver i alla fall inte bli av med några polyper. Skönt att veta. Verkar inte trevligt....Och att komma hem till doft av nybakat bröd kändes bra och gott var det.
Ditte

Susan

Hola! Stackars dig! Öron, näs och hals är inget kul ställe. Där hade jag typ klippkort som tonåring - så fort jag blev förkyld fick jag bihåleinflammation. De stack långa nålar upp genom näsan för att punktera och sedan skulle det sköljas. Man fick stå böjd över en rondskål... Burr... Härligt med en bagare hemma! Jag har också bakat ikväll. Ett knäckebröd bestående av frön och efter det gjorde jag en pizza som jag kan ha under veckan som matlåda. Gör en botten på ägg, riven blomkål och ost! ;)

Buenas! //Susan

Svar: Idag tycker jag lite synd om mig själv, men bara lite....Och när jag hör om ditt klippkort så har jag nog haft det bra. Åker mot sol och värme på lördag. Torrevieja blir bra!
Knäckebröd har det inte bakats här än, skall lämna förslag på det i lådan och din pizzabotten skall jag absolut prova. Låter väldigt god.
Ha det bra! Och jobba inte för hårt....

Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Finns inte godare än hembakat matbröd. Aldrig gjort :( Borde skämmas. Bosse är guld värd :)
Fin bild på dom olikfärgade krukorna (?) Eller var det nåt annat. Härligt träd också!
Kram P ♥

Svar: Nejdå, det var olikfärgade krukor där i Björns Trädgård. Idag var första gången på länge som jag gick där....Lugnt läge utan A laget.Ja, Bosse får baka i Torre och sedan får vi ha kafferep hos oss.
kram!
Ditte

Lena i Wales

Ytterligar underbar läsnig och vackra bilder, även om det där med läkaren inte var roligt. Jag har sett tornet på Söder flera gånger, men inte vetat namnet och historian bakom det. Intressant! Ha en fin dag!

Svar: Tack! Och roligt att nu lärde dig lite nytt om Söder Torn. Jag får ju så mycket matnyttigt av dig blandat med härliga bilder och fina texter så roligt att kunna dela med mig lite kuriosa från Stockholm.
Ditte

Ami

Undersökningen kunde man kanske varit utan, men det är bra ändå att få den gjord. Nu hoppas vi att allt såg bra ut också.
Härligt att komma hem efter den behandlingen och få nybakt bröd till kaffet.
Provad att göra din jordgubbspaj för några dagar sen och den blev jättegod. Tack för att du delade med dig av receptet :)
Ha en fin dag!
Kram

Svar: Kul att att du vågade prova pajreceptet och ännu bättre att du blev nöjd med resultatet. Och jag skall snart prova med rabarber. Brukar också bli bra. Idag har jag andats ut och i stort sett bara ägnat mig åt trevligheter. Ja, det är inte så bara....
Kram!
Ditte

Eva`s blogg

usch ja det där var inte så länge sedan jag gjorde men det var ett måste ....oj bröden ser goda ut kanske recept?? älskar att baka :) hoppas allt är bra med dig Ditte och ha en skön dag kram

Svar: Recept kommer! Och det finns möjligheter till personliga smaksättningar....Tacl det är ok med mig. Och idag har jag bara ägnat mig åt trevligheter. Nästan i alla fall...
kram!
Ditte

Ama de casa

Perfekt att ha en bagare sådär nära till hands - bröden såg jättegoda ut!
:-)

Svar: Visst är det bra att ha en bagare på plats. nu hoppas jag jan även kommer i gång med bakrt i Spanien. Får uppmuntra detta på alla sätt.
Ditte

Marja

Ett besök på öron-näsa-hals är aldrig roligt. Att få hjälp mot näsblod går väl an, men en komplett undersökning skulle jag också vara nervös inför. Men nu är det gjort och du verkar ha klarat det galant.
Du bjuder på vackra blommande träd i dag med. Är det vanliga körsbärsträd/krikonträd månne? Ni verkar då ha fint väder i alla fall.
Joanna och Erik har äntligen fått en lägenhet på Konstgjutarvägen... nära Gullmarsplan. De flyttade in 1 maj efter 2 år av högst tillfälligt boende.
Sköt om er! Kram

Svar: Vad trevligt att Johanna och Erik nu fått ett permanent boende och alldeles i närheten av oss. Ja, av dig också när du är i Stockholm. Vet inte riktigt vilka träd som blommade där i Björns trädgård, men det kan mycket väl ha varit körsbärs/krikonträd. Får titta lite senare när de kansk ebär frukt.Idag har jag firat gårdagens undersökning med träff med barnbarn och en väninna. Jättemysigt!
Ditte

Annika

Hej Ditte
Inget roligt besök. Har aldrig själv gjort någon sån undersökning. Trodde Bosses verktyg "bara" var hammare och spik o dyl. Vad gott hans bröd såg ut. Kunde tänka mig doften. Härligt för dig att komma hem till efter läkarbesöket.
Kram

Svar: Bosse är lite av allkonstnär. Han kan lite om mycket....Och praktiskt lagd är han. Brödet var verkligen gott. Idag har jag hämtat mig efter gårdagens undersökning och ägnat mig åt idel trevligheter. Mysiigt!Kram!
Ditte

Bosse Lidén

Bra att du avstod. Ingen trevlig undersökning. Bosse Bagare var ett bra namn. Nu lovar jag att bara trycka EN enda gång. Kramis

Svar: Ja, kanske det skulle passa in på dig också. Har förstått att du gärna "tittar på" vackra bakverk. Och du får trycka fler gånger...Kram!
Ditte

Veiken

Det är mycket länge sedan det luktade nybakat i det här huset. Jag var så bortskämd med en svärmor som var mästare å att baka allt som gick att baka. Det blev alltid "över" till oss. Ljuva minnen. Tyvärr är jag alldeles kass på att baka!
Det är skönt när otrevliga undersökningar är över! Kramar

Svar: Vad trevligt med bröd som blev över. Jag tror det blev lite över igår som vi får med oss till Spanien på lördag. Dock fryst...Ja, just nu är en otrevlig undersökning över, men det kommer fler och jag gillar inte dem heller. Men jag får lägga mig i mental träning....
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: